Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldborsós-mandulás rizs recept

Zöldborsós-mandulás rizs recept

A Zöldborsós-mandulás rizs hozzávalói:
1 pohár (250 ml) rizs

4 zöld kardamomhüvely
2 pohár víz
1/4 tk kurkuma
3 ek ghí/olaj
egy 4 cm-es fahéjrúd
6 egész szegfűszeg
1/3 pohár mandulaforgács
1 pohár zöldborsó


A Zöldborsós-mandulás rizs elkészítési módja:
A kardamomhüvelyeket enyhén szétmorzsoljuk. Egy lábasban felmelegítjük a ghít, belerakjuk a fahéjrudat, szegfűszeget, kardamomt, mandulát. Addig pirítjuk, míg a mandula halvány aranybarna lesz. Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, felöntjük forró vizzel. Fűszerezzük, belerakjuk a zöldborsót, megkeverjük. Fedő alatt pároljuk. Forrón tálaljuk.

Mivel a kardamom illata, íze citromhéjra és eukaliptuszra hasonlít, ezért kiváltható vele (arra az esetre, ha beszerezhetetlen).


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldborsós-mandulás rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook