Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes-diós csók recept

Mézes-diós csók recept

A Mézes-diós csók hozzávalói:
35 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
4 dkg dió
fél evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg


A Mézes-diós csók elkészítési módja:
A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A mézet hidegen mérjük ki egy pici edénybe, csak ezután olvasztjuk meg, hozzáadjuk a többi belevalót is, összegyúrjuk. Pici, diónyi gömböket formázunk, fél dióval díszítjük. Sütőpapíron, kb. 150 fokon aranybarnára sütjük.

Régi recept, mindig megsütöm karácsonyra. Jól záródó dobozban pár hétig is eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes-diós csók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook