Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

7534. kori54 (válaszként erre: 7533. - Lollita)
2011. ápr. 1. 21:44

Szia ! Nekem is volt ilyen többször is, ne ijedj meg annyira tőle. Tudom könnyű mondani, mert én is kiborultam rajta. DE az a lényeg, hogy visszanőljön!!! Az igazi baj az, ha nem pótlódik. Nekem egy éve tart ez az állapot és még van hajam bár fogyatkozik, de elől látok új hajakat-ott minden este "locsolom".

Valami külsőleges szerrel is kezelhetnéd, hogy a hajtüszők stimulálódjanak és a fejbőrtorna is jót tenne.

7533. Lollita (válaszként erre: 7532. - A2bbd13f84)
2011. ápr. 1. 20:28

A végösszeomlás szélén álok, nekem is még a legelején hullt ennyire mint most.

Igen szárítással együtt.

Tuti az a baj, hogy semmilyen plusz hormont nem kap a szervezetem.

100-150 szál fénykorodban, neked akkor tényleg nem is hullik a hajad.

Nekem a 100-150 már jónak számítana most.

Olyan szinten gyorsan és látványosan ritkul most a hajam, hogy borzalmas, és a férjem még most is azt mondja, hogy nem hullik ki:-S

Pedig elöl már úgy felcsúszott a hajvonalam, és nagyon csillog a bőr.

Ha minden negatív lesz a vérvételen, muszáj leszek még őszig valamilyen fogigátlót szedni, mert addigra kopasz leszek, ha így haladok.

Én már ezt nem bírom.

7532. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7522. - Lollita)
2011. ápr. 1. 19:09

400 szál Lolli? Az iszonyatosan sok! Nekem "fénykoromban" is "csak" kb. 100-150 ment ki mosás-szárításnál, de így is 3 hónap alatt felére ritkult a hajam! A mosást ugye szárítással együtt érted? Mert nekem inkább a szárítás a gáz.

Nekem most, hogy fel van varrva a haj, mosásnál alig jön ki vmi, szárításnál meg kb. 20 szál. (Felvarrás előtt mosás-szárítás 40 körül volt.)

7531. hairloss:( (válaszként erre: 7526. - 5faebefd67)
2011. ápr. 1. 18:23
Viszont írtad, hogy Avandamet után az eredményeid is rosszabbak lettek...ha jobban zsírosodik mint régen akkor sajna van tesztoszteron dögivel, valószínűleg a terheléses eredményeken is látszana a dolog:( emiatt maradt a hullás. lehet, hogy ha megtalálnád a neked megfelelő gyógyszert, ami szépen rendbe tenné az értékeidet, a hullás is jobb lenne, nem?
2011. ápr. 1. 17:55
Vissza jövök, mert látom egy páran szeretnék ha itt lennék, és egy ember miatt nem fogok elmenni innen, hogy jót tegyek neki ezzel! Chippy, nyugodtan kérdezz, megtalálsz itt!:) Most már itt leszek, és nem megyek el!:)
7529. Lollita
2011. ápr. 1. 17:45

[link]

Itt fel van sorolva elvileg melyik foggátló jó a hajhullásra. Mindegyik teljesen ugyan azt tartalmazza mint a diane-35 csak a belara nem. :-S

7528. Lollita (válaszként erre: 7527. - 5faebefd67)
2011. ápr. 1. 16:31

Én még 2 éve beszéltem vele itthon.

Pont erre voltam kíváncsi, hogy valakinek állt már meg a haj hullása IR- esek közül?

Mert ha nem akkor az marha jó.

Ha kiderül, hogy az vagyok és mégsem áll meg a hullás, marad a hormon bomba.

Én a Belara foggátlót fogom, majd ha már lehet megpróbálni.

A ciproteron acetat módosítót formában van benne.

7527. 5faebefd67 (válaszként erre: 7525. - Lollita)
2011. ápr. 1. 16:16

Asszem ez a dokinő már külföldre ment.

Én is olvastam az irományát a hajhullásról.

Egy másik fórumon egy lány járt nála, neki is diane35-öt ajánlotta, és kizárta az IR-t mert nem kövér. Aztán kiderült, hogy mégis hogy IR nem is kicsit.

7526. 5faebefd67 (válaszként erre: 7525. - Lollita)
2011. ápr. 1. 16:13
36 éves leszek, ennyi idősen lehet még fogigátlót szedni? Nekem az endodoki azt mondta, hogy 35 felett nem ajánlott. És az IR kezelésével el kell állnia a hajhullásnak, hát nekem nem állt el két év diéta, gyógyszer, mozgás hármas kombóval sem. Sőt rosszabb lett, mert mostmár van rendes ciklusom, amíg nem volt, addig okádta a szervezetem az ösztrogént, és sokkal kevésbé hullott a hajam.
7525. Lollita (válaszként erre: 7523. - Ice kuszi)
2011. ápr. 1. 15:48
A cypromix egy az egyben diane-35 csak az olcsóbb változata.
7524. ice kuszi (válaszként erre: 7522. - Lollita)
2011. ápr. 1. 15:39
Ezt is megjegyzem.
7523. ice kuszi
2011. ápr. 1. 15:39

Egy táblázat a fogamzásgátlók hormontartalmáról:

[link]

Ezek alapján nekem a Cypromix összetétele a legszimpatikusabb, ha a Dienille nem használ, ezt fogom feliratni. A Dienille-ben lévő dienogest is antiandrogén valamilyen szinten, bár szerintem nem olyan erős, mint a ciproteron-acetát. Azért egy próbát megér.

7522. Lollita (válaszként erre: 7520. - Ice kuszi)
2011. ápr. 1. 15:31

Lányok nekem egyszer egy dokinő ajánlott egy gyógyszert nem próbáltam ki, mert erősnek tartottam, és még a baba előtt nem akartam szétverni a szervezetemet. De ha meglesz a pici, és már nem fogok szoptatni én biztos kipróbálom.

Nekem azt mondta hogy még egyszer próbáljam meg a diane 35-is.

Gyerek után minden mérget kipróbálok, mert, most, hogy semmit nem szedek szakad a hajam hajmosás 400 szál :-(

Már alig várom, hogy menjek erre a terheléses inzulinra.

Dr. Telegdy Enikő érdemes vele felvenni a kapcsolatot nagy szakértője a hajhullásnak.

[link]

Ezt a doki nő írta nekem, szerintem ha valaki tud segíteni az ő.

"Szisztémás hormonpótlást ki lehet végső esetben egészíteni Androcur tbl. val. Yadin szedésének első 10 napján napi 2x25 mg Androcur ( tehát 21 napos Yadin szedés első 10 napján, csak, majd havonta ismételve) - átmnetileg pecséteő vérzs felléphet."

Más fogamzásgátló mellé is lehet szedni.

Dokival kell felíratni ezt a gyógyszert.

2011. ápr. 1. 15:28

Nálam hajprotézis lesz a vége. Novemberre tervezem a Sopronba menetelt, hogy karácsonyra elkészüljön.

Kár, hogy Geri eltűnt, azért még lett volna néhány kérdésésem.

Valószínű nálam a hajhullást az extra mértékű zsírosodás (is) okozza. Hajmosás másnapján kezdhetném előröl, tiszta korpa a fejem a faggyúmirigy túlműködéstől, ég, viszket.

Ezt addig ki kellene kezelni, mert a protézis alatt is működni fognak a faggyúmirigyek.

Suz, a hairmaxet úgy csinálom most, hogy szórok a kezembe egy kicsit, és ujjal kenegetem a hajtövemre. Így bevált. Az a baj, hogy annyira dícsértétek, hogy azt hittem, hogy tényleg annyira szuper. Ha nem olvasok róla ilyen pozitív véleményeket, biztos elégedettebb lennék vele.

7520. ice kuszi (válaszként erre: 7516. - Lollita)
2011. ápr. 1. 15:03
De a túl sok ösztrogén sem jó, legalábbis azt hiszem, itt írta valaki a fórumon.
7519. correct (válaszként erre: 7514. - A2bbd13f84)
2011. ápr. 1. 15:03
3 évig szedtem a Yadine-t, nem hatott ilyet, 0%
7518. ice kuszi (válaszként erre: 7514. - A2bbd13f84)
2011. ápr. 1. 15:00
Köszi, ezt megjegyzem. Bár szerintem nekem már csak olyan jó, ami kifejezetten antiandrogén. Próbálkoztam ösztrogénpótlással, ami sikeres is volt, lett peteérésem, sőt a tesztoszteron csökkenés tüneteit is érzem, a hajam mégsem javult semmit sem. Szóval én már nem értem ezt az egészet...
2011. ápr. 1. 12:44

Most a gyöngypatikákban nagyon jó áron van a revalid ápr 31.-ig.

Ha tegnap megvettem volna akkor 2335ft-ot fizettem volna. Nem volt kedvem elmenni már délután. Ma reggel ahogy megvettem, látom hogy 1800ft-ba kerül. Hát ez most jó ár nagyon.

7516. Lollita (válaszként erre: 7514. - A2bbd13f84)
2011. ápr. 1. 11:33

Én szedtem a Yadine-t 2 évig valamennyire csökkentett a hulláson, de a végére az se volt már jó. Olyan mintha megszokná a szervezetem, és utána annyi.

Ezekben a "normális" foggátlókban. az ösztrogén mennyisége számít mimnél magasabb tartalmút kell választani, mert az tudja lenyomni a dht.

7515. Suz81
2011. ápr. 1. 11:00

Sziasztok!

Visszaolvastam a néhány nap hszeit...hál Istennek vége a határidős melómnak, mostmár lesz időm kicsit "élni" is.:)

Viszont az annyira nem jó hír, hogy fokozódni látszik nálam is a hullás...:( Pedig reménykedtem hogy elkerül az idén...olyan hülye vagyok. Mér kerülne el mikor egy évben se kerül el se a tavaszi se az őszi hullás.

Én is úgy vagyok mint Kori, hormont nem akarok szedni, mert szülni is szeretnék 1-2 éven belül, másrészt meg ki nem bírnám mégegyszer a bogyó utáni hajhullásos időszakot mégegyszer..hajam se maradna, így is elég durva a helyzet.

Chippy, olvastam a hairmaxos véleményed. Sajnos, azt kell hogy mondjam, hogy valószínű már Neked is annyira ritka a hajad, mint az enyém. ..ugyanis ez esetben a hairmax nem tud normális hatást biztosítani, miután nincs annyi hajszálad amire rátapad ss jól mutat.

Egyébként nekem is olyan, mintha nem jött volna még le a hajfesték a bőrömről..de miután azon 2 alkalommal is, amikor be volt festve a hajam, azon imádkoztam hogy sose kopjon le a fejbőrömről a festék..ezért én tök örülök ennek is. Lesz@rom, hogy hogy néz ki közelről, a lényeg, hogy nem világít a fejbőröm és jobban érzem magam tőle.

Egyébként 1 hónapja használom, még van benne...valahogy ki szorítom a tv shopposra is, muszáj megrendelnem, mert félek, hogy elfogy ez az egy flakon és akkor mi lesz...a nyarat talán kihúzom a 2 flakonnal...remélem az igy ugyanilyen mint a harimax.

7514. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7512. - Ice kuszi)
2011. ápr. 1. 07:21
De hathat attól függetlenül. Sőt még a Yadine-t is fel szokták írni erre, úgy tudom az a második leghatásosabb (azoknak, akik nem akarnak Dianét szedni). Ha most nem derült volna ki a bajom, akkor én is Yadine-t írattam volna. Aranyérmes világviszonylatban, az orvosok is dicsérik, már ami a mellékhatásokat illeti.
7513. ice kuszi (válaszként erre: 7501. - 9e36cbb27b)
2011. márc. 31. 22:26
Ilyen hamar biztos nem hatott. Én sajna hiába szedtem a vitaminokat meg a vasat marékszám, semelyik nem használt.
7512. ice kuszi (válaszként erre: 7502. - Lollita)
2011. márc. 31. 22:25
Akkor ezek szerint a Dienille-ben nincs is olyan anyag, ami antiandrogén? Annyi, mint egy sima fogamzásgátló? Mert akkor tuti nem fog használni. Na mindegy, majd kiderül, ettől legalább nem vagyok rosszul, legalábbis eddig semmi mellékhatása nincs.
2011. márc. 31. 21:05

No, az előbb mostam hajat ezzel a detergens sulfuratummal.

Rossz illata nincs, de kegyetlen viszketett a fejbőröm még rajta volt 10 percet.

Utána kevés hajbalzsam.

Mosás közben jóval kevesebb hajam jött ki, de fésülködéskor már több volt.

Összességében kb 100-120 szál volt ezúttal (csak) az előző heti 140-150 helyett.

Szedem a Revalidot is.

Remélem mielőbb meg is lesz teljesen a hatásuk.

7510. kori54 (válaszként erre: 7509. - Silvio)
2011. márc. 31. 18:27
Na ezt várnám, ha lenne tényleges sűrüsödésed én elhinném, és én is kipróbálnám. Hormont nem akarok beszedni, de félő, hogy csak az használna.
7509. silvio (válaszként erre: 7508. - Kori54)
2011. márc. 31. 15:40

kori, nekem legfeljebb előtte-előtte képeim lehetnek. én egy nagyon intenzív hullást állítottam meg - remélem - nem csak időlegesen. de - mint már ezt írtam - ma kevesebb van, mint egy éve. ez azonban nem túl látványos. hajmosás után pl semmi különbség nincs, 1-2 napra rá már azért látható, hogy ma ritkább.

várom a sűrűsödést is. várom. várom.

7508. kori54 (válaszként erre: 7507. - Silvio)
2011. márc. 31. 15:04
Szia silvio! Neked sincsenek előtte-utána képek a saját hajadról? Úgy megnéztem volna.....
7507. silvio (válaszként erre: 7458. - Katababa2)
2011. márc. 31. 14:53

szia katababa,

mint már ezt többször írtam, egyáltalán nem vagyok thymuskin szakértő, sőt semmilyen szakértő nem vagyok. Ha azonban még a hozzá tartozó papíron is az olvasható, hogy a kezelés kezdetén intenzívebbé válik(?), válhat(?) a hullás, akkor én a helyedben nem keserednék el.

7506. kori54 (válaszként erre: 7494. - 2bff4ac478)
2011. márc. 31. 09:49
Gratula, hogy megtaláltad a megoldást! Ritka egy példány vagy:-)
7505. kori54 (válaszként erre: 7504. - 9e36cbb27b)
2011. márc. 31. 09:47
Szia! Az úgy lehet, hogy nem kóros a hajhullásod és magától is abbamaradt volna:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook