Meliane-ról tapasztalatok, közben, és utána... (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is több évig (6 évig)szedtem folyamatosan a Meliane-t. Közben nem volt vele semmi gondom, de decemberben addahagytam, mert babát tervezünk a férjemmel, de azóta csak januárban jött meg. Tegnap voltam orvosnál aki közölte, hogy min. másfél évente szünetet kellett volna tartanom. Érdekes, hogy ezt eddig senki nem mondta. A rákszűrésekre is rendszeresen jártam, mindig szépen felirták de soha nem kérdezték, hogy mióta szedem és tartottam e már szünetet. Majd a jó kis lecseszés után közülte velem az orvos, hogy leállt a petefészek mőködésem és most vagy beindul vagy ha még egy hónap múlva sem, akkor gyógyszerrel próbálják beindítani. Azt szeretém kérdezni, van -e valaki akinek hasonló problámája volt és hogy mennyi idő múlva indult újra be a petefészek működése.
Hello!
Én 5 éve szedem.. semmi gondom nem volt vele, az utóbbi 2 évig..
Azóta gyakran van hólyaghurutom (2-3 havonta) és állandóan puffadt a hasam..
Ezt okozhatja a gyógyszer??
Hüvelygyűrű elvileg megoldás lehet.
Én nem vagyok mellette nagyon, de azt mondják, hogy jó.
Sziasztok!
Szeretném megosztani tapasztalataimat. Kb. 3 éve szedem a Meliane-t szünet nélkül. Előtte is sokáig szedtem, azelőtt pedig Novinette-t. Kb. 5 éve volt, hogy kettőslátás, fejfájás tünetével azonnali MRI-re küldtek trombózisgyanúval. Szerencsére téves riasztás volt, de később megnéztem a Meliane mellékhatásai között, hogy akár az is okozhatta :( Orvosom viszont azt mondta, szedjem tovább nyugodtan... Volt két év, amikor szinte havonta jött ki rajtam hüvelygomba, ami állandóan makacsul visszatért. (Ezt is okozhatta a fogamzásgátló.) Azóta szerencsére nem olyan sűrűn, de kb. azért félévente egyszer felbukkan - ilyenkor Pevaryl-g-t használok. Téli depressziós tünetek vagy háromszor jöttek ki rajtam, erre - mivel nem vagyok híve egyébként a gyógyszereknek - orbáncfű-kapszulát (Modigen) szedtem. Most ott tartok, hogy megint kezd kijönni rajtam a depi, a libidóm pedig (ami egyébként is a béka segge alatt van folyamatosan) most már átment inkább mínuszba :((( A párommal lassan 2 hete nem voltunk együtt. Félek lassan a kapcsolatunk rámegy... Biztos, hogy megéri fogamzásgátlót szedni..? :( Jöttek még ki valaki máson is ilyen komoly mellékhatások? Milyen más megbízható védekezési módot (hormonmenteset!!!) tudtok ajánlani? Mert a Meliane-t már szeretném inkább abbahagyni... :(
Üdv: egy elkeseredett gyógyszerszedő
Sziasztok!
Abbahagytam a gyógyszerszedést, és maradt két levél (kéthavi) Meliane, amit eladnék 3000 forintért (szeptember a szavatossága). Levélben el tudom küldeni.
Amikor nem kell szedni= menstruálni való 7 nap.
Amúgy köszi az infót!Eddig jó hírek! :P
Külföldön (UK) biztosan megveheted reci nélkül, de ha feliratod dokival, ingyen odaadják a gyógyszertárban. :)
Ők már itt tartanak (túl sok a gyerekanya. Nem hiszem, hogy otthon lehetne ingyen.
Szia
Én évekig szedtem semmi problémám nem volt vele,nem volt számomra mellékhatása.1 éve hagytam abba,mert babát szeretnénk.Ha sikerül akkor legközelebb is majd azt szeretném íratni.
Sziasztok!
Én most Belarát szedek, de kipattogott az arcom tőle ezért szertenék váltani és erre gondoltam...
Van valakinek ezügyben vmi tapasztalata??? Köszi :)
Sziasztok!Én 5 éve szedem a gyógyszert.
Nem baj,ha egyet elfelejtettél bevenni,elviekben minimálisan csökken csak a hatása,ha legközelebb is lesz ilyen,amint eszedbe jut,be kell venned,ha elveszett a gyógyszer,akkor a legutolsó tablettát szed be,és egy nappal hamarabb fog lejárni a 21 nap.
Viki
Sziasztok! 3. hónapja szedem a meliane-t és a 3. hó 2. hetében egy tablettát elfelejtettem bevenni. Csökkent a gyógyszer hatása?
Rea
Sziasztok! én is Meliane-t szedek. nemrég kezdtem el a szedését. Még 7 tabletta van a 2. levelemből. De még nem mertem védekezés nélkül együtt lenni a barátommal. Tudnátok segíteni hogy kb mikor biztonságos már védekezés nélkül? vagy már az első levél után hat a gyógyszer?
Kérlek segítsetek
Köszi: Kitti
Sziasztok!
Abba bizok hogy itt valaki tud segiteni,mert a dokim most külföldön van,máshoz meg nem szivessen megyek.
Kb.2éve kezdtem el a meliane-t szedni,kb.fél évig.Nem volt vele semmi problémám,sőt...de nem volt értelem tovább szednem.Azóta viszont problámák zömme lépett fel,fél évig szinte mensim se volt,bőrproblémák stb.Sajnos hormontúltengésem van,valamelykből több van és nem jól müködnek.Most elkezdtem újra a meliane-t(3 hónapja),de minden levél után csak 1-1,5napra jön meg,iszonyat görcsök között,és az arcomon is vannak pattanások,nem ugy mint rég:(Én nem értem miért reagálja le a szervezetem ezt igy,régen semmi bajom nem volt,mindenesetre nagyon rosszul viselem:( A jobb mellem drasztikusan megduzzadt a balhoz képest,görcsölök,pattánásaim vannak és alig van mensim...pont ezeket akartam elkerülni a bogyóval.Most nem tudom mi legyen...
Valakinek vannak hasonló tünetei?
Köszönöm a tanácsokat.
Tünde
Sziasztok!
Én 2 db tablettát vettem be,és első nap már rosszul voltam, azt hittem ez elmúlik, és ezért bevettem a 2. szemet is.De abbahagytam,mert egyre több mellékhatása jött elő.Most kellene h elmúljon a meszeszem, de úgy tűnik, hogy újrakezdődik, ez az 5. napja h tart, pedig ilyenkor már a vége felé szokott járni és minimális, most pedig elég erős, és úgy tűnik nem múlik el...
Valaki tud segíteni?
Valami hasonló tapasztalat?
Köszi: Bea
Sziasztok!Ha van valakinek eladó meliane tabblettája
Kérlek írjatok.Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mi a jobb? Evés közben is inni, vagy csak előtte és utána?
- Anyajegylevétel sebészi úton. Milyen tapasztalataitok vannak? Utána mennyire fájt, hogy tudtatok mozogni, fürdeni, stb.
- Terhesség előtt, alatt és utána - Tapasztalataink a gyerekvállalásról
- Aki volt kinezológián, milyen pozitív tapasztalatai volt utána?
- Csípő protézis műtét utána tapasztalatok, tanácsok
- Tgyáson vagyok közben felmond a munkáltató, jár utána azért még a gyed?