Mennyire normális, ha az egyik ismerősöm heti 2-3 alkalommal velem jön haza, de soha nem akar fizetni? (beszélgetés)
Még annak is volt jelentősége, az autós hoz-e másik dolgozót is. Mármint a költségtérítésben.
Egyébként ezt rendelet biztosítja.
"A Munka Törvénykönyve előírásai alapján a munkáltató többek között azt a kötelezettséget vállalja, hogy megtéríti a munkavállaló azon költségeit, amelyek a munkaviszony teljesítésével kapcsolatban indokoltan merülnek fel.
A munkavállalónak a munkavégzési kötelezettség teljesítéséhez rendszeresen el kell jutnia a lakóhelyéről munkahelyére. Az utazással kapcsolatos költségtérítés részletszabályait a 39/2010 (III.26.) Kormányrendelet rögzíti, az adózási vonzatról pedig az SZJA törvény rendelkezik."
Aki €-ban tartja fenn az autóját, az más. Arra nem vonatkozik a magyar Munka Törvénykönyve.
A fiam egy német cég itteni egységében dolgozik.
A buszbérletének 85%-át térítették, most már van gyári buszjárat.
Régebben, míg én jártam egy másik német céghez 3 műszakba, az autóval járóknak is térítettek valami költséget.
Különösen, ha egyáltalán nincs hazafelé buszjárat, furcsának tartom, hogy a cég nem próbál segíteni. Akár egy pár személyes kisbusszal is, ha csak néhány főről van szó.
Én is elvittem mindig aki rászorult.
De az,hogy nekem van autóm,a másuknak még nincs,miért jelenti azt automatikusan,hogy el kell hoznom-hinném minden nap?
Ha nem lenne,akinek autója van,akkor muszáj lenne egyedül megoldania a munkába járást.
Plusz itt csak arról volt szó,hogy a fuvarozottnak fel sem merül a kis buksijában megkérdezni,hogy esetleg szálljon e be valamivel.
Az a tapasztalatom,hogy akinek nincs autója,az el se tudja képzelni,hogy mennyibe kerül egy autó fenntartása,csak azt látja,hogy nekem van,reggel lemegyek a ház elé,beülök,mibe telik őt is elvinni?
Benton,szerviz,vizsga,biztosítás,törlesztő esetleg,ezekbe már nem gondol bele,hogy míg neki egy habi buszberlet amiért nyígott 60 €,nekem meg havi 400€ fölött van simán az auto fenntartása.Csak az én kollégám példáját írtam.
Nem vagyok rászorulva a 20 € benzinpenzre szerencsére,ez elvi kérdés és szerintem a foruminditonal is.
Csak a kérdést olvastam.
Nem lehet, hogy arra gondol ismerősöd vagytok ti annyira jóba hogy ez simán belefér? Gondolja annak fényében, hogy ami szívességet ő szokott tenni neked, az van ilyen értékű.
😂😂😂
Költségtérítés?
Dolgoztam már pár helyen,de még soha senki nem adott hozzájárulást az útiköltséghez.
A férjem is egy elég nagy cégnél dolgozik,van 250 üzletük Németországban,senkit nem érdekel,miből megy be dolgozni.
Majd az adóból lehet kilométerenként 30 centet visszaigényelni.
Azért az nem olyan általános,hogy fizetik a munkába járást.
Fura helyen dolgoztok. Még autós költségtérítés sincs? Sem gyári kisbusz legalább?
Még a munkahelyen is lehetne reklamálni. Persze ha csak ti ketten jártok ilyen lehetetlen helyzetben munkába, akkor nem szóltam...
"Most ott tartunk, hogy már ő ír nekem, hogy x,y napokon délutános, nem jöhetne velem haza, hogy ne fizesse a taxit." -
Ez viszont már a kihasználás pofátlanság kategória, ha még be is ismeri, hogy spórolni akar rajtad. Én ezért nagyon megsértődnék.
Dolgozzon olyan helyen, ahol megoldott a munkába- és hazajárás.
No, akkor olvasd el lassan, figyelmesen az 1. hozzászólást, a fórumnyitó első beírását.
Ha meg is értetted, akkor tehetsz majd megállapításokat.
Heti 2-3 alkalmat sokallom. Szerintem ez már nem az a kategória, te is akadályozva, feszélyezve vagy.
Mondd meg neki, hogy januártól valahogy gondolja át, vagy oldja meg a hazautazását, főleg, hogy kerülnöd kell. Valaki írta a 6-700.- ft-ot, az neked kb. 2000.-
Mindkettőtöknek megéri.
gondolom, hogy a legelején te sem gondoltad, hogy mindennapos ügy lesz, És magamat a helyedbe képzelve engem nemcsak a benzinpénz izgatna, hanem feltételezem hogy munka után Te sem mehetsz szabadon miatta vásárolni gyerekért, ügyet intézni stb.
El kellene döntened, mi a jobb, ha viszed és fizet, vagy nem utazik veled többet.
Temészetes hogyha rendszeressé válik, akkor be kellene szállnia az utiktg-be
Gyermekeim! Elöször is, a téma nagyon gyenge. Másodszor, itt nincs szó barátnöröl, csak ismerösröl.
Ha egyszer föl is ajánlom, hogy hazaviszek valakit, az nem jelenti azt, hogy minden nap így lesz. Ha mégis, úgy alakul, akkor természetes, hogy valami kis ajándékkal, kávémeghívással, ebéd, vacsora - meghívással, vagy egyszer - egyszer tankolással, ö ezt kompenzálja nekem, mert én is így tennék, ha engem fuvarozna valaki. Ha az ismerös erre nem jön rá, akkor egy ideig nem hazafelé megyek meló után, hanem még dolgom van máshol. :-)
Miért nem Vele beszéled ezt meg?
Ilyen barátnőm se legyen, mint Te.
Mi a naj az őszinteséggel?
Minek hazudni?
Azzal egyetértek, hogy az önkéntes segítségből ne csináljon senki kötelező ingyenes szolgálatot. És meg kellene kérdeznie, hogy mennyivel szálljon be a költségekbe.
De a fenntartás, a kötelező biztosítás, jogosítvány nem a barátnő sara, bocs, de az kell akkor is, ha nem visz senkit.
További ajánlott fórumok:
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Az egyik ismerősöm nagyon unom, mert ha valakihez szólok,...
- Egyik ismerősőm elvesztettete az érettségi bizonyítványát. Tavaly érettségizett. Most újra kell érettségiznie vagy lehet pótolni?
- Létezik olyan férfi, aki nem fél senkitől? Azt mondja az egyik férfi ismerősöm, hogy Ő senkitől nem fél, attól se hogy bárki megveri...
- Miért írogat minden alkalommal egy ismerősöm? Miért köszönt mindig?
- Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért?