Mesterkulcsrendszer - a vonzás törvényének alapjai (beszélgetés)
Szia,
Teljesen igazad van.
Vannak az életben u.n. alaptételek, amit egy kereső aránylag rövid idő alatt megtalál.
Ne legyen az a bánatod, hogy mindenhol ugyanazt olvasod!
Alkalmazni kell az ismreteket.
Megmondom mi az én "bánatom".
Az, hogy ha ismeri is az alapelveket valaki, 10-ből 9 nem alkalmazza a gyakrlatban. (Sőt, utána még hőbörög, hogy ez ökörség - noha nem is alkalmazta.)
Ismétlem, igazad van, kb. 4 - 5 megfelelő könyv, s az abbanlévők alakalmazása már gyakorlatilag rendezné az életünket.
De az alkalmazás hiányzik. Időnként nálam is.
Emberek vagyunk.
Üdv: Travels
Sok kérdésemre választ kaptam a könyvből, pedig még a felét sem olvastam el!
Köszönöm neked Travels
Hello,
Pápai instrukcióra tiltatta be a katolikus egyház Haanel könyvét, mivel "érdekellentét" volt az ő tanításuk, és az Egyetemes Elme elvének tanítása között.
Ilyen egyszerű /volt akkor még.../
A Mesterkulcsrendszer megnyitja előtted a teljes – testi, lelki és szellemi – siker kapuját. Nem arra tanít, hogyan legyél sikeres alkalmazott vagy vállalkozó – az anyagi jólétnél sokkal nagyobb ígéretet hordoz magában.
Arra összpontosít, hogyan hajtsunk végre egyetlen nagy tettet. Haanel gondolatai és megfigyelései ugyanazok, amelyek Van Gogh-ot, Carnegie-t… is irányították. Segít felébreszteni különleges képességeinket.
Ha áttanulmányozzuk ezt a rendszert, megismerjük azokat a titkokat, amelyek segítségével:
• teljesen száműzni tudjuk életünkből a félelmet és az aggodalmat;
• magabiztosak, erősek leszünk, és ösztönösen tudni fogjuk, mikor cselekszünk „helyesen”;
• felszabadítjuk rejtett képességeinket;
• olyan személyeket és eseményeket vonzunk életünkbe, akik és amelyek segíteni fognak álmaink és céljaink megvalósításában;
• megtanuljuk, hogy gondolkozzunk konstruktívan;
• bepillantást nyerhetünk minden idők legnagyobb lángelméinek, pénzügyi szakértőinek és üzletembereinek a fejébe, és megtudhatjuk, ők hogyan gondolkodnak;
• megtanuljuk, hogyan birkózzunk meg az életünkbe befurakodó problémákkal, és végül azt is megtudjuk, hogyan szabaduljunk meg egyszer és mindenkorra ezektől;
• kifejlesztjük magunkban a „milliomos-gondolkodást”, ami segít több pént keresni és összegyűjteni.
Nem szükséges külön elsajátítani ezt a képességet. Már bennünk rejlik. De meg kell értenünk, használnunk kell, tudnunk kell irányítani, áthatóvá kell tennünk, hogy előbbre juthassunk, és ne csak kullogjunk a világ után.
Napról napra, ahogy előrébb haladunk, ahogy nő a lendületünk, ahogy az ösztöneink kifinomultabbá válnak, ahogy a terveink kezdenek kikristályosodni, ahogy minden egyre világosabb lesz, rá fogunk jönni, hogy a világ nemcsak élettelen kövek és gerendák halmaza, hanem élő szervezet! Sok-sok dobogó emberi szív alkotja. Élettel és szépséggel van tele.
A verebek azt csiripelik, hogy egy közelebbről meg nem nevezett „felekezet” 1933-ban betiltotta Haanel könyvét. És mivel nem volt kapható, ritkasága okán ára az egekbe szökkent. Bill Gates mindenesetre hozzájutott a Harvard hallgatójaként. Állítólag ennek a kötetnek köszönheti bátor lépését, hogy kimaradt az egyetemről, és megalapította a Microsoftot.
A Szilícium-völgy nagy titka, hogy szinte valamennyi vállalkozó, aki az utóbbi időben itt hatalmas vagyonra tett szert, Mr. Haanel könyvéből merített ösztönzést, habár szavait a szerző több mint nyolcvan éve vetette papírra! A Völgy csaknem összes milliomosa és milliárdosa olvasta a Mesterkulcsrendszert Charles F. Haanel tollából. Mivel ez a könyv egészen a közelmúltig nem volt kapható, példányai kivételesen keresettek lettek a Völgyben.
Szerencsére mostanra a szöveg teljes egészében hozzáférhető.
Szia KeA,
Olvastam a bemutatkozó szövegedet, s a legutolsó szavak igen érdekesen hatottak rám.
Azért írom a nyilvános fórumban, mert szerintem "közérdekű duma".
"...na, és akkor mi van?"
Ez az ominózus szöveg.
Édesapám, aki sok évvel ezelőtt meghalt, szokta volt mondani ezt, s én tizenévesen abszolút nem értettem, hogy mire gondol.
Ezért tetszett ez a visszacsengés, és azért, mert most már tudom, hogy micsoda mély értelme van ennek.
Mi ebben a közérdekű?
Az, hogy - ismerve a fórum egy részét - milliónyi esetben mondhatjuk (vagy gondolhatjuk), hogy "és akkor mi van?".
Direkt nem mondok példát.
E fórumon a gondolatokról fogunk beszélni.
Legyetek aktívak, mikor mondtátok volna azt legszívesebben, "...és akkor mi van?"
Kedves Fórumozók!
"The Secret" címen már van ugyan a vonzás törvényét tárgyaló téma, de az azon könyv alapját képező, Charles F. Haanel: MESTERKULCSRENDSZER c. műve nagyságrendekkel részletesebben, és jóval több magyarázattal világít rá arra, hogy hogyan alakítjuk önmagunk a környezetünket, és a körülményeinket.
HOGYAN S MIÉRT ALAKÍTJUK MI AZT, AMI VELÜNK ÉS KÖRNYEZETÜNKBEN TÖRTÉNIK.
A "The Secret" c. fórumon is elmondtam ezt, de csak azt követően gondoltam arra, hogy új topikot nyitok, mivel át- és átgondolva arra a következtetésre jutottam, hogy egyrészt ez a téma nagyon fontos része lehet a mindennapi, építő életünknek, másrészt a fórumokban felvetett gondok nagyrésze ezen elv alkalmazásával kezelhető lenne.
A cím, hogy "Mesterkulcsrendszer" (The Master Key System)- az angol cím tükörfordítása, megmondom őszintén, nemkem nem nagyon tetszik, mert a magyar nyelvben nincs tartalom mögötte - szerintem.
(Szerintetek lehetne jobb címe?)
Ettől teljesen függetlenül nagyon jó, építő és valóban segítő könyv.
/Nem vagyok könyvügynök...:)/
A lényeg: alaposan átgondolkodtam az írás koncepcióján, s végül jó lelkiismerettel merem megnyitni ezt a témát, mert a lehetőségei a "vonzás törvényének" - jó értelemben - beláthatatlanok.
Az a kis aggályom van, hogy ezt a könyvet még kevesen olvasták, az azonban felbátorított, hogy A Titok c. könyvet már jópáran olvasták, s gyakorlatilag a "Mesterkulcsrendszer" "A Titok" alapja, s nagyon részletes kifejtése.
Remélem nem veszitek duplikációnak ezt a témát, hiszen olyan lehetőségeket tartogat ez a számunkra, amely mellett elmenni enyhén szólva könnyelműség lenne.
A könyv magyar nyelvű, elektronikus változatát még nem találtam meg, de jelenleg 3.000.- Ft-ért beszerezhető. 2008-as kiadás.
Megítélésem szerint megéri a befektetést - akinek lehetősége van rá.
ISMÉTLEM: A FÓRUMTÉMÁKBAN EMLÍTETT PROBLÉMÁK ZÖME MEGOLDHATÓ VAGY ENYÍTHETŐ EZEN GONDOLKODÁSMÓD KÖVETÉSÉVEL.
Ebben a könyvben van magyarázat, és technika is az elsajátításhoz.
Üdvözlettel: Travels
További ajánlott fórumok:
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- A Dukan diéta alapjai (a hivatalos)
- Szex, törvényen kívül...
- Heti 2 különórával és rengeteg itthoni gyakorlással 7 hónap alatt meg lehet tanulni a német nyelv alapjait? Tapasztalatok?
- Beszédfejlődés alapjai
- Tudja valaki, hogy hol lehet megvásárolni Charles F. Haanel Mesterkulcsrendszer című könyvét?