Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges marhahústekercs recept

Zöldséges marhahústekercs recept

A Zöldséges marhahústekercs hozzávalói:
8 vékonyszelet marhahús (sertés comb is lehet)
2 evőkanál napraforgó olaj
37,5 dkg zeller
25 dkg sárgarépa
2 kisebb póréhagyma
1 vöröshagyma
só, bors
3 dkg finom liszt
1 gerezd fokhagyma
4,5 dl marhahús alaplé ( leveskockából is lehet)


A Zöldséges marhahústekercs elkészítési módja:
A hús szeleteket 3 cm vastagra kiklopfoljuk. Egy serpenyőben hevítsük fel 1 evőkanálnyi olajat, tegyük bele a csíkokra vágott zellert, a póréhagymát és a sárgarépát, pirítsuk 1 percig, majd szedjük ki az olajból és hagyjuk hűlni.
Osszuk el a zöldségeket a hússzeleteken, tekerjük fel azokat, majd rögzítsük hústűvel vagy fogpiszkálóval. A tekercseket forgassuk meg lisztben, süssük 7 percig a maradék egy evőkanálnyi felforrósított olajon, majd szedjük ki egy tányérra. A serpenyőben maradt olajon pároljuk puhára az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a maradék lisztet, 1 percig kevergessük, majd fokozatosan öntsük bele a húsleves apalevet. Sózzuk, borsozzuk a mártást ízlésünk szerint, majd a hústekercsekkel együtt tegyük egy, a megmaradt olajjal kikent tepsibe, forrósítsuk fel, takarjuk le és pároljuk 1,5 órán át.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. ápr. 23. 14:50
A zöldséges marhahústekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook