Merckformin XR - aki ilyet szed/ett, mennyi idő után estetek teherbe? (tudásbázis)
Hát igen, akkor a PCP szinte biztos a hormonok és az uh kép miatt...
A magas inzulin szint nem mindenkinek okoz panaszt, de a hormonokat összezavarja, és ez után kérdés ki hogy reagálja le. Ha jól értelmezem neked bezavart a ciklusba, azáltal h ciszták képződtek a petefészkeidben, emiatt nincs peteérésed.
a metformin rendben fogja ezt tenni, csak kis idő kell neki, ez változó kinek mennyi, van akinek már az első hónapban beáll a ciklusa, van akinek csak később
akkor jól gondoltam, h mi az FSH és az LH. igen, nekem asszem 0,64 körüli az arányuk :(
UH: igen, vannak, februárban tele volt mindkét petefészkem :( az volt az első lépés. amúgy már évek óta vannak.
és a hyperi. mennyire parás dolog? vagy lesz egyáltalán emiatt bármi panaszom?
UH-t csinált? Vannak ciszták a petefészkedben?
Elégvalószínű a PCO, csak ahhoz szokott társulni makacsabb IR is az esetek nagy részében.
Az FSH a follikulus stimuláló hormon, az LH pedig a lutenizáló hormon (bocsi lehet h nem teljesen jól írtam őket) a PCO-soknál az LH magasabb és neked is jóval magasabb.
A hyperinzulinémia a megemelkedett inzulin szint, azért mondom mert ugye az éhgyomri neked elég magas, még a fele ennyi is sok lenne kicsit
a doki tényként kezelte a PCOS-t...akkor nem is tuti, h az?
és melyik az FSH és az LH, és mennyinek kéne lenni az arányuknak?
és mi az a hyperinzulinémia? :S
köszi neked is, h segítesz!
Kicsi a világ, pont ma néztem ezt az írásodat, egy közös ismerősünk kért meg h nézzem meg :)
IR tényleg nem egyértelmű, de az éhgyomri inzulinod elég magas, a 12 az sok! viszont a terhelt érték szépen visszamegy, ezért nem kifejezetten IR hanem inkább hyperinzulinémia, ha jól írtam le.
PCO gyanús az FSH/LH arány miatt, az LH nem jó ha magasabb.
A többihez nem igazán értek, a lényeg h erre jó ha szeded a metet!
bemásolom, amit egy másik fórumba írtam:
a cukrom asszem rendben van, megnézem, várj:
glükóz 4, 99 mmol/L
vércukor 120' 5, 5
inzulin 12, 6 mIU/l
inzulin 120' 22, 6
ez oké?
ja és a vérvételi leletemen ami nem volt a normál tartományon belül, az a
- We (ez sosincs, mindig magasabb, most épp 20 mm/h)
- C reaktív protein 8, 67 mg/L
- a 3 féle koleszterin
freetesztoszteron index: 8, 65%
hát ezek. és a hormonok amúgy (ez 22-23. napi vérvételnek készült, de a doki utólag azt mondta, h nem volt PÉ-m):
luteinizáló hormon: 8, 51 IU/l
follikulust stimuláló h. : 5, 52 IU/l
progreszteron: 0, 4 nmol/L
ösztradiol: 135 pmol/L
totál tesztoszteron: 2, 38 nmol/l
SHBG: 27, 5 nmol/L
prolactin: 201, 15 mIU/l
TSH: 0, 9768 mIU/l
szabad T4: 14, 14
szabad T3: 5, 3
ATPO: 0, 42
anti tireoglobulin: 1, 1
B12: 264, 0
folsav: 22, 5
kortizol (reggel): 239, 6
növekedési hormon: 0, 11
CEA: 0, 69
AFP: 1, 75
Ca-125: 9, 7
CA 15-3: 13, 9
CA 19-9: 7, 38
ACTH: <1, 6
DHEA-S: 4, 57
freetesztoszteron c. : 0, 05
direkt tesztoszteron: 1, 17
(a mértékegységeket meguntam írni)
ja és a szöveges értékelés részlete:
a betegnél emelkedett szabad androgén index, az ultrahang kép és az anovulatio alapján a rotterdami kritériumrendszer szerint PCOS állapítható meg.
mivel a beteg terhességet szeretne, ezért antiandrogén, fogamzásgátló készítmény nem jön szóba. javasolt metformin szedése, bár megjegyezzük, hogy a beteg cukorterhelése alapján az inzulinrezisztencia nem állítható fel.
Csináltak terheléses vérvételt? milyen lett az eredménye?
Van PCOs IS nélkül is, bár tudtommal elég ritka, ez esetben nem tudom szoktak e adni metet
egy hétig felet kell bevennem, utána 1-et.
az nem para amúgy, h nálam IR nem áll fenn (PCOS-re kaptam)?
Szia!
Eleinte kellemetlen tünetekre, hányinger, étvágytalanság, hasmenés és társai :S De pár nap és ezek enyhülni fognak.
Mekkora dózisban szeded?
Sziasztok!
12. hét előtt semmiképp sem szabad abbahagyni, nem csak a beágyazódás miatt kell, hanem a vetélés megelőzésére is! vannak dokik akik végig szedetik terhesség alatt is, én megmondom őszintén legszivesebben végig szedném majd...
van aki a 12-13 hétig szedi, de olyat is hallottam h a 16. hétig, Mamszli, mivel nálad volt már kétszer is gond, sztem erre majd térjetek még ki a dokiddal h esetleg szedned kell e tovább, még ha csak csökkentett adagban is...
Köszi a választ!
Ártani nem árt, azt tudom, van aki végig szedi, csak hallottam olyat h valaki a 20.héten abbahagyta, és elvetélt...valószínűleg azért, mert abbahagyta... :S
Egyiptomban voltunk nyaralni, talán anno még említettem amikor terveztük, de mikor volt már az...
Mamszli, Ti ha kijuttok Ausztráliába akkor onnantól kezdve egyfolytában nyaralni fogtok :)))
Viac, máshol vezetek naplót azért nincs itt :)
Hát mi még nyaralni se jutottunk el!!!!Hol voltatok??
Én is olvasnám a naplódat,nagyon!!!Tényleg!Miért nincs????
Na, merre voltatok nyaralni? Nekünk szeptemberre tolódik a nyaralás, de franc tudja hova, mert Görögo-ba akartunk menni, de ott kanyarójárvány van állítólag... :-S
Hát először magunknak szeretnénk intézni valamit, de utána minden további nélkül :-D
hát sajnos semmi izgalmasról nem tudok beszámolni :(
a nyaralásunkon kívül. az szuper fantasztikus volt, legalább abból feltöltődtem egy kicsit :)
És Ti hogy álltok? szoktam olvasgatni a naplódat, de nem mindig jutok oda :S
Mamszli, nekünk is intézhettek ott Ausztráliában vmit, oda én is szívesen mennék :DD
További ajánlott fórumok:
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- Terhesség alatt Merckformin szedése?Tapasztalatok, vélemények?
- Akik váratlanul estetek teherbe, mit "rontottatok", hogy becsúszott a baba?
- Fogamzásgátló szedése után mennyire könnyen estetek teherbe?
- Ma keztem a Merckformint szedni, milyen mellékhatásokra számíthatok?
- Mikor estetek teherbe missed ab után?