Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon? (beszélgetés)
Igen,igen teljesen igazad van én is igy szoktam.Szigorúan,morgósan és ülök vagy felszem és hallgatom(volt,h elaludtam és utána visszakérdeztem mi volt,ő elmondta és megkérdezte kihagytam valamit?Á nem mondtam :)))
De nálam most merült ki a ,,darabig belefér".Ezért olvastam inkább én fel(kicsit gyorsítunk rajta))
Egyetértek, ne elsősorban miattam olvassa el, a saját érdekében kellene megtennie.
A másodlagos motiváció, hogy megdicsérem, mert elvégezte a feladatát.
Ha felolvasod:)) igy legalább én is megértem:))
Sőt csomó veszekedéstől megkimélem magam.No és gyorsabb:))
Jó ebben igazad van nem igy kellene.Dehát a fránya következetességünket sokszor fel kell adni a hatékonyság érdekében:)
Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de itt működnie kéne némi belső motivációnak, miszerint azért olvasom el-ha már nem érdekel-, mert ezt kaptam feladatnak, ebben a témában kell majd helyt állnom az iskolában a tanárom előtt.
Mondjuk én hasonló esetben a kemény szigor híve vagyok(nem verés:), de az enyém még csak elsős. Ha a kötelességét önszántából nem érzi fontosnak, komoly értekezés megy arról, mi lenne ha mi sem végeznénk a kötelességünket. Egyebekben pedig leültetem az asztalhoz és mellette ülök, amíg el nem végzi. Slussz. Persze ez nem mehet a végtelenségig, de egy darabig belefér.
Miért ne. Nincs abban semmi rossz. Mész amikor tudsz és plussz, amikor ügyes és ezért jutalmazod.
Hányszor mentek a gyerekekkel apukák pecázni? Erre manapság nem sok idő van általában.
Na jó, kivele, mi a jobb módszer erre?
Hogy motiváld.
Ha így nem fogja megtenni, mert nehéz. Akkor mi a jobb?
No igen,persze ha fiú lesz:)
De focizni,pecázni ne jutalomból menjünk már egy gyerekkel.
Neeem.
Ez kötelesség ezért miért járna jutalom?
Azt teszem :O))
De nekem könnyebb lesz, mert én kimehetek vele focizni, pecázni, csúzlizni :O)))
Az meg nem drága:O)
Nos túl vagyunk egy fejezeten aminek a felét én olvastam el mert 3 oldal után a feje fájt,a szeme könnyezett stb.
De azt hiszem igy fogunk csak a végére érni de az Egri csillagokat és Köszívüt nem vállalom be:)))
A jutalmazást megünnepléssé tenném. :O)))
Ha megtesz valamit, ami nehéz, akkor megünnepeljük.
Szerintem ez jó, de ezekben győzhető vagyok. :O))
Szerintem nem elijeszteni kellene a gyerekeket az olvasástól,hanem megtanítani őket olvasni szeretni.
De ez az én véleményem:)))
Azért nem hülyeség..mert olvasni mindenképp hasznos. Egy csomó dolgot fejleszt a gyerekben. És nem baj, ha olyat olvas, ami nincs tele divatos töltelékszavakkal, szlenggel, viszont fejleszti a szókincsét..és bár nem naprakész(nyilván), de a tanulságok átültethetők.
De egyszerűbben nézve, az élet meg nem arról szól, hogy csak azt tesszük meg amit kedvünk van. (bár én a kincskeresőt szerettem is)
:)))))
Na pont ezt kellene elolvasnia:))
Részben egyetértek.
Érdemes vagy nem a kötelezőségre ha ezt adták feladatnak ez a kötelező tetszik vagy nem.
Ha az eladó a boltban csak minden második embert szolgálna ki mert a többi valamiért nem szimpi az is érdekes lenne:))
Aztán a jutalmazással én sem értek egyet.
A többivel igen.
Na mindjárt kipróbálom majd jövök és beszámolok.
Épp ezért olyan nehéz ítélkezni bárki felett.
Senki sem születik gonosznak,vagy rossznak....
Csak vicceltem:))
Volt egy másik fórum,ahol a fürdő ....na mindegy...szóval csak vicc volt!
Az én fiam sem olvasta el még a kincskereső kisködmönt ,és utálja!:))
....nem tudtam még rávenni,hogy szeresse....divatja múlt ,ódivatú,és nem naprakész.
Na most akkor így hogy késztessem arra,hogy "kötelező",ha én is hülyeségnek tartom?:)
Ne is hagyd rá, de döntsön ő, és vállalja a felelősséget.
Ez is szülői felelősség.
További ajánlott fórumok:
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- A kutya is gyereknek számít?
- Szomorúnak tartom, hogy régen a fiú gyereknek jobban...
- Ha nagyon keveset tudunk félretenni a gyereknek, jobban megéri azt most rákölteni?