Mi a véleményetek arról, ha a családi pótlék rászorultság alapján jár? (beszélgetés)
miért az egyik fórumon tegnap olvastam a haláladót:(((ezután a születés adó irta a fórumozó szóval ha megszülettél a világra fizess ha meg meghaltál azért is ....ezt irta de van is benne tanulság mert lassan itt tartunk..:(((
Ezek szerint most jöttek rá,hogy már akkor hibáztak,mikor duplájára emelték a családi pótlékot.Most meg vissza akarják venni.Nem tudom emlékeztek e,de én emlékszem,hogy kb 4 és fél évvel ezelőtt 4900Ft volt a családi pótlék.
ilyen rossz szerintem nagyon rég nem volt..ugyhogy ezt most mindenki megérezné....
Lehet az lesz a következő adó amit bevezetnek, hogy mi fizessünk az államnak ha gyermeket vállalunk!:):):)
Nekem egy gyermekem van, valamivel több a jövedelmünk mint a minimálbér, de én igenis megérezném ha nem lenne családi pótlék...
Tetszik a haszonállat hasonlat:)
Igazad van.Manapság egy gyermeken is gondolkozni kell...másból meg csak úgy potyognak:)
A "vállalás" a felelősségvállalásból ered. Valaki felelősségetr vállal a gyerek neveléséért, eltartásáért. Aki azért szül, hogy nyerészkedjen a gyerekén, az nem vállal felelősséget.
A haszonállatokat szokás azért tartani, hogy pénzhez jusson a gazdája.
nem "bevállalnak", hanem "bevállaltatnak" az adófizetőkkel.
Csak azert kerdeztem, mert kisvarosban azt is megoldasnak valasztjak, hogy 2 gyerek utan bevallalnak egy harmadikat. Igy maradhat otthon foallasu anyakent. (Es most nem a hiperpigmentaltakrol beszeltem)
Szívemből szóltál!Én is megtenném velük.Minimálbérrel,albérletbe,csak 1 hónapig bírja ki.Megnézném,szerintem egy hét alatt éhenhalna...
"A jelenleg alanyi jogon, jövedelemtől függetlenül járó családi pótlékot pedig úgy kell átszabni, hogy a jogosultság függjön a gyermek iskoláztatásától, a munkavállalástól és a család jövedelmétől. Konrétan: a családi pótlék mai értékének fele járjon alanyi jogon a gyermek iskoláztatása esetén, másik fele pedig adókedvezményként (munkára sarkallva a szülőt) legyen érvényesíthető évi 3,6 millió forintos jövedelemig. (A jövedelemhatár beiktatásával a ma 1,2 milliónyi családi pótlékban részesülő család felső 10 százaléka esne ki a rendszerből.) "
aki lusta elolvasni annak itt a lényeg :))
ha rajtam mulna megtenném....
csak 1 hónapot birjanak ki az én pénzemen...
Azt kéne tenni,rögtön félre állna a szájuk...
[link]
Ezt olvastam .Érdemes elolvasni.Van benne tanulság
szerintem szavazzuk meg mi az ő fizetésüket . Mit szolnának hozzá?
Az államháztartás hiánya tavaly 907 milliárd forint volt. Ennyivel több segélykét osztottak ki, mint ami bejött adóból. Még ennél is többet kellene kiosztogatni?
Köszi,hogy egyetértetek velem,de szerintem ez tényleg így van.A gyerek nem tudja hogy gazdag,vagy szegény családba születik,miért kéne elvenni tőle???Abszolút nem tudom megérteni Őket,hogy miért csinálják ezt.Akármi pénzügyi probléma van,vagy a nyugdíjat,vagy a családi pótlékot akarják farigcsálni,de az nem jutna eszükbe,hogy a saját fizetésüket csökkentsék!
nekem is mindegy kinek adják mig én is megkapom rendesen
ha nem lesz ugy se kapja senki....Ezek ilyenek..
a remény hal meg utoljára...
igy igaz... Ne a mi pénzünkel játszanak...
csak reménykedni tudok :P
Szerintem nem kéne különbséget tenni szegény és nem szegény közt.Eddig is járt mindenkinek,most is járjon.Ők könnyen hoznak mindenféle törvényt,meg megszorításokat a milliós fizetésükkel...Ne a gyerekeken akarják már behajtani,hogy elköltötték az ország pénzét!A gyerek,ha szegény,ha gazdag szülőkkel rendelkezik,akkor is csak gyerek és jár neki!(szerintem)
láttál te már olyat ebben az országban hogy attol vették el akitől kellett????????????
igen válalkozó voltam de csőd lett mivel nincs munka nekem se voltak vendégeim,inkább visszadtam,mig a padló alá nam kerülünk ,de rá 1,5 évre lett a kicsi igy már gyedet nem kaptam mert csak 5,5 hónap esett bele a 2 évbe, szülés előtt, és ennek nekem 10 nap hijja volt jó hogy fizettem a tb-t mi ???igy csak gyest kapok
Én még mindig azt mondom járjon rászorultság alapon, de csak azoknak akik előtte tettek is le valamit az asztalra, és nem úgy kapják alanyi jogon a juttatásokat, legyen az családi pótlék akár, hogy szülnek egy rakat gyereket, úgy hogy alig jöttek ki az iskolapadból,10-12 éven keresztül, vagy rossz esetben akár több évig a dolgozó ember adójából él.
meg kéne nézni hogy tényleg valóban megérdemli-e azt az összeget.
ja és azota sem kérdezik hogy mi van velünk, csak le akakrtak csukatni karácsonykor mert 5000 ft birságot nem fizettem meg
További ajánlott fórumok: