Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról fórum

Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (beszélgetés)

578. Regin_a
2013. jún. 12. 22:23
Szörnyű hogy néz ki ez a Hürrem
577. Regin_a
2013. jún. 12. 22:22
Ennek a Piri pasának a szinkron hangja, nem Ezel-beli Öregé?
2013. jún. 12. 21:48

Merkan aga Rüsztemnél és Mihrimahnál fog szolgálni.Bele szeret Mihrimahba amit viszont Rüsztem észrevesz ezért elvágja a torkát.

Rumejsa miùtán Musztafának kányt szült Ajsa-t később szül egy fiùt is Mehmetett.Àm amikor Musztafát kivégzik vesznie jell a fiának a kicsi Mehmetnek is.Rumejsa Izmurba költözik a lányával.Mahidevrán bosszùbòl a fiáért kiadja Barbarossa kapitánynak a parancsot hogy ölje meg Mehmetett.Erre azonvan nem lesz szükség mert Mehmet is meghal.

2013. jún. 10. 23:25

Mikor Mihrimah mAr Rüsztem felesége Báli Bég még mindig képben van.Bár Báli Bég Szilviába szerekmes Mihrimah még mindig szereti.Ezt Rüsztem észre is veszi és ùgy dönt ideje Báli Bégnek véget vetni.A szultának is feltünik hogy Rüsztem mennyire ellenszenves Báli Bégel és sejti mire készül.A szultán ezért hogy megòvja Báli Bég életétt elküldi Budára uralkodni.Ezzel vége is a szerelemnek és Báli Bég ezzel el is tünik a sorozatbòk.

Miùtán Musztafa fia meghalt és Fatma öngyilkos lett felbùkant egy ùj nő Rumejsa(van kép ròla).

Rumejsa nagyon hasonlò lesz Hürremhez.Szolgaként érkezik kijelenti hogy ő bizony szultána lesz és a hercegek anya.

El is éri a célját valòban szultána lesz annak ellenére is hogy lányt fog szülni de nem sokáig amint megöli a szultán Musztafát neki is el kell hagyni a palotát.

Hatidze ikrei miùtán himlőben meghaltak ő öngyilkos lett.Ekkor Maniszában élt és ezzel el is tünik.

Sah tùléli Hürremet őt Mihrimah fogja félreállitani.

574. dorgo
2013. jún. 9. 20:31
Oké,utána már én is észrevettem
573. 46f2f563a1 (válaszként erre: 572. - Dorgo)
2013. jún. 9. 17:47
559-es hozzászòlás.
572. dorgo
2013. jún. 8. 09:07
Szerdától 2 rész láttátok? Végre :)
2013. jún. 7. 22:28

Akik imádják a sorozatott és a zenéit valamint a mobiljukon van Google play áruház ezt ajálom töltse le az összes zene benne van és más progik is vannak amik jòk.

A keresőbe ezt irjátok be: muhtesem yüzyil zil sesleri

egy szulejmános képel van.

De az is elég ha csak a muhtesem yüzyil -t irjátok be akkor a többi program is megjelenik és hürrem v. hurrem nével is vannak jò dolgok.

2013. jún. 7. 21:43
18kép érkezett a naplòba.
569. 46f2f563a1 (válaszként erre: 568. - Mezag)
2013. jún. 7. 13:25
Leírom az egész részt,ennek csak egy része lett írva de röviden, 29-dik török rész : Hatidze egy koraszülött kisfiùt hoz a világra.A gyerek beteg mert Ibrahim ahányszor megérinti a mérgezett naplòját és ùtána a gyereket rá is kerül méreg.Izabella hercegnő megpròbál megszökni,Gritti tárgyal érte hogy engedjék el.Hatidze azért hordja le Ibrahimot mert ismét hadba indùl a szultánal holott melette lene még a helye.A helyzetett sùlyosbitja hogy Hürrem tud Izabelláròl és hogy Ibrahim oda járkál.Ezt beköppi Hatidzének hogy Ibrahim szeretőt tart Izabellát.Valòjában ekkor még Hürrem nincs mindenel tisztában.Ibrahimot meg a szultán bizta meg Izabella pátyolgatásával.Báli Bég szerelmes Árminba,de a lány zsidò.Nála ez a gond.
568. mezag
2013. jún. 6. 18:43
Lehet hogy valahol olvasható,de képtelenség ennyi hozzászólást elolvasni! :)Kérdésem tehát,hogy a 29.részben(török szerint) Hürrem mit mind Hatizse-nek amiért később olyan csúnyán veszekszik Ibrahimmal? Köszi előre is :)
2013. jún. 6. 17:16

sikerult az egyik legnagyobb oszman pasa eletebol egy futottak meg szappanoperat csinalni!!

mintha az egesz a haremben es a szobajaban jatszodna..na jo neha kiviszik oket a levegore is !!

566. Xdgrfzhz (válaszként erre: 565. - Mafalda)
2013. jún. 6. 00:03

Bocsi azt akartam írni :S

Igen közbe megnéztem az előző részt,lemaradt múltkor az eleje nekem,azért kevertem:(

565. mafalda
2013. jún. 5. 23:53
Nem lőtték le,hanem tőrt hajítottak felé,ami Ibrahimban állt meg.De azt a múltrészben meggyógyították már!
2013. jún. 5. 23:17

Sziasztok!

Az előző résznek nem úgy lett vége,hogy lelőttek majdnem Szulejmant????? Es erről nem is volt szó a mai részben:( mintha kimaradt volna egy rész:((

563. Ardilla
2013. jún. 5. 22:46
Nagyszerű! Most egy hétig izgulhatunk Ibrahimért, még ha tudjuk is, hogy ez még nem a vég.
2013. jún. 5. 22:42
11 új kép a naplòmban,holnap hozok még képeket!
561. 46f2f563a1 (válaszként erre: 560. - Ardilla)
2013. jún. 5. 16:07
Jòl láttod,igen szivatás.Ettől ijed be Ibrahim és kéri hogy mehesen haza.Ezt a szultán meg is engedi.
560. Ardilla (válaszként erre: 558. - 46f2f563a1)
2013. jún. 5. 15:34

És akkor mi az az előzetesben, hogy becipelteti a szultán Ibrahimot két mamelukkal, mintha valami halálos bűnt követett volna el, és akkor azt mondja, hogy eddig tartott, vagy valami ilyesmi.

Szívatás, hogy a huga körül legyeskedett, szerelmes bele, és akkor pont neki nem mondja el? :-)

2013. jún. 5. 13:06

Junius 12-dikei adás dupla rész lesz ami egy török résznek felel meg.21:10-23:35

Ibrahim Nagyveziré tétetik.Ez persze nem marad szò nélkül.Ahmet pasa aki következet volna rang szerint szòvá is teszi.Ibrahim nem katona de még csak nem is török hogyan lehet ő Nagyvezér.Ibrahim megijed a nagy felelőségtől.A szultán ekkor igéri meg neki hogy amig ő él neki semm esik baja.(Ezt az esküt fogja később megszegni)

Fény derül Mehmet Cselebi betegségére miszerint tuberkolòzisa van.Le is fùják az esküvőt.Hatidze nagyon örül.Ibrahim megkéri a szultánt had látogason haza.Otthon csak apja és ikertestvére van anya már nem él.

Amig Ibrahim távol van a háremet Szümbülre bizza.

Valhidem eléri hogy a szultánhoz mehesen Mahidevrán.Hürrem azonban tudomást szerezz ròla.Mahidevránhoz hozá semm ér a szultán csak Musztafa beavatásáról beszél.Hürrem peddig annak ellenére hogy még nem telt le a 40nap a szülés ùtán amit várni szoktak lefekszik a szultánnal.

2013. jún. 5. 12:50

Szulejmán mai,junis 5-dikei része:

Hazatér a szultán.Értesitik hogy Hürrem leányt szült és mivel távol volt Valhidem adott neki nevet,Mihrimah.Mihrimah anyit jelent nap és hold,azért ezt a nevet kapta mert a szultán a nap Hürrem pedig a holdnak felel meg.Hürrem térdre borùl a szultán előtt és bocsánatott kér hogy lányt szült és hogy végig azt hajtogatta hogy fia lesz.Szulejmán lehordja hogy miket beszél ő ugyanúgy örül a lányának is mint a fiának.Ha Allah lányt küldött annak örülni kell!

Hürrem el is szégyeli magát. Mivel lányt szült Mahidevrának sikerült a háremet ellene uszitani.Nigar szòl Hürremnek hogy tennie kéne valamit és elátja tanácsal is hogy mit.Hürrem kis mulatságot készit a hárembeli hölgyeknek és ajándékokat is küld hogy kiengesztelje őket.Ez valamenyit segit de persze nem mindenkit tud kiengesztelni.A szultán anya és Mahidevrán ismét azon gondolkodnak hogyan tudnának másik lányt bejutatni a szultánhoz.Közeleg Hatidze esküvője.Ibrahim titkos találkára hivja ahol elmondja hogy megtufta hogy Mehmet Cselebi beteg és ne aggódjon az esküvőből nem lesz semmi.Közben a szultán megtudja hogy Ibrahim és Hatidze szeretik egymást.Magához hivatja Ibrahimot és le is szidja hogy mért nem szòlt.

2013. jún. 4. 16:49
Csakhogy a sorozet koránt semm fog megfelelni a történelemnek,mindösze történelmi alapokal rendelkezik.
2013. jún. 4. 14:53

Íme Hörrem és Szulejmán olvasmányos története történész szemmel

[link]

555. Fidus (válaszként erre: 550. - Régszek gyöngye)
2013. jún. 4. 14:42
Neked is köszi.Gyere máskor is.
554. mafalda (válaszként erre: 552. - Hmv.)
2013. jún. 4. 14:16
Az én képernyőmön is gyönyörű lágvörös a haja:)))
553. Régszek gyöngye (válaszként erre: 551. - CsillagTM)
2013. jún. 4. 14:11
A történelmi tények nem ezt mondják.az oszmán uralkodók hiteles krónikáját a korabeli írnokok és utazók elbeszéléseiből tudjuk
552. Hmv. (válaszként erre: 544. - 46f2f563a1)
2013. jún. 4. 13:45

Valami nem stimmel az én képernyőmmel?

Nálam Hürremnek csodálatos lángvörös haja van, az egész nőben csak az tetszik......!

Mindenkinél szőke????

551. CsillagTM (válaszként erre: 550. - Régszek gyöngye)
2013. jún. 4. 13:24
nem arról volt szó, h Mahidevrán szegénységben, de túléli az egészet?...
2013. jún. 4. 11:48

Ne aggódjatok! A történelem már lejátszotta a sorozatot. Történelem szerint... Ibrahim még nem lesz kivégeztetve, majd csak 1536-ba. a sorozat1523 nál tart. A szultán hozzáadja Hatice testvérét Ibrahim pasához.Kapcsolatukra fog most vényderülni.

Ibrahim hamarosan megmérgezteti Piri pasa nagyvezírt, majd ő lesz a nagyvezír és a Mohácsi csatában már ő vezeti a szultán hadait együtt az uralkodóval.

Hürrem.

Most született lánya túl fogja élni Hürremet, sőt!Magát szulejmánt is. Később Hürrem szultána legfőbb szövetségese lesz és tanácsadója.

Hürrem a szultán felesége lesz az egyetlen nő, akit valaha is oszmán uralkodó hivatalos házasságkötéssel vett el.

Még 3 fia születik.

Második hamr meghal, pár napos korába.Aztán megszületik Szelim 1524 ben aki _Szulejmánt fogja követni a trónon.

Bajazid ésJahangir hercegeket a szultán parancsára meg fogják folytani a perzsa Sah palotájában, így Szelim lesz a kalifa és később a szultán ő lesz II.Szelim 1566-1574 ig amikor is fürdés közben megcsúszik és beveri a fejét amibe bele is hal

Hürrem ahatalomhoz vezető útja során rá fogja bírni a szultánt arra , hogy első szülött fiát Musztafa trónörököst anyjával együtt megfolytassa.

2013. jún. 1. 16:56

Már többször írtam a szultán rémálmairòl most ime itt Ibrahimé és Hatidzéjé!!!

Amikor Ibrahim csalni kezdi Hatidzét egyre több hibát vét a szultánal szemben,ezùtán ezt álmodja:

Álmában a szultán rájönn a megcsalásra ezért halál büntetést kap.Egy szál fehér hálóingben felültetik egy szamára forditva majd körbe viszik a piacon.Közben kikiáltják büneit.Aztán a piac kelős közepén megfojtatja a szultán és ezt végig is nézi.

Hatidze rémálmát Niget okozza.Hatidze elgogta Niger börtönbe vetette és már tudja hogy Niger terhes.Ezt álmodja:

Niger szül egy fiùt.Hatidze kiviszi a teraszra a gyereket ahol Ibrahim vár és örül a gyereknek.Àtadja a gyereket és azt mondja Ibrahim itt a fiad.Ibrahim megpuszilja a gyereket majd bemegy Nigerhez Hatidzét otthagya.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook