Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább? (tudásbázis)
Én személyszerint mivel szak-liceumot végzetem mehetek szakra is tovább... pont ma volt a szakvizsgám :) huha
Szerintem ez nem füg attol, h mit végez az ember, kellenek a szakmunkások is, nem csak az elméleti irodabeliek :D
én is szakmát tanulok éppen, idén végzek és logisztikus leszek. Ezek a képzések modulrendszerűek...sok vizsgám lesz évvégén, ha ez megvan akkor már csak 1 modul kell majd és megkapom a kereskedelmit is. Ez mind a kettő középszintű,ezekből egyet támogat az állam. Illetve támogat még 1et aminek felsőfokúnak kell lennie, ugyhogy elvégzek még egy kétéves felsőfokú képzést is ahol számvitelt fogok tanulni. Így ha több lábon állok akkor talán lesz esélyem elhelyezkedni, plusz a nyelvvizsga az ami legyen...
Azért is jó ilyen szakmákat tanulni, mert ezután még mindig mehetsz fősulira vagy egyetemre ha úgy döntesz és jó előképzettséget kapsz ezeken a képzéseken. Én teljesen mellette vagyok.
Ha úgy érzed, szerintem nincs vele gond.
nem minden az egyetem, és a főiskola.Ugyanis ha azzal nem tudsz elhelyezkedni azon a területen mint amiből vizsgáztál, sima alkalmazottnak diplomásként túlképzett leszel.Ezért is jó meggondolni hogy érdemes-e egyáltalán diplomázni.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Újra érettségizek 2012-ben
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Ha képalkotó diagnosztikai analitikusnak szeretnék tovább tanulni, fontos, hogy legyen kémia érettségim?