Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Az elején nagyon nehéz, de hidd el, napról napra jobb lesz!
Én 2 hét alatt párszor kifakadtam, elsírtam magam. De most már érzem, hogy minden rendben van és rendbejövök! Sőt! Nem olyan leszek, mint régen, hanem sokkal jobb!
Megszűnik a sok fájdalom, a rettegés, a brutál vérzések, fáradtság... Egy felszabadultabb, könnyebb élet vár ránk! Bennem sokminden átértékelődött és én most már nagyon pozitívan látok sokmindent.
Üdv utána!😀
Kaka ügyben nem vagy elkésve. Minket nem zargattak vele, sőt viziten elemezte fődoki, hogy hány méter is a belünk és milyen hangyaf asznyi az amit eszünk... ha a puki kijön, akkor majd kijön a maradék is, ha lesz annyi, hogy kiváltsa az ingert.
De ha műtét előtt szorulásos voltál, akkor segíts rá kefírrel meg egyebekkel. És igyál sok vizet! Segíti a sebgyógyulást és a végtermék is lazul. Gyors gyógyulást, jó totyogást és sok türelmet kívánok! Meg a kalap kaki! 🌻
Nekem 3 naposan volt először székletem, aztán 3 napig naponta 2xis volt. Aztán naponta 1x, de akkor minden nap rá kellett segítenem, mert éreztem, hogy ott van, kellene, feszít, fájt, de nem tudtam kinyomni, pedig laza, kenőcsös volt, de segítség nélkül nem akart kijönni.
Szerintem te is érezni fogod, mikor kellene a segítség. Lehet szerencsés leszel és neked menni fog spontán is.
Szia! Nekem pont 2 hetesen sikerült először fájdalommentesen és spontán nagywcznem. A lányok tanácsait fogadtam meg, sok kefír, joghurt, barackbefőtt, levesek, rizs, bulgur, párolt csirkemell, almakompót, cékla és sok vizet kell inni.
Én szedtem, most is szedem az Espumisant 2x2 gyöngyöt, ezt az orvosom javasolta. Én az első 2 hétben sokat kűszködtem, nagyon fájt wczés előtt, nem tudtam nyomni, próbáltam a Laevolac szirupot, de nem jött be, aztán a Pezsgőkúpot, de abból csak egy felet, mert az egész akkora ingert csinált, hogy úgy robbant ki belőlem a cucc, közben a wc papír gurigát szorongattam, annyira fájt..
Elkezdtem enni a Korpovit kekszet és a 2.hétre szépen beállt. Ma van 5.napja, hogy gond nélkül indul a reggel.😀
Szia. Nyugodtan feküdj, ahogy kényelmes neked. Ha bírod hason, akár úgy is, a heged nem fog szétjönni.
A tusfürdővel sincs semmi gond, ugyanúgy meg kell tisztítani ott is, ahogy máshol teszed. Igazából már a tapasz lekerülte után nem csak lehet, de kell is tisztítani. Egyedül a kádban áztatás ami tilos.
Mindenhol "izzad" a bőrünk, ha ez a vajsavas réteg nincs eltűntetve legalább napi 1x, akkor könnyen felülfertőződik mert a bacik szülinapi bulit tartanak benne.
A lényeg, hogy mindig legyen rendesen megszárítva a heg és környéke. Törölköző után többen is meghajszárítóztuk a hasunkat. 😀 Kalap kakit!🌻
Sziasztok! Azoktól kérdezném, akik már túl vannak a műtéten, hogy mikor lehet oldalt illetve hason aludni? És, hogy hasi vágásnál a sebet zuhanyzás közben érheti e tusfűrdő? 19 napos vagyok, hétfőn volt varratszedésem és ezeket elfelejtettem megkérdezni.
Köszönöm, ha írtok!
Én már rég mondogattam, hogy tuti hormonális bajom van, hullott a hajam,( azóta is persze) "mindenkit kinyírok"
állapot minden mensi előtt. De persze a tesztek nem mutattak semmi kórosat. Régi dokimnak úgy kelett szólni csináljon néha ultrahangot. Aztán 1x csak jé ott egy mióma. Még nem kell csinálni vele semmit mondta ő. De döntsem el én mi legyen Esmia, vagy majd egyszer műtét, vagy semmit nem csinálunk. Azt se tudtam mi az a mióma. Váltottam dokit.
Azt azért ne hagyd figyelmen kívül, hogy a különböző fórumokon azok írnak, akiknek tartósan fennáll valamilyen probléma és a hasonló helyzetben levőktől várnak támogatást, tanácsot.
Akiknek megoldódott vagy eleve kisebb, kevésbé szélsőséges a problémájuk nem írnak hozzászólásokat, max. olvasgatnak, tájékozódnak.
Legyen szó bármiről is.
Még egy dolog: a miómát nem kaparják ki! A mióma jóindulatú izomdaganat. A tartósan megvastagodott méhnyálkahártyát kaparják ki, hogy segítsenek a méh tisztulásában. A méh pedig azért tisztul nehezen, mert a ciklust vezérlő hormonok "rossz" parancsokat adnak. Az eü küret egy vizsgálat, nem gyógymód. Tulképpen egy mintavétel.
Remélem a búcsú a fogamzásgátlótól segít majd és a diéta is sikerrel jár. Kalap kakit mindenhez!🌻
Szia! Köszönöm a kommentedet!
A menstruációmba nagyon bezavar sajnos, nagyon fáj, + 18 kg-val vagyok több, persze mind nem róható fel, de szerintem közre játszott ez is. Ez miatt most diéta van.
Megbeszéltük a dokimmal, hogy lerakom a fogamzásgátlót, megtörtént az utolsó szem beszedése is.
Egyelőre nem igényel kezelést a miómám, mert icipici. - vérvizsgálatra elfogok menni mindenképpen, máj és Leiden vizsgálat miatt muszáj, úgyhogy a többi hormonális dolgokat is megnézetem. Viszont áprilisban vár rám egy lézeres méhszájseb műtét is, a Nagymamámnak is volt. Lehet akár innen ered...
Csak sajnos elkeserítő, hogy ilyen icipici és még is annyi bajt okoz! Mindenki azt mondja (sajátjáról), hogy nől, szaporodik és műtétre vár, - kaparás, egy év és “visszanőtt”- másik műtét : zsugorodott, de ott van, - nagyon sokat olvastam és nem jók az arányok. :(
Remélem a fogamzásgátló elhagyása és a diétás étrend (fogyás) javít a helyzeten.
A takarítás hangos zenével kombinálva, énekléssel, vonyítással, bőgéssel együtt kitűnő stresszoldó. 😀
Két pozitívuma is van, nem nyeled be a feszkót a mindentkibírokterminátorősanya üzemmódban és a lakás is patyolat lesz, műtét utáni időszakban kevéssé kell majd foglalkozni vele. 😀
Szia. A mióma nem feltétlenül végződik hysterectomiával.
Viszont az, hogy nem okoz panaszt, nem jelenti azt, hogy nem kell foglalkozni vele. A miómák kialakulását általában három okra szokták visszavezetni: genetikai hajlam, környezeti tényezők és a hormonegyensúly megbomlása ( ösztrogén túlsúly- progeszteron hiány).
Nem tudom, mit mondott a dokid, de néhány dolog jó, ha tiszta:
- a mióma nem ok, hanem okozat
- a mióma léte bizonyítja, hogy hormonálisan nem oké a helyzet. Ez a nem oké lehet, hogy egy hormonvizsgálatkor még simán besimul a határértékek közé, és nem definiálható.
- a miómákat elősegítő hormonállapot nehezíti a teherbeesést, illetve a terhesség megtartását.
- tartós progeszteronhiány = meddőség
- egyéb apró jelek, amik az ösztrogén dominanciát mutatják: pattanások, arcszőrzet erősödése (először a csupa pihe), 6-8 napos menzesz, vizesedés, markáns havi idegbaj 😀.
A miómákat ki lehet operálni vagy lehet embolizálni. Ez utóbbi azt jelenti, hogy elvágják a tápanyagtól, tulképpen elfonnyasztják.
Hogy melyik út a járható azt doki tudja eldönteni, a mióma elhelyezkedése és mérete alapján. Dokik ajánlgatják még az esmia nevű gyógyszert, ez szinte egész Európában havi májfunkció kontrollhoz van kötve. Itteni tapasztalatok alapján szart se ér. Lehetőség még a hormonos spirál, ez többeknek bevált már.
Keress magánúton egy jó dokit.
Most jön a szerintem rész...
Szükséged lenne hormonvizsgálatra, nemihormonok, pajzsmirigyh, D vitamin.
Kikérdezni a családot petefészek, mióma, és egyéb méhet érintő problémákról.
Pontosan vezetni a mensinaptárat. ( a menstruáció első napja az első maszatka, nem a piros vérzés, utolsó napja pedig az utolsó maszatka )
Figyelj arra mit eszel, kerüld a szóját tartalmazó ételeket, a lenmagot, a csapvizet, egyél kevesebb hüvelyest.
Nem kell ráparázni, de az se jó, ha semmit nem teszel. A hormonvizsgálatosdi tisztába teheti a dolgokat, ha pedig kerülöd a fitoösztrogéneket, akkor máris tettél valamit a hormonháztartásodért. Kalap kakit!🌻
Sziasztok!
Egy hete találtak nálam miomát, és nagyon sokat olvastam róla, hogy méheltávolítással végződik. Egyelőre nem igényel kezelést... kérlek, akinek van tapasztalata, írnátok pár információt ezzel kapcsolatban? 24 éves vagyok és kezdek elkeseredni!
(Bocsi, ha nem ide illő téma, de ezt dobta fel elsőnek, és itt láttam aktivitást.)
Szia!
Szorítunk Neked is! 💖
Hajmosás: előtte nap fodrász 😁, amikor haza engedtek azonnal fodrász a kettő között száraz sampon. 👍👌 Zuhany alatt álva hosszu idő lett vona áztatni a vágást, hajolni pedig nem is tudsz és nem is tanácsos.
Üdv: 💖Timi
Igazán nincs mit! Fordulj hozzánk bizalommal!
A nézegetéstől tuti nem fog a myoma összébb menni. Nem is értem ezt a nézegetést komolyan....Hidd el, hogy sokkal jobb lesz! És ne félj!
Sziasztok!
Ma vagyok 2 hetes! A sebem kívül szépen gyógyul, belül az utóbbi napokban elég sokat fáj, szúrkálódik, de gondolom ez normális. A hasam puha, nem puffadt. Hétfőn lesz varratszedésem és a szövettan eredményét is hétfőn tudom meg. Bízom benne, hogy rendben lesz!
Egész jól tudok már felkelni és sétálni. Épp tegnap mondta a kislányom, mikor hazaért az oviból, hogy Anya te már nem is totyogsz, hanem sétálsz!🙂
Ami viszont kicsit beárnyékolja a hangulatomat, az a vérezgetés. Kedden este szúrtam az utolsó vérhigítót és azóta jobb a helyzet, mert friss, piros vér nincs, csak rózsaszínes kevéske valami jön. Hétfőn megkérem az orvosomat, hogy nézzen meg újra UH-al, mert igen megnyugtatna, ha rendben találna mindent.
És ami nagy örömet okozott, ma reggel tudtal először teljesen spontán, minden segítség nélkül, fájdalommentesen nagywczni. 🙂
Mindenkinek szép napot kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?