Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Kedves hairloss, ami veled az elmúlt fél évben történt, az 5 évre is "elegendő" stressz lenne.
Hidd el, ha egy nyugalmasabb időszak jön (amit remélek) akkor fél-egy éven belül minden helyre áll, a hajad állapota is.Ami biztosan jót tesz addig is: szedj naponta 1 szem olyan multivitamin tablettát, amiben bőven vannak nyomelemek is (cink,vas,magnézium,stb.)Türelem!
Lehet,csak a terhesség tolt rajta egy kicsit,átrendeződtek a hormonjaid.Igen,biztos vagyok.
Menj el nőgyógyászhoz,és kérj egy hormonvizsgálatot.Engem is orvosok világosítottak fel,nem magamtól találom ki ezeket.A hajhullások 95%-át ez okozza,nőknél és férfiaknál egyaránt.Aki azt hiszi,hogy vitamintól javult,annak amúgy is helyrejönne.
Sziasztok!
Narancsoskacsa.))
Olyan kérdésem lenne, ha terhesség alatt nagyon szépen helyrejött a hajam, természetesen)) egy szál sem hullott, akkor is lehet, hogy DHT érzékenységem van?
Szülés után 2.5 hónappal kezdett iszonyúan hullani. Volt, hogy hajmosáskor 400 szál kijött kb. Egy részét számoltam csak meg.
És most vannak foltok a fejemen, ahogy alig van hajam. Főleg a választékomnál?
Van remény, hogy idővel kinőnek a kishajak és megújul a hajam? Egyébként ha a foltok nem lennének teljesen egészségesnek látszana. Szép fényes és erősek a szálak.
Narancsos Te biztos vagy benne, hogy DHT problémád van? Hogy bizonyosodtál meg?
Szerintem nyugodtan fogd erre, de ezzel nem azt mondom, hogy nem lesz sose jobb és add fel!
Biztosan fogsz találni magadnak megfelelő terápiát, de legelőször le kell higgadnod, el kell fogadnod valahogy azt, amin keresztül mentél. Ez biztosan sokat fog segíteni az egészségi állapoton helyreállításában is.
Azért közben mazsolázz itt is az ötletek között, hátha valami neked is jó lesz:)
Sziasztok!
Látom még mindig sajnos sokan vagytok a problémával. Már rég nem jártam itt,rendbe jöttem,persze csak szépen lassan. Ahogy megszűnt a stressz a hajhullás is. Már csak mosásnál van egy kisebb mennyiség,már a hairclinic szedését is abba hagytam,de a sampont azért megtartottam. De lehet, most a tél közeledtével újre elkezdem a hairclinicet,de csak napi egyet.
Kitartást kívánok mindenkinek!!!!
De akkor nem kiesett volna már magától? Itt meg tépni kellett, akkor mégiscsak tartotta valami....
Én simán el tudom képzelni, hogy a másik végét mutatja, hogy jól beijessze a pácienst a biztosabb vásárlás kedvéért.
Remélem, hogy segítségedre lesz. Nekem személy szerint nincs jó tapasztalatom a hajgyógyászokkal, bár még csak egynél voltam. Kitépkedett mindenhonnan hajszálaimat, majd megnézte egy olyan mikroszkóp szerűséggel, ami a képet egy monitoron mutatta. (Nekem is van olyan mikroszkópom, amivel ugyanígy a számítógép monitorán meg tudok nézni dolgokat.) A lényeg, hogy azt mondta, hogy a hajszálaimnak nincs is hajhagymája, el vannak halva, úgy tépte ki őket. Kérdeztem is tőle, hogy véletlenül nem a túlvégét nézi a hajaimnak? Olyan a világon nincs, hogy a hajszál a hajtőnél véknyabb és úgy vastagszik meg. :P Erre azt mondta, hogy azért ilyenek, mert elhaltak a hajhagymáim. Ne szórakozzon már velem, ha bárhonnan kihúzok egy hajszálamat, szabad szemmel látom rajta a hajhagymát, nem kell még mikroszkóp se.
És amivel előállt, hogy vegyem meg ezt meg ezt a drága termékcsaládot... Szóval semmi hasznos, csak lenyúlt egy ezrest amiért megnézte a hajszálaim túlvégét...
Még egy apró kiegészítés:
a zsíros korpája eltömití a pórusokat,ami nem hagyja,hogy lélegezzen a fejbőr:-)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!