Menzás borsófőzelék receptet keresek (tudásbázis)
Húh,asszem megfogtál.Szoktam fokhagymamártást csinálni,hús mellé,amolyan "mártogatósnak".Nem tudom erre gondolsz-e :S
;)
a fokhagymamártást ismered pölö? eddig akármelyik pesti ismerősömnek mondtam, néztek rám hülyén. :D
Mi is így mondjuk itt Pesten.Amit te írsz,nem is hallottam.Paradicsomfőzelék? :D Ez nagyon tetszik,bevezetjük. :)
Akkor jó. ;)
Mondjuk ezt én sem értettem soha.
Engem sáskának mondanak, pedig nem vagyok az, de mindegy...kapják be!
:))
Dehogyis! :))
Komolytalankodtam egy kicsit!
Amúgy nem szoktam bunkózni azért soha, mert valaki vidéki.
Nekem ugyanis a bögyömben van az, hogy a fővárost és a vidéket ennyire eltávolították egymástól.
Ha te azt vetted ki a szavaimból, hogy a pestiek hülyék, sajnálom. Ameddig engem nem bunkóvidéki-z le senki...:D
Én is ezt keresem, de mindíg kemény maradt a borsó. Azt mondják túlfőztük. Mennyi ideig fő a főzelékhez? Levesbe tudom, de azt utálom. Főzeléknek szeretem:D. ezt adjátok össze, de csak a menzásat:D
En igy csinalom,es finom.
etolajba beleteszem az aprora vagott voroshagymat,ra teszem a zoldborsot,megszorom kis etelizesitovel,soval cukorral,es parolom,amig meg nem puhul.Megszorom petrezselyemzolddel,megszorom kis liszttel,es felengedem tejjel.
Hááát ezt mifelénk is így hívják ám!
A pestiek nem olyan hülyék, mint ahogy gondolod...
:))
:)
Megfőzöd, kiveszed a borsó egy részét, turmixolod. Zöld lesz, és sűríti is. :)))
Helyes! Ahány ház annyi szokás,szokták mondani...:)
Mindenféleképpen lehet ízletes:)
Én szép zöldre emlékszem, azóta sosem sikerült eltalálni ezt a színt. Vágott petrezselyem megzöldíti, de más lesz tőle az ízvilága.
miért lenne iszonyú?
Én se minősítem azt, amiben nincs.
NEm másfél kilót szórok bele, szóval íze nincs, csak színe tőle...
egy leheletnyit én is teszek a borsófőzelékbe, éppen csak
paradicsomfőzelék?? sose hallottam ezt a kifejezést
Iszonyú lehet pirospaprikával...
:D
borsó: ti mondjátok a babra is a borsót, borsóleves, meg borsófőzelék.
nálunk nemes egyszerűséggel: cukorborsó főzelék, zöldbab, babfőzelék, és a paradicsommártásra se mondjuk, hogy paradicsomfőzelék, amit egyébként előszeretettel használtok/nak a húsos káposztára is, ha vastagabb a rántás. borzalom! :)
mért volna már Pesti? vidéken is esznek zöldborsófőzeléket. :D
Pestiek! Mi a facom az a borsófőzelék?????
A rántásos zöldborsó főzelékbe tesznek pirospaprikát, a habartba nem. Én fele tej, fele vízben főzöm meg a zöldborsót, teszek bele 1 fej vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, és egy pici cukrot, és vegetát. Ha megfőtt, behabarom, és megszórom petrezselyemmel. Mi így szeretjük.
Igen, én is ugy szoktam, hogy berántom, és a rántásba teszek egy mutty pirospaprikát, épp hogy csak megszínezze, és felengedem tejjel.
Nem minden rántásba kell, pl. a besamel is így készül :):)
felénk tejjel főzik, és rántás kerül bele, abba meg kell a pirospaprika. :)
Miért is kellene bele prospaprika, még sosem hallottam.
További ajánlott fórumok: