Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meliane-ról tapasztalatok, közben, és utána... fórum

Meliane-ról tapasztalatok, közben, és utána... (beszélgetés)

1 2 3 4
13. 118ace9012 (válaszként erre: 8. - Swordgirl)
2007. aug. 19. 13:27

Szia Swordgirl!

Bocsi, most egy pár napig nem voltam net közelben.

Ahhoz bizony hozzá kell szoknod, hogy az egész terhességed arról fog szólni, hogy ezt hallasz meg azt hallasz... Ráadásul tök ellentétes véleményeket bizonyos dolgokról, aztán meg már akkora zűr lesz a fejedben, azt se tudod fiú vagy vagy lány... Minden ember más és más nem lehet általánosítani. Nyugodj meg, biztos nem lesz semmi baj!

Egyébként még csak pocaklakóm van, most vagyok a 29. héten. Úgy néz ki kislány lesz! :-)))

Üdv. Timcsi

2007. aug. 16. 20:01
Én 1.5 évig szedtem. az utolsó 6 hónapban folyton volt köztes vérzésem. így váltottam a yasminelle-re.
2007. aug. 13. 15:12

Valaki más esetleg?

Szedi ezt valaki még rajtunk (az ide írókon) kívül?

Üdv

2007. aug. 13. 10:07

Szia Niki!

Ja, jólvan!

Akkor már bizti jól vagy. Ez jó. És meg is nyugtat!

Üdv!

9. 2c0bd9b733 (válaszként erre: 3. - Swordgirl)
2007. aug. 13. 10:04
Áááá, semmi komoly! Csak az volt vele a baj, h minimális a hormontartalma ennek a gyógyszernek, és a szervezetem küzdött ellene, így gyulladásban voltam néhány hónapig!(doki mondta)
8. swordgirl (válaszként erre: 6. - 118ace9012)
2007. aug. 13. 08:42

Szia Timcsi!

Köszönöm a hozzászólásodat, eléggé megnyugtattál, remélem nem lesz semmi gond nálam sem. Nekem is mondta a doki, hogy kis hormontartalmú a gyógyszer, de sok rosszat, meg elrettentést lehet hallani, gondoltam megkérdezem itt a csapatot, hogy kinek mi a véleménye.

Köszönöm.

Egyébként mekkora gyerkőcöd van, és fiú, vagy lány?

üdv

7. swordgirl (válaszként erre: 5. - Virág_90)
2007. aug. 13. 08:40

Szia Virág!

Szerintem, ha 3 hónpig szedted, akkor nem eshettél teherbe...

Gondolom, ha folyamatosan szedted, meg minden, elvileg kizárt. Én egyébként már másfél éve recept nélkül veszem, csak annyit kérdeznek a patikában, hogy orvos utasítására szedem, de ha gondod van, mindenképp el kéne menni dokihoz!

Ha még van hét db, az azt jelenti, hogy még utána kihagysz egy hét szünetet, lesz egy megvonásos vérzés, és utána kezded a következő adagot, tehát még összesen két heted van.

Remélem tudtam segíteni...

üdv

6. 118ace9012 (válaszként erre: 1. - Swordgirl)
2007. aug. 12. 14:20

Szia Swordgirl!

Én kb. 5 évig szedtem a Melianét, mikor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy jöhet a baba. Nekem azt mondta az orvosom, hogy elég várni 3 hónapot teherbeesés elött, de az sem tragédia ha esetleg elöbb "becsúszna" a baba, mert ezek a gyógyszerek már olyan kis hormontartalmúak hogy nem okozhat gondot. Mi mindenesetre a 3 hónapot kivártuk, megoldottuk a védekezést máshogy. Utána sem kellett sokat várni, 2 hónap után már terhes is lettem! (Pedig "hátrabukó" méhem van, ami elvileg nehezíti a teherbeesést.)

Szóval, én összességében teljesen elégedett vagyok ezzel a gyógyszerrel, sem a szedése alatt,sem utána nem okozott semmilyen gondot.

Remélem tudtam segíteni!

2007. aug. 12. 14:02
Sziasztok!Most szedem 3. hónapja a Meliane fogamzásgátlót és tegnap voltam együtt a barátommal és a gyógyszeremból már csak 7 db van!Utánna valószínű,h nem fogom szedni! Teherbe eshettem vagy még ilyenkor hat ez a 7 db gyógyszer!fontos lenne 1 segítő válasz,mert ha igen el kell mennyek újabb adag gyógyszert feliratni és a nőgyógyászhoz pont 1 hét mire bejelent!Segítsetek!!
2007. aug. 10. 17:16
kb. 1 ev mire a fogamzasgatlo tabletta kiurul a szervezetbol, tevhit a 3 honap. Az persze mas kerdes, hogy esetlegesen nem magzatkarosito.
2007. aug. 10. 11:32

Szia! Köszönöm a választ!

Igen, azt én is hallottam, hogy 3 hónap, de van olyan is, akinek előbb lett babóca, és egészséges!

Nade fő az elővigyázatosság!

Ufffhhh...

Ez kicsit megijeszt, de ugye nem volt tartós, vagy valami?

2007. aug. 10. 10:55

Ha abbahagyod a gyógyszer szedését, azt szokták mondani h kb. 3 hónap mire kitisztul a szervezeted. Tehát ha nem akarsz bébit védekezned kell, mert előfordulhat h akár 1-2 héten belül megfogan a baba.

Nekem konkrétan ettől a gyógyszertől lett egészségügyi bajom, ezért át kellett állnom másra.

2007. aug. 10. 10:41

Sziasztok, tud valaki arról mesélni, volt-e valamilyen problémája Meliane fogamzásgátló abbahagyása után? Teherbeesés, stb? Én most tervezem abbahagyni, augusztus az utsó hónap.

Segítetek?

Köszönöm előre is!

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook