Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mexikói babos egytál recept

Mexikói babos egytál recept

A Mexikói babos egytál hozzávalói:
25 dkg vörös bab,
3 hagyma,
2 evőkanál olaj,
40 dkg darált marhahús,
3 dl csirkeleves (leveskockából),
1 doboz mexikói zöld paradicsom,
1 piros szárított csípős paprika,
1 kaliforniai piros paprika,
2 gerezd fokhagyma,
1-1 mokkáskanál oregano,
kurkuma,
chilipor,



A Mexikói babos egytál elkészítési módja:
A babot megmossuk, és éjszakára 1 liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvizével együtt feltesszük főni, hogy majdnem teljesen megpuhuljon. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és előhevített olajon megpirítjuk. Beleforgatjuk a darált húst is, és együtt lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk és a csirkelevesbe áztatjuk. A konzervparadicsomot kinyitjuk, a levét lecsepegtetjük, és a darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk a húshoz. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát hosszú csíkokra vágjuk, és a megtisztított, felaprított fokhagymával együtt a húshoz keverjük. Beletesszük az oreganót, a kurkumát, a chilit, megsózzuk, és felöntjük 3 deci leveskockából készült csirkelevessel. A darált húst körülbelül egy órán keresztül gyenge tűzön pároljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és még fél órán keresztül főzzük.

Csípős étel, érzékeny gyomrúak hagyják ki belőle a szárított erős paprikát. Konzervparadicsom helyett használhatunk friss paradicsomot is. A főzéshez előzőleg húzzuk le a héját.


Kategória: Egytálételek receptjei


A mexikói babos egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook