Mi a véleményetek a szigorúbb katolikus iskolákról? (beszélgetés)
Nem vagyunk katolikusok, de a közelsége és az óvódai cimborák miatt katolikus általánosba járt a fiam. Ráadásul - ez tevékenységem miatt köztudott volt - nem is azzal a párttal szimpatizálunk, amivel látványosan a fenntartó egyház.
A 2x-es hátrány ellenére egy rossz szót nem szólhatok, mindvégig a legjobb tanulók között volt, szerepeltették, versenyeztették - amit általában meg is nyert -, soha meg nem alázták.
Igaz, miután lekonfirmált, aminek 9 éve, be nem tette a lábát a templomba, állitólag az ált. iskolában lett ateista.
A szigorú nevelésről a fenti ellentétek dacára nagyon jó a véleményem , de ez a normális , szimpatikus tanárok és igazgató érdeme, és tkp a fiam is rendes gyerek volt. Nálunk a ref. hitoktató volt a ffi, a katolikus volt a nő, gyerekekkel való kiabálásokról durvaságról nem hallottam. .
A multi nem büntet néhány perc késés miatt?
Nem aláz, szégyenít meg?
Nem beszél veled úgy, mint a kutyával?
A legjobb akkor is Pannonhalma, Zirc, Szeged, Gyôr, Veszprém, Budapest, Kecskemét egyházi iskolái!
az unokám egyházi iskolába jár,de soha nem bántam meg a döntésem.
fegyelmezett,sokat sportolnak,egészség napok,és hetek vannak. sokat kirándulnak. a tanárok a legfelkészültebbek.
imád odajárni!
Egyébként elég sok egyházi iskola van, és mindegyik tele van gyerekekkel. Nem hiszem, hogy a szülők egymást taposva igyekeznek olyan iskolába adni a gyereküket, ahol rosszul bánnak velük.
Az itt felsorolt sajnálatos esetek pedig egy állami iskolában is éppúgy előfordulhatnak. Elég körülnézni csak a hoxa-fórumokban. De ha egy tanár minősíthetetlenül viselkedik, akkor nem kell rögtön az egész egyházat lehúzni, és az egész iskolát sem. Ha pofonvág egy lengyel ember, nem írom le rögtön egész Lengyelországot.
Ez a fórum most azért jött létre, hogy a katolikus egyházat lehúzza a sárba?
Én is katolikus iskolába jártam, nagyon jó tapasztalatokkal. Számtalan ismerősöm van ugyanilyen tapasztalattal. Gond meg mindenhol akad, kisebb-nagyobb. Az általatok felsorolt példák megengedhetetlenek - nade csupa ilyen ember tud összegyűlni itt, akik egy fikarcnyi pozitívumot sem tudnak felsorolni?
Mintha az államiak olyan szuperek lennének;
neveletlen szülôk még neveletlenebb gyerekei;
amúgy meg nem kötelezô.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok, vélemények az alternatív óvodákról, iskolákról (Waldorf, Montessori) ?
- A XVIII. kerületi általános iskolákról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat
- "A világ legszigorúbb szülői" - vélemények?
- Újpesti általános iskolákról kérnék szépen véleményeket. Melyiket ajánljátok?
- XVII. kerületi vagy e kerület közelében lévő általános iskolákról szeretnék véleményeket hallani!
- Szociálpedagógia - Vélemények iskolákról