Melyik vitamin(ok) elengedhetetlen(ek) az egészséges élethez? (tudásbázis)
nem mind egyforma, ezért írtam, hogy a beszer. forrás nem mindegy
a zöldségek-gyümölcsökben pedig bizonyítottan ma már 10-es annyi vitamin van, mint pl 20 évvel ezelőtt - pl több 10kg almát kellene megenned a napi c-vitamin megszerzéséhez, ellenben sokkal több méreganyag (permet, stb) (persze a bio és saját termék kivétel)
mármint külön pluszban a terhesség alatt
meg E-t is pluszban
a napi adag komplex-en kívül (amit mindig is szedtem/szedek)
Igen, a D vitamin nagyon fontos, de nem kell D vitamint szedned, elég, ha még most télen is kimész a szabadba, mikor látod a Napot! Tartózkodj kint, ameddig csak teheted.
Nyáron termelődik a szervezetben a legtöbb D vitamin, persze, csak akkor, ha a különböző fényvédő krémek ezt meg nem akadályozzák.
A napvédő krém hatásosan meggátolja szervezetében a D vitamin termelődését, mely természetesen történik, ha testet napfény éri.
A napvédő termékek tényszerűen 97,5-99,9 százalékkal csökkentik a D vitamin termelést.
Fontos, hogy ne szintetikus vitamint szedjél! Egyél zöldséget, gyümölcsöt, télen az aszalt gyümölcsök, a savanyúkáposzta, a fekete retek stb. fogyasztása ajánlott.
Tudtad, hogy a forgalomban lévő vitaminok többsége szintetikus, vagyis vegyi úton előállított?
A helyzet az, hogy a szintetikus vitaminok nem pont úgy viselkednek a szervezetünkben, mint a teljes értékű táplálékokban található természetes vitaminok.
Sok szintetikus vitamin tápanyagokat vesz el a szervezetünkből, és megterheli a vesénket. mielőtt kiürülne. Azt hisszük, hogy csak az egészségünkre válhat, pedig...
rengeteg vitaminkészítmény kapható drogériákban és még sorolhatnám
mondjuk én külön soha nem veszek, az a legnagyobb butaság, akkor felborul az egyensúly
a gyógyszergyártók készítményeiben pedig csak az a bizonyos RDA szerinti mennyiség van, ami épp csak a túléléshez elég, egészséges életmódhoz kevésbé (na de erről nem vitáznék senkivel, nem ez a fórum célja)
Az összes!! és ásv. anyagok is
komplex készítményt szedj, lehetőleg ne a reklámozottakat, azokban alig van valami...
zsibbadás ellen a mozgás a legjobb
bnedora!
biztos, h a googleben is tájékozódik, de azért találták fel a fórumokat, hogy az emberek ezesetben megoszthassák a tapasztalataikat!
a neten már kb bármit írhatnak de télleg...
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- D vitamin milyen ételekben található, és mennyit kellene fogyasztani naponta hogy egészségesek legyünk?
- Szerinted a vitamintartalmú pezsgőtabletta egészséges vagy káros?
- Melyek azok a vitaminok amelyre szükségünk van a szép és egészséges bőrért?