Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Anonima0611: Azt mondta a doki,lehet, hogy még nem lesz peteérésem a foggátló miatt a vérvételkor, de ha már szúrnak nézzék meg.
Geri a mezo. biztos jó, csak addig hat amíg jársz kezelésre. Már utána néztem.Nekem végleges mgoldás kel.Köszi.
ice kuszi: Fogalmam sincs melyik évszakban hullik a legjobban, mert én mindig kísérleteztem a foggigátlókkal, ha nem hatott valamelyik cseréltem és az új általában mindig hatott pár hónapig szóval nekem össze vissza hullik.
Inni fogom a cickafarkot miután levették a vért.
Nekem ha lentebb viszem a tesztoszteront szokott javulni a hullás egy darabig, de utána megint hullik. Szerintem a mi hajhagymáink, érzékenyek nagyon a dht -ra és már egy kicsitől is hullik.
A diane és a cypromix ugyan az nekem gyógyszerész mondta.
Szerintem a mi esetünkben az lenne a normális ha szoptatás után hullana baromira, mert akkor megy le teljesen a női hormonszint. Nem értem, hogy szoptatás közben miért hullik valakinek.
Biztos szülés után is visszamegy a női hormonszint valamennyire és ami marad az már kevés ahhoz, hogy a tesztoszteront a dht elnyomja.
Majd meglátjuk mi lesz velem akkor.
Már várom a vérvételt,hogy lépjek valamerre, mert még a mostani helyzetet is megkel oldanom valahogy.
Nekem a szülés után 2,5 hónappal kezdett iszonyatosan hullani. Ez kb. két hónapig tartott. A lakás minden sarkában állt nap végére a hajam, 3 naponta mostam és 5-600 szál kijött, naponta meg olyan 200..(((
Én sajnos csak 3,5 hónapig tudtam a kislányomat szoptatni. Ahogy a tejem kezdett elapadni a hullás is enyhén mérséklődött, de most még rosszabb a hajam, mint terhesség előtt. És nem is látok új hajszálakat...(((((
Fura, mert két orvosi honlapon is ezt írják:
Diane: 35 mikrogram etinil-ösztradiol, 2 mg ciproteron-acetát.
Cypromix: 3,5 mikrogram etinil-ösztradiol, 2 mg ciproteron-acetát.
Tüsszi hajhullásra szedte a Dienille-t? Lehet, hogy a héten visszamegyek a dokimhoz, és kérdőre vonom, miért ezt írta fel, mert nem tudok nyugodni. Tény, hogy mindenhol azt írják, a Dienille nem való hajhullásra. A betegtájékoztatón csak az akne van feltüntetve, hajhullás nem. Szóval PASSZ!
Aha, értem. Ha esetleg nem akar beállni, javaslom a cickafark teát, én most ittam 3 és fél hónapig, nekem ez elég jól beállította, plusz peteérésem is lett tőle. Ártani ezzel biztos nem ártasz. Nekem még a tesztómat is lenyomta (legalábbis több dolog miatt ezt érzem), de a hajamnak sajnos semmit nem használt.
Az arcod azért lehet pattisabb, mert megszűnt az ösztrogénutánpótlás, és felment kicsit a tesztoszteron, de ez lehet, hogy csak átmeneti a fogigátló után. Lehet, hogy a hajad is ezért hullik jobban. Neked melyik évszakban szokott legjobban hullani? Már csak azt nem értem, hogy ha több a tesztoszteronunk, akkor jobban hullik a hajunk, de ha leviszi valami, akkor miért nem javul? Ezt tiszta őrület...
Loli, utoljára próbáld ki a mezoterápiát. Olyan anyagokat szúrkálnak be a fejbőr alá, ami blokkolja a hajhullást! Általában mindenkinél beválik! Ha az sem, akkor jössz hozzám protézisre, ami fantasztikus dolog, ne félj tőle!:)
Egyébként a hajprotézis ugyanolyan mint a fogprotézis! Nem kell megijedni a protézis szó hallatán, fogprotézise egy csomó embernek van, ez is ugyanolyan, csak hajban!
De a mezoterápiát próbáld ki!
Már lehet is menni vérvételre?Hiteles lesz az eredmény attól,hogy csak most hagytad abba a gyógyszert?
...bár ez nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszer lehet egyből kiürül.
Van még diane-s dobozom,megnéztem gyorsan és ugyanaz a kettő.
0,035 mg etinilösztradiol, 2,00 mg ciproteron-acetát drazsénként.
A Dienille-t anno Tüsszi nagyon dicsérte.
Én is abban reménykedtem, hogy a terhesség majd mindent megold és megszűnik a hajproblémám.
Igaz, hogy a terhesség alatt nagyon szép volt a hajam, de ahogy a hormonok rendeződtek vissza még rosszabb volt, mint a teherbeesés előtt.
Remélem csak nekem van így és Lollitánál rendeződik a helyzet.
Még csak 1 hónapja hagytam abba a foggátlót és még nem jött meg, úgy hogy nem tudom rendszeres lesz a ciklusom, mert eddig a gyógyszer beállított. Már most késik.
Mikor 6 éve abba hagytam a diane szedését na utána 1 évig össze vissza jött meg hol 3 hónapra hol meg 1 hónapban 2x is.
Most azt várom, hogy megjöjjön mert a menses 2. napján kell mennem vérvételre terheléses inzulin meg hormonszint vizsgálat utána meg 21 nap múlva megint megyek abból a vérből fogják megalapítani, hogy van peteérésem vagy sem.
Biztos van valami hormon bajom, mert most, hogy abba hagytam a foggátlót tiszta patis lett az arcom.
Szóval reménykedek, IR vagy Pco szindróma valami kiderülhetne most már.
Utána döntök mit szedjek vagy a babaprojektel mi legyen.
Bár tegnap úgy összevesztem a férjemmel, hogy most az nehéz lesz :-)
Én úgy néztem a lent említett táblázatban, hogy az ösztrogéntartalma a tizede, a ciproteron-acetát meg ugyanannyi, mint a Diane-ben.
Nekem is minden porcikám tiltakozik a fogamzásgátló ellen, soha nem szedtem, soha nem is akartam. De már én is beletörődtem, most már bármire képes vagyok, csak a hajam maradjon!
Kíváncsi leszek mire megyek ezzel a Dienille-el, a bőrgyógyász (akiben maximálisan megbízom) azt mondta, ugyanazt tudja, mint a Diane.
Sajnálom, hogy ennyire súlyos a helyzet. 3 naponta 400 szál az tényleg rengeteg, főleg, ha nincs utánpótlás!
A babaprojektel hogy álltok? Próbálkoztok már? Rendszeres a ciklusod? Van peteérésed? Mert szerintem vagy az lenne a megoldás, ha minél előbb teherbe esnél, vagy a hormonkezelés.
Nálunk is ugyanez a helyzet, nem ért meg senki, én már nem is szólok erről senkinek, inkább magamba fojtom az egészet.
Igen, vannak olyanok akik hónapokig aktívak,írnak hozzászólnak stb. Utána meg eltűnnek.
Szerintem nem a javulás miatt,hanem beletörődtek,és elfogadták a helyzetet.
Persze,van néhány olyan is aki javul és azért nem ír többet,de ők vannak nagyon kevesek.
Nem csak erre a fórumra gondolok,hanem úgy általánosságban a többire, Nők lapja,Házipatika stb..
Lányok nekem pont az a probléma,nem nő új kis hajam sehol, csak pár szál, ezért elől drasztikusan kezdek kopaszodni. Vagy 2 éve már nem nő haj utánpótlásom, csak nekem rengeteg hajam volt ezért nem vagyok még kopasz.
Én 3 naponta mosom, és 400 szál, de nekem még napközben is hullik. Ez már 1 hónapja megy így kb.
Egész este sírtam , már teljesen ki vagyok, a férjem meg nem ért meg, csak a vita van.Azt mondta neki már elege van ebből az egész légkörből, nem bírja tovább.
Lehet, hogy a hajhullásom a házasságomnak is véget vet.Ki akar élni egy állandóan szomorú bekeseredett emberrel.
Van akinek elmúlik a hajhullása.
Olvasd el a nőklapján Újremény hozzászólásait. 13 évi hajritkulását állította meg a kezelés.
Sőt, a többség rendbejön, aztán eltűnik a fórumokról.
A néhány kripli meg itt marad.
Igen, avandamet betett. Avandiával tök jól javultam múlt a zsírosodás, kevésbé hullott a hajam, azóta a dupla adag sem hat.
Ráadásul jönnek elő azok a tünetek, amik még gyógyszer előtt voltak. Száraz, égő arcbőr, annyira ki van száradva a kezem, hogy két perc alatt szétázik úgy a víz alatt, hogy szinte kifehéredik.
Ápr. 11-én megyek terhelésre, kiváncsi vagyok.
Szia hairloss!
Régen láttunk erre. Képzeld nekem a kecskeméti doki beletrafált a pm alulműködésbe.
Beszéltünk róla, hogy labor nélkül adott bogyót. És kiderült tényleg alulműködésem van.
Nem tudom a hajam ettől hullik-e, valószínű nem, mert szedem a Letroxot, de semmi változás..(((((
Az inzulin terhelésem is negatív..
Geri, jó, hogy visszajöttél.)
Én is Cypromixet szedek már.
Ugyanaz amúgy mint a dianne.UGyanannyi a hormontartalma,csak a segédanyagokban van némi lülönbség.
Igazából én valahogy annyira tiltakoztam a dianne ellen,főleg itt a fórumon olvastam a rossz hatásait,hogy már evből sem akartam szedni.
És bár tudom,hogy a cyprmix ugyanaz,de mégsem dianne.Pszihésen jobban elfogadom.
Tudom,hogy hülyeség amit írok..de így van.
Sziasztok!
Remélem jól írom a nevét,Tüsszi kezdte el legelőször szedni itt a fórmon a Dienille-t.
Annyira új volt még akkor,hogy a gyógyszertárban ahol kiszerette volna váltani még nem is hallottak róla.
Ő akkor azt mondta microhormon tartalmú,és szintén van benne antiandrogén.
Az ő hozzászólásiat kéne elolvasni.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!