Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tengeri hal vöröslencsével recept

Tengeri hal vöröslencsével recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Tengeri hal vöröslencsével hozzávalói:
* 80 dkg fagyasztott tengeri halfilé
* 40 dkg száraz vöröslencse
* 1 fej vöröshagyma
* fokhagyma
* olívaolaj
* só
* ételízesítő


A Tengeri hal vöröslencsével elkészítési módja:
A hagymát a fokhagymával megpárolom az olajon, majd beleteszem az apróra vágott halat. Én mindig fagyasztott halat veszek, és mivel előre sosem tudom, hogy mit fogok főzni, kiengedni sincs időm, így csak a mikróban szoktam félig kiolvasztani. Így gyorsabb, és felvágni is könnyebb. :) Megszórom az ételízesítővel, és ha kell, még utána sózok, mert nem baj, ha kicsit túl van fűszerezve, a lencse majd sokat felvesz az ízéből. A hal sok vizet fog engedni, ebben főzögetem lefedve. Eközben a lencsét felteszem főni sós vízben, 8-10 perc alatt megpuhul, ezalatt a hal is majdnem jó. Amikor az is megpuhult, leveszem a fedőt, és nagyobb lángon elfőzöm a levét addig, míg szinte már odakap (különben nagyon szottyos lesz az étel). Ha ez is megvan, összekeverem a leszűrt lencsével, és már tálalható is. Friss salátával (cukros-ecetes) nagyon finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tengeri hal vöröslencsével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook