Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok! Ma végre én is leírhatom, hogy végre úgy néz ki, hogy rövid időn belül meglesz a műtétem. Pár napon belül hívnak az időpont miatt!
Viszont nem laparoszkópos műtét lesz, mert nagyot mőtt a miómám és a méhem, hanem hasi vágás lesz ezek miatt. De igazából ez már nem is érdekel csak legyen meg végre a műtét! December 16- tól folyamatosan vérzek és görcsölök és nem jól vagyok.
Köszi szépen,14-én megyek controllra,rákérdek mert nem tájékoztattak ezek szerint teljesen.
A doktor azt mondta nem várható vérzés.
Igen megmaradt a méhnyak is ès a petefészek is.
Nekem nem volt, de ebben a hat hétben ez normális, föleg, hogy hüvelyplasztikád is volt.
És azt se felejtsd el, a petefészkeid dolgoznak tovább, ha maradt a méhnyak is, számíthatsz mini mensire is.
Szia. A nyilalás jelzés, azt üzeni, hogy sok volt a mozgás. Ilyenkor el kell feküdni, hogy visszalazulhassanak az izmok.
Ha vissza is mész dolgozni hat hét után, ténylegesen cipekedni nem szabad, még jó ideig. A belső varratok gyógyulási ideje min. 3 hónap.
Persze a teherbírás nagyban függ attól is, hogy mihez van szokva a tested. Egy biztos, a fokozatosság nagyon fontos, most is és később is.
Kalap kakit és sok türelmet!🌻
Basszus azok az orvosok ott nem normálisak szórakoznak az egészségeddel ,meddig tologatják még a műtéted ez teljesen felháborító!
Sajnos csak annyit tudunk mondani,hogy kitartást neked !!!
Köszönöm! Nemtudok számokat mondani, mert nem kaptam róla papirt sajnos. Annyit mondtak hogy vérszegény vagyok, de nem olyan vészes mint a nyáron. De ugye azóta eltelt 1 honap... Rengeteg vérem folyt el, plane a napokban, valszeg menstruálok is.
A műtétet eltolták egy héttel, ami elég érzékenyen érintett. 20án műtenek (már nem hiszek benne :()
Szia,minimum 6 hét, és utána is óvatosan, fokozatosan kellene magad terhelni.
Mindent lassan, fokozatosan, ahogy érzed, sokat pihenve.
De hat hétnél hamarabb semmiképp se dolgozz!
Sziasztok!
December 14-én voltam méheltávolítási műtéten,petefészek meghagyásával.Hasi vágással volt a műtét,hüvelyplasztikával együtt.
Kérdésem az lenne,ha tudtok segíteni,hogy meddig fáj a vágás helye,napjában többször belenyilal nehézkes a járás.
Kereskedelem dolgozom,mikor lehetséges a munkába visszaállás,mivel cipekedéssel is jár.Ma van 3 hete,hogy megműtöttek.
Köszönöm válaszotokat!
Sziasztok lányok! Boldog Új évet kívánok nektek!❤️
Kérdés : kapott valaki vért itt? Lehet azt külön kérni, vagy mindenképpen ők döntik el?
Mivel egyre gyengebb vagyok, igy arra gondoltam kérek egy kis vért. Es ugy talán a szivem is jobban lesz. De mégis félek tőle, azt olvastam elég veszélyes dolog. Szóval akinek volt, meséljen már kicsit, milyen 😊😊
Sziasztok!
Engem 2 hete műtöttek laparoszkóposan. Csak az egyik petefészkem maradt meg. A kérdésem az lenne, hogy meddig normális a vérezgetés? Nagyon sok hozzászólást olvastam, de konkrétan erre nem találtam választ. Nem erős vérzés, elég a tisztasági betét. Kinek hogy volt? Jövő héten hívom a dokit a szövettan miatt, de addig is hátha tudtok segíteni :)
Szia! Azt a 2 hetet már féllábon is kibírod a szíved meg még jobban ,hát le a kalappal előtted,hogy ezt 1 évig kibírtad elég fúra gondolkodású orvosok vannak ott ahol laksz,igaz a vírus megjelenésekor nekem is elhalasztották a műtétet Márciustól Júniusig én nem küszködtem sokáig vele szűk 5 hónapot!
Kitartást neked és sok szerencsét,hogy most már semmi akadálya ne legyen a műtétednek!
Boldog Új Évet kívánok!
Bírni fogja. A szíved is és Te is. 😀 És jó az a hasi vágás, alaposan meglegeltethetik a szemüket, mi is helyzet odabent.
A covidról meg annyit, ha belegondolsz, lötyögős szívvel is tünetmentesen túl lettél rajta, egy ki aszott terminátor vagy, remélhetőleg szép számú antitesttel, ami könnyebbé teszi a kórházi tartózkodást. Mert nem kell majd parázni miatta és az eü bürokrácia se tipor rajtad ez ügyben.
Kívánom, hogy legalább akkora boldogsággal ébredj, mint én anno, a fél éves halasztás meg a 235/212- es becsekkolós vérnyomáspara után. Mandzsapúri szarudvarnyi kakit mindenhez! ❤😀
Szia! El sem tudom képzelni, hogy bírtad ki ezt az egy évet. Nálam 2 hónapja durvult be minden, most ott tartok, hogy folyamatosan vérzek Ergam csepp, Dicinone, Exacyl és Norcolut mellett. És borzasztó, hogy a járványra hivatkozva leráznak a nőgyógyászaton.
Drukkolok neked, hogy most már minden simán menjen!
Sziasztok!
Minden kedves csoporttagnak Áldott Békés Boldog Karácsonyt kívánok és jó egészséget!
Üdv: Klarissza
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?