Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Kriszti!
Kimélő étel, a hagymát és az uborkát hanyagolnám. Almakompót, kaukázusi kefír, barackbefőtt első körbe segít a kaki témán 😉. Narancs, aprómagvas, puffasztó étel tíltott. Rengeteg folyadék, és leves az viszont kell!
Üdv: 💖Timi
Szia Kriszti.
Örülök, hogy jól vagy. Ami hajolást illeti, én inkább leguggoltam, ha fel kellett venni valamit. Ami az étkezést illeti, én mindent ettem, csak a nagyon puffasztó dolgokat nem. Igyál sok folyadékot, lazítja a székletet. Gyors felépülést kívánok!
Szia Ari.
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod!
Neked sem lehetett könnyű, ennyi műtéttel a hátad mögött. Remélem rendben lesz minden miután vissza mentél a dokidhoz.
Szia.
Nekem 2012 ben kisfiam születesenel kivettek a méhem ..intenziv ..tuleltük..2017 ig nem volt problema..de akkor ciszta jelent meg 1 ...2019 ben masik petefeszkembe is...kivettek azt is..masodiknal bent maradt egy koromnyi petefeszek darab ami 5 het utan derult ki iszonyu fajdalom utan...ujabb mutet mehnyakat is eltavolitottak...igy semmi női szervem nincs szinte.
Kaptam hormont estrofem..nem valt be...2 hete lecsereltuk ladybonra...ettol is migrenem van rossz közérzet..2 napja nem vettem be...egyre jobban vagyok..dokimhoz megyek vissza mit javasol ujra...de addig nem szedem be. 40 eves leszek par nap mulva...
Szia.
Köszönöm, hogy segítesz a hozzászólásoddal. Tudom, hogy mindenki másként éli meg és mindenkire más hartással van a klimax, de minden tanács, tapasztalat sokat segít.
Szia Timi.
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod, sokat segítettél vele. Az a legnagyobb baj, hogy senki nem magyarázza el részletesen miről is van szó, mire is számíthat az ember, csak röviden közlik a tényeket, nem gondolva arra, hogy ami nekik természetes és egyértelmű, a páciensnek valószínűleg kínaiul van. Mire kérdeztem volna még pár dolgot a doki elköszönt, mert ő siet, és otthagyott a nővérrel.
Próbáltam a neten keresgélni, de rájöttem, hogy nincs értelme. Egyik oldal hormon-párti, a másik ellene van. Egyik azt állítja, hogy a hormonoktól hízol, szőrösödsz, trombózist kapsz, mellrákod lesz, a másik azt, ha nem szeded őket megöregszel, elsorvadsz, agyvérzésed lehet, csontritkulásod, stb. Őszintén szólva a nőgyógyászomtól is többet vártam.
Szia!
Nekem 2 éve kivettek mindenemet mert petefészek rákom van-volt.Hormonokat nem szedhetek semmit.39 éves vagyok,a változókorból annyit észleltem eddig hogy nyáron jobban ömlött rólam a víz. Mást nem vettem észre magamon.
Szia!
Még egy kis infó, mert most láttam mivel műtöttek.
Nekem is Borderline típusu petefészek "ciszta" -tumor miatt volt a beavatkozás, ami nem volt valami kicsi.
Most akkor megint leírom...
Csak a jó isten tudhatja, hogy kinél mikor kezdődik a menopauza. Van aki a 30-as éveiben kezdi, van, aki 60 valahány évesen is petét érlel és menstruál.
Talán azt is figyelembe kéne venned, hogy a női felmenőid között voltak-e daganatos megbetegedések, hogy terhelt-e a családi genetika nőgyógyászati vonalon.
A gyors menopauzához nincs infóm, az enyém k urva lassú.😁😵😁
Szia Bekkababa!
Ezt a döntést Neked kell meghozni, de a saját tapasztalatomat elmomdom.
2 éve teljes méh eltávolításon estem át. (Baloldali petefészek cisztával indult a történet). Ment minden tokkal vonóval, méhnyakkal, vakbéllel. Nekem is döntést kellett hoznom, és egyetlen percig nem bántam meg, hogy így döntöttem.
Hormont a mai napig nem szedek, semmi brutál dolog nem tőrtént a hirtelen" kapott" menopauza miatt.
Talán 2-3 hónapig volt egy-egy hőhullámom, amit túl lehetett élni minden kúlönösebb cécó nélkűl.
Sportolok fittebb vagyok mint valaha, nyoma sincs 🙏 az öregedésnek.
Még egy nagyon lényeges dolog. A szex is működik minden gond nélkűl, és nagy barátom lett a sikosító gél.😉
47 éves voltam a műtétkor, és közelébe sem voltam a változó kórnak.
Egyik pillanatról a másikra szinte nullára redukálódott a hormon katyvaszom, mégse éltem meg negatívan egyetlen percét sem. 🙏
Biztos nagy szerencsém is van, de én egyetlen pillanatig sem éltem betegség tudattal, "csak" egy állapot volt.
Nem agitálni akarok a műtét mellett, de tapasztalatot kértél, és ez az enyém.
Ha segíthetek még valamit, kérdezz nyugodtan.
A most műtötteknek gyors felépülést, és totyogjatok, menjetek, és igyatok!!!!😘
A műtét előtt állóknak "no para". Minden rendbe lesz!
Az erő legyen Veletek!
Sziasztok.
Tegnap voltam onkológiai tájékoztatáson....hát, mit mondjak, semmivel sem lettem okosabb azzal kapcsolatban, hogyan döntsek. Ha a petefészek eltávolítása mellett döntök, laporoszkópia lesz, és biopszia a környező szövetekből. És megkezdődik a klimax,a drnő szerint nagyon durva tünetekkel hormon mellett is, ami pár hónapig fog tartani. Ha csak a biopsziát választom, szintén lapar, azzal, hogy ha rossz lesz a szövettan, megintcsak el kell távolítani a petefészket, viszont ha nincs baj, akkor háromhavonta ellenőrzés, uh, tumormarkerek, stb. De 10 év múlva halezajlik a menopuza, mindenképp kivennék a petefészket. Na most akkor hogy a fenébe döntsön az ember....
Véleményt senki nem mond, csak annyit, hogy mérlegeljek és döntsek.
Most akkor vegyék ki, hormonpótlás, és azon stresszeljek milyen hatással lesznek a hormonok a szeervezetemre, vagy maradjon és éveken keresztül, háromhavonta azon stresszeljek, hogy jók lesznek-e az eredményeim......
Nektek mi a véleményetek az egészről? És milyen tapasztalataitok vannak a hirtelen bekövetkező menopauzával kapcsolatban?
Most tényleg félek ettől az egésztől....
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?