Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Menzás borsófőzelék receptet keresek fórum

Menzás borsófőzelék receptet keresek (tudásbázis kérdés)


1 2 3
36. a6bc29c843 (válaszként erre: 34. - Dff946eb50)
2012. nov. 16. 14:21
én is szeretem. :)
35. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 33. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 13:57
Húh,asszem megfogtál.Szoktam fokhagymamártást csinálni,hús mellé,amolyan "mártogatósnak".Nem tudom erre gondolsz-e :S
34. dff946eb50 (válaszként erre: 33. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 13:30
áá, de imádom :)
33. a6bc29c843 (válaszként erre: 32. - 6ee0ffb012)
2012. nov. 16. 13:10

;)

a fokhagymamártást ismered pölö? eddig akármelyik pesti ismerősömnek mondtam, néztek rám hülyén. :D

32. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 15. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 13:00
Mi is így mondjuk itt Pesten.Amit te írsz,nem is hallottam.Paradicsomfőzelék? :D Ez nagyon tetszik,bevezetjük. :)
31. f64f0d9a69 (válaszként erre: 30. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 12:26
Úgy legyen! ;)
30. a6bc29c843 (válaszként erre: 29. - F64f0d9a69)
2012. nov. 16. 11:44

Akkor jó. ;)

Mondjuk ezt én sem értettem soha.

Engem sáskának mondanak, pedig nem vagyok az, de mindegy...kapják be!

29. f64f0d9a69 (válaszként erre: 28. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 10:52

:))

Dehogyis! :))

Komolytalankodtam egy kicsit!

Amúgy nem szoktam bunkózni azért soha, mert valaki vidéki.

Nekem ugyanis a bögyömben van az, hogy a fővárost és a vidéket ennyire eltávolították egymástól.

28. a6bc29c843 (válaszként erre: 24. - F64f0d9a69)
2012. nov. 16. 10:47
Ha te azt vetted ki a szavaimból, hogy a pestiek hülyék, sajnálom. Ameddig engem nem bunkóvidéki-z le senki...:D
27. pirosbegre (válaszként erre: 11. - Georgina319)
2012. nov. 15. 22:22
Én is ezt keresem, de mindíg kemény maradt a borsó. Azt mondják túlfőztük. Mennyi ideig fő a főzelékhez? Levesbe tudom, de azt utálom. Főzeléknek szeretem:D. ezt adjátok össze, de csak a menzásat:D
2012. nov. 15. 19:51

En igy csinalom,es finom.

etolajba beleteszem az aprora vagott voroshagymat,ra teszem a zoldborsot,megszorom kis etelizesitovel,soval cukorral,es parolom,amig meg nem puhul.Megszorom petrezselyemzolddel,megszorom kis liszttel,es felengedem tejjel.

25. f64f0d9a69 (válaszként erre: 14. - Stokimagdi)
2012. nov. 15. 19:47
Mert megvicceltem! :))
24. f64f0d9a69 (válaszként erre: 15. - A6bc29c843)
2012. nov. 15. 19:46

Hááát ezt mifelénk is így hívják ám!

A pestiek nem olyan hülyék, mint ahogy gondolod...

:))

23. dff946eb50 (válaszként erre: 21. - Globus)
2012. nov. 15. 18:35

:)

Megfőzöd, kiveszed a borsó egy részét, turmixolod. Zöld lesz, és sűríti is. :)))

22. 298b15dfdd (válaszként erre: 20. - Dff946eb50)
2012. nov. 15. 18:16

Helyes! Ahány ház annyi szokás,szokták mondani...:)

Mindenféleképpen lehet ízletes:)

21. globus
2012. nov. 15. 18:05
Én szép zöldre emlékszem, azóta sosem sikerült eltalálni ezt a színt. Vágott petrezselyem megzöldíti, de más lesz tőle az ízvilága.
20. dff946eb50 (válaszként erre: 17. - Cicaaa65)
2012. nov. 15. 17:44

miért lenne iszonyú?

Én se minősítem azt, amiben nincs.

NEm másfél kilót szórok bele, szóval íze nincs, csak színe tőle...

19. zebracsikó (válaszként erre: 17. - Cicaaa65)
2012. nov. 15. 17:17
egy leheletnyit én is teszek a borsófőzelékbe, éppen csak
18. zebracsikó (válaszként erre: 15. - A6bc29c843)
2012. nov. 15. 17:17
paradicsomfőzelék?? sose hallottam ezt a kifejezést
17. cicaaa65 (válaszként erre: 8. - Dff946eb50)
2012. nov. 15. 17:11
Iszonyú lehet pirospaprikával...
16. a6bc29c843 (válaszként erre: 14. - Stokimagdi)
2012. nov. 15. 15:21
ezt se mondjuk.
15. a6bc29c843 (válaszként erre: 13. - F64f0d9a69)
2012. nov. 15. 15:21

:D


borsó: ti mondjátok a babra is a borsót, borsóleves, meg borsófőzelék.

nálunk nemes egyszerűséggel: cukorborsó főzelék, zöldbab, babfőzelék, és a paradicsommártásra se mondjuk, hogy paradicsomfőzelék, amit egyébként előszeretettel használtok/nak a húsos káposztára is, ha vastagabb a rántás. borzalom! :)

2012. nov. 15. 15:16
mért volna már Pesti? vidéken is esznek zöldborsófőzeléket. :D
13. f64f0d9a69 (válaszként erre: 12. - A6bc29c843)
2012. nov. 15. 15:05

Pösti eledel!

:D

2012. nov. 15. 14:21
Pestiek! Mi a facom az a borsófőzelék?????
2012. nov. 15. 14:13
A rántásos zöldborsó főzelékbe tesznek pirospaprikát, a habartba nem. Én fele tej, fele vízben főzöm meg a zöldborsót, teszek bele 1 fej vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, és egy pici cukrot, és vegetát. Ha megfőtt, behabarom, és megszórom petrezselyemmel. Mi így szeretjük.
10. stokimagdi (válaszként erre: 8. - Dff946eb50)
2012. nov. 15. 14:13
Igen, én is ugy szoktam, hogy berántom, és a rántásba teszek egy mutty pirospaprikát, épp hogy csak megszínezze, és felengedem tejjel.
9. 2104cc91e8 (válaszként erre: 8. - Dff946eb50)
2012. nov. 15. 13:16
Nem minden rántásba kell, pl. a besamel is így készül :):)
8. dff946eb50 (válaszként erre: 7. - Cicaaa65)
2012. nov. 15. 13:15
felénk tejjel főzik, és rántás kerül bele, abba meg kell a pirospaprika. :)
7. cicaaa65 (válaszként erre: 2. - Stokimagdi)
2012. nov. 15. 13:13
Miért is kellene bele prospaprika, még sosem hallottam.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook