Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács puha, finom, bevált Vicától recept

Mézeskalács puha, finom, bevált Vicától recept

A Mézeskalács puha, finom, bevált Vicától hozzávalói:
1 kg liszt
25 dkg kristálycukor
35 dkg margarin
2 teás kanál szódabikarbóna
3 tojás
25 dkg méz
1 mézeskalács fűszerkeverék
( vagy: 2 kávéskanál őrölt fahéj
2 kávéskanál narancshéj
2 kávéskanál szegfűszeg)
1 citrom reszelt héja

Cukormáz:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé vagy ecet


A Mézeskalács puha, finom, bevált Vicától elkészítési módja:
A mézet a fűszerekkel felforraljuk, lekapcsoljuk, még forrón hozzáadjuk a margarint és elkeverjük.
Kicsit hagyjuk kihűlni.
Közben a tojásokat egészben felverjük a cukorral. A liszt feléhez hozzáadjuk a szódabikarbónát, ezt hozzáöntjük a tojásokhoz, utána jön a mézes keverék, meg a többi liszt.
Összedolgozzuk, utána egy éjszakára hütőbe tesszük.
Másnap fél cm vastagságúra kinyújtjuk (ne vékonyabbra, mert kemény lesz), kiszúrjuk formákkal, díszítjük magvakkal (vörös lencse, szezámmag, tökmag, napraforgómag, szegfűszeg)
A tésztát szaggatás és sütés előtt tojássárgája és víz keverékével kell megkenni, hogy szép fényes legyen.
Közepes lángon kb. 15 percig sütjük.


Sütés után lehet díszíteni cukormázzal. A cukormáz jó kemény legyen, és akkor hamar megkeményedik. Ezért akár több cukrot is lehet tenni bele.

Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk el nagyon vékonyra, és ne süssük túl sokáig, mert akkor kemény lesz a süti!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. dec. 5. 09:55
A mézeskalács puha, finom, bevált vicától elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook