Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

7564. Lollita
2011. ápr. 3. 10:14

Anonima0611: Azt mondta a doki,lehet, hogy még nem lesz peteérésem a foggátló miatt a vérvételkor, de ha már szúrnak nézzék meg.

Geri a mezo. biztos jó, csak addig hat amíg jársz kezelésre. Már utána néztem.Nekem végleges mgoldás kel.Köszi.

ice kuszi: Fogalmam sincs melyik évszakban hullik a legjobban, mert én mindig kísérleteztem a foggigátlókkal, ha nem hatott valamelyik cseréltem és az új általában mindig hatott pár hónapig szóval nekem össze vissza hullik.

Inni fogom a cickafarkot miután levették a vért.

Nekem ha lentebb viszem a tesztoszteront szokott javulni a hullás egy darabig, de utána megint hullik. Szerintem a mi hajhagymáink, érzékenyek nagyon a dht -ra és már egy kicsitől is hullik.

A diane és a cypromix ugyan az nekem gyógyszerész mondta.

Szerintem a mi esetünkben az lenne a normális ha szoptatás után hullana baromira, mert akkor megy le teljesen a női hormonszint. Nem értem, hogy szoptatás közben miért hullik valakinek.

Biztos szülés után is visszamegy a női hormonszint valamennyire és ami marad az már kevés ahhoz, hogy a tesztoszteront a dht elnyomja.

Majd meglátjuk mi lesz velem akkor.

Már várom a vérvételt,hogy lépjek valamerre, mert még a mostani helyzetet is megkel oldanom valahogy.

7563. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 7561. - Ice kuszi)
2011. ápr. 3. 09:02

Nekem a szülés után 2,5 hónappal kezdett iszonyatosan hullani. Ez kb. két hónapig tartott. A lakás minden sarkában állt nap végére a hajam, 3 naponta mostam és 5-600 szál kijött, naponta meg olyan 200..(((

Én sajnos csak 3,5 hónapig tudtam a kislányomat szoptatni. Ahogy a tejem kezdett elapadni a hullás is enyhén mérséklődött, de most még rosszabb a hajam, mint terhesség előtt. És nem is látok új hajszálakat...(((((

7562. DafkeDinka (válaszként erre: 7545. - Lollita)
2011. ápr. 3. 09:01
Ugyanez a problémám, de nem vagyok terhes - vagyis nálam nem biztos, hogy hormonális gondok vannak - vagy a fene tudja. Most várom a vérvizsgálat eredményét, mert én is esem kétségbe befele rendesen.
7561. ice kuszi (válaszként erre: 7552. - Rosszcsontka81)
2011. ápr. 3. 07:43
A szülés után volt nagyon rossz, vagy szoptatás után? Mert nekem szülés után 2-3 hónappal volt egy hajhullós periódus, de az csak pár hétig tartott. Mikor másfél év után abbahagytam a szoptatást, na akkor kezdődött a pokol, ami azóta is tart (már egy éve).:-( Nekem akkor hullott utóljára ennyire, mikor az egész elkezdődött, 18-20 éves koromban.
7560. ice kuszi (válaszként erre: 7556. - 5e48d37001)
2011. ápr. 3. 07:38

Fura, mert két orvosi honlapon is ezt írják:

Diane: 35 mikrogram etinil-ösztradiol, 2 mg ciproteron-acetát.

Cypromix: 3,5 mikrogram etinil-ösztradiol, 2 mg ciproteron-acetát.

Tüsszi hajhullásra szedte a Dienille-t? Lehet, hogy a héten visszamegyek a dokimhoz, és kérdőre vonom, miért ezt írta fel, mert nem tudok nyugodni. Tény, hogy mindenhol azt írják, a Dienille nem való hajhullásra. A betegtájékoztatón csak az akne van feltüntetve, hajhullás nem. Szóval PASSZ!

7559. ice kuszi (válaszként erre: 7551. - Lollita)
2011. ápr. 3. 07:30

Aha, értem. Ha esetleg nem akar beállni, javaslom a cickafark teát, én most ittam 3 és fél hónapig, nekem ez elég jól beállította, plusz peteérésem is lett tőle. Ártani ezzel biztos nem ártasz. Nekem még a tesztómat is lenyomta (legalábbis több dolog miatt ezt érzem), de a hajamnak sajnos semmit nem használt.

Az arcod azért lehet pattisabb, mert megszűnt az ösztrogénutánpótlás, és felment kicsit a tesztoszteron, de ez lehet, hogy csak átmeneti a fogigátló után. Lehet, hogy a hajad is ezért hullik jobban. Neked melyik évszakban szokott legjobban hullani? Már csak azt nem értem, hogy ha több a tesztoszteronunk, akkor jobban hullik a hajunk, de ha leviszi valami, akkor miért nem javul? Ezt tiszta őrület...

2011. ápr. 2. 19:08

Loli, utoljára próbáld ki a mezoterápiát. Olyan anyagokat szúrkálnak be a fejbőr alá, ami blokkolja a hajhullást! Általában mindenkinél beválik! Ha az sem, akkor jössz hozzám protézisre, ami fantasztikus dolog, ne félj tőle!:)

Egyébként a hajprotézis ugyanolyan mint a fogprotézis! Nem kell megijedni a protézis szó hallatán, fogprotézise egy csomó embernek van, ez is ugyanolyan, csak hajban!

De a mezoterápiát próbáld ki!

7557. 5e48d37001 (válaszként erre: 7551. - Lollita)
2011. ápr. 2. 19:08

Már lehet is menni vérvételre?Hiteles lesz az eredmény attól,hogy csak most hagytad abba a gyógyszert?

...bár ez nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszer lehet egyből kiürül.

7556. 5e48d37001 (válaszként erre: 7550. - Ice kuszi)
2011. ápr. 2. 19:04

Van még diane-s dobozom,megnéztem gyorsan és ugyanaz a kettő.

0,035 mg etinilösztradiol, 2,00 mg ciproteron-acetát drazsénként.

A Dienille-t anno Tüsszi nagyon dicsérte.

7555. 5faebefd67 (válaszként erre: 7554. - Hairloss:()
2011. ápr. 2. 15:51
Köszi szépen!! Hétfőn megyek is venni selsunt! A hatásáról majd beszámolok!
7554. hairloss:( (válaszként erre: 7548. - 5faebefd67)
2011. ápr. 2. 15:36
úgyhogy nehogy tovább kínozd magad! hétfőn irány a patika!!!!!! ha nem jó a sampon, én fizetem vissza az árát!;)
7553. hairloss:( (válaszként erre: 7548. - 5faebefd67)
2011. ápr. 2. 15:29
persze. iszonyúan viszket, ami ha elfajul továbbterjed. nekem a tarkómon is kezdett lejönni a hajam alatt, a fülem mögött, a fülcimpám alatt. viszont jó hír, hogy szerintem ha elkezded a megfelelő samponnal mosni, a hullás is alábbhagy valamennyivel. én nyáron elkezdtem kísérletezgetni mindenféle samponnal, egyből előjött a seborrhoea, akkor volt, hogy 120 szál jött ki naponta a gyulladástól. a kénes sampon után jóval kevesebb jött ki, persze még így is sok de tény, hogy jót tett. ez az egyetlen sampon, ami tényleg hat, nekem elhiheted, 2szer megmosod vele és érezni fogod a változást
7552. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 7549. - Ice kuszi)
2011. ápr. 2. 15:03

Én is abban reménykedtem, hogy a terhesség majd mindent megold és megszűnik a hajproblémám.

Igaz, hogy a terhesség alatt nagyon szép volt a hajam, de ahogy a hormonok rendeződtek vissza még rosszabb volt, mint a teherbeesés előtt.

Remélem csak nekem van így és Lollitánál rendeződik a helyzet.

7551. Lollita (válaszként erre: 7549. - Ice kuszi)
2011. ápr. 2. 15:01

Még csak 1 hónapja hagytam abba a foggátlót és még nem jött meg, úgy hogy nem tudom rendszeres lesz a ciklusom, mert eddig a gyógyszer beállított. Már most késik.

Mikor 6 éve abba hagytam a diane szedését na utána 1 évig össze vissza jött meg hol 3 hónapra hol meg 1 hónapban 2x is.

Most azt várom, hogy megjöjjön mert a menses 2. napján kell mennem vérvételre terheléses inzulin meg hormonszint vizsgálat utána meg 21 nap múlva megint megyek abból a vérből fogják megalapítani, hogy van peteérésem vagy sem.

Biztos van valami hormon bajom, mert most, hogy abba hagytam a foggátlót tiszta patis lett az arcom.

Szóval reménykedek, IR vagy Pco szindróma valami kiderülhetne most már.

Utána döntök mit szedjek vagy a babaprojektel mi legyen.

Bár tegnap úgy összevesztem a férjemmel, hogy most az nehéz lesz :-)

7550. ice kuszi (válaszként erre: 7540. - 5e48d37001)
2011. ápr. 2. 14:38

Én úgy néztem a lent említett táblázatban, hogy az ösztrogéntartalma a tizede, a ciproteron-acetát meg ugyanannyi, mint a Diane-ben.

Nekem is minden porcikám tiltakozik a fogamzásgátló ellen, soha nem szedtem, soha nem is akartam. De már én is beletörődtem, most már bármire képes vagyok, csak a hajam maradjon!

Kíváncsi leszek mire megyek ezzel a Dienille-el, a bőrgyógyász (akiben maximálisan megbízom) azt mondta, ugyanazt tudja, mint a Diane.

7549. ice kuszi (válaszként erre: 7545. - Lollita)
2011. ápr. 2. 14:31

Sajnálom, hogy ennyire súlyos a helyzet. 3 naponta 400 szál az tényleg rengeteg, főleg, ha nincs utánpótlás!

A babaprojektel hogy álltok? Próbálkoztok már? Rendszeres a ciklusod? Van peteérésed? Mert szerintem vagy az lenne a megoldás, ha minél előbb teherbe esnél, vagy a hormonkezelés.

Nálunk is ugyanez a helyzet, nem ért meg senki, én már nem is szólok erről senkinek, inkább magamba fojtom az egészet.

7548. 5faebefd67 (válaszként erre: 7546. - Hairloss:()
2011. ápr. 2. 14:27
Köszi szépen, képzeld más is ezt a sampont ajánlotta. Én is ezt a seborrhoea dermatitist, v. a pikkelysömört diagnosztizáltam magamon. Sőt, nekem ez mintha terjedne a fül alá, az állcsont vonalára. Szerinted lehet ez ettől a dermatitistől ?
7547. 5e48d37001 (válaszként erre: 7544. - 5faebefd67)
2011. ápr. 2. 13:42

Igen, vannak olyanok akik hónapokig aktívak,írnak hozzászólnak stb. Utána meg eltűnnek.

Szerintem nem a javulás miatt,hanem beletörődtek,és elfogadták a helyzetet.

Persze,van néhány olyan is aki javul és azért nem ír többet,de ők vannak nagyon kevesek.

Nem csak erre a fórumra gondolok,hanem úgy általánosságban a többire, Nők lapja,Házipatika stb..

7546. hairloss:( (válaszként erre: 7543. - 5faebefd67)
2011. ápr. 2. 13:14
Írtad, hogy viszket, meg nagyon hamar zsírosodik, korpásodik a hajad. seborrhoea dermatitisnek hívják, nekem is van ilyen, ráadásul a hajritkulás is felgyorsul tőle, ez is a tesztótol jön elő. Erre a legjobbak a kénes, szelénes samponok, én a Selsun Blue-t használom, ez az egyetlen, ami bevált, nem viszketek, nem korpásodok, pedig előtte nagyon gáz, sebes volt a fejbőröm, meg a zsírosodást is csökkenti
7545. Lollita
2011. ápr. 2. 13:00

Lányok nekem pont az a probléma,nem nő új kis hajam sehol, csak pár szál, ezért elől drasztikusan kezdek kopaszodni. Vagy 2 éve már nem nő haj utánpótlásom, csak nekem rengeteg hajam volt ezért nem vagyok még kopasz.

Én 3 naponta mosom, és 400 szál, de nekem még napközben is hullik. Ez már 1 hónapja megy így kb.

Egész este sírtam , már teljesen ki vagyok, a férjem meg nem ért meg, csak a vita van.Azt mondta neki már elege van ebből az egész légkörből, nem bírja tovább.

Lehet, hogy a hajhullásom a házasságomnak is véget vet.Ki akar élni egy állandóan szomorú bekeseredett emberrel.

7544. 5faebefd67 (válaszként erre: 7533. - Lollita)
2011. ápr. 2. 10:55

Van akinek elmúlik a hajhullása.

Olvasd el a nőklapján Újremény hozzászólásait. 13 évi hajritkulását állította meg a kezelés.

Sőt, a többség rendbejön, aztán eltűnik a fórumokról.

A néhány kripli meg itt marad.

7543. 5faebefd67 (válaszként erre: 7531. - Hairloss:()
2011. ápr. 2. 10:52

Igen, avandamet betett. Avandiával tök jól javultam múlt a zsírosodás, kevésbé hullott a hajam, azóta a dupla adag sem hat.

Ráadásul jönnek elő azok a tünetek, amik még gyógyszer előtt voltak. Száraz, égő arcbőr, annyira ki van száradva a kezem, hogy két perc alatt szétázik úgy a víz alatt, hogy szinte kifehéredik.

Ápr. 11-én megyek terhelésre, kiváncsi vagyok.

7542. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 7531. - Hairloss:()
2011. ápr. 2. 08:43

Szia hairloss!

Régen láttunk erre. Képzeld nekem a kecskeméti doki beletrafált a pm alulműködésbe.

Beszéltünk róla, hogy labor nélkül adott bogyót. És kiderült tényleg alulműködésem van.

Nem tudom a hajam ettől hullik-e, valószínű nem, mert szedem a Letroxot, de semmi változás..(((((

Az inzulin terhelésem is negatív..

Geri, jó, hogy visszajöttél.)

7541. a2bbd13f84 (válaszként erre: 7538. - Ice kuszi)
2011. ápr. 2. 08:15
Én mondjuk 2 naponta mosok mindig hajat. Persze ha véletlenül nem mostam meg 2 nap alatt, akkor nekem is több hullott. De egyébként még annyit ehhez, hogy én sose hajmosásban mértem a hullás mértékét, mert nekem egész nap potyog, még mindig. Meg a párnán is mindig találok.
7540. 5e48d37001 (válaszként erre: 7523. - Ice kuszi)
2011. ápr. 2. 07:35

Én is Cypromixet szedek már.

Ugyanaz amúgy mint a dianne.UGyanannyi a hormontartalma,csak a segédanyagokban van némi lülönbség.

Igazából én valahogy annyira tiltakoztam a dianne ellen,főleg itt a fórumon olvastam a rossz hatásait,hogy már evből sem akartam szedni.

És bár tudom,hogy a cyprmix ugyanaz,de mégsem dianne.Pszihésen jobban elfogadom.

Tudom,hogy hülyeség amit írok..de így van.

2011. ápr. 2. 07:27

Sziasztok!

Remélem jól írom a nevét,Tüsszi kezdte el legelőször szedni itt a fórmon a Dienille-t.

Annyira új volt még akkor,hogy a gyógyszertárban ahol kiszerette volna váltani még nem is hallottak róla.

Ő akkor azt mondta microhormon tartalmú,és szintén van benne antiandrogén.

Az ő hozzászólásiat kéne elolvasni.

7538. ice kuszi (válaszként erre: 7533. - Lollita)
2011. ápr. 1. 22:58
Nekem volt 500, de szerintem még több is "fénykoromban". Persze az sem mindegy, mennyi időnként hullik ki ennyi. Én 5-6 naponta mosok hajat, így most 200 körül hullik/hajmosás.
2011. ápr. 1. 22:47
Hajháló...:)
7536. vfruzsi
2011. ápr. 1. 22:28
Szerintem a Bánfi hajhullás elleni sampon, illetve hajszesz. Vagy pedig a Vichy termékek.
7535. kori54 (válaszként erre: 7530. - Eb2bb91636)
2011. ápr. 1. 21:47
Szia! Még mindig nagyom érdekelne egy olyan kép, ahol a homlok végződik és haj kezdődik. A többi nem baj, ha nem látszik:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook