Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

48876. yallah2 (válaszként erre: 48875. - Justina71)
2020. jan. 14. 20:27
Én a helyedben megvárnám a 6 hetet. Annyi az alap. Nekem a háziorvosom azt mondta, majd szólok, ha menni akarok dolgozni. Ha tudsz, maradj még vagy 4 hetet. Ha emelgetni kell, fennáll egy posztoperatív sérv veszélye. Mivel hosszanti vágásod van.
48875. justina71
2020. jan. 14. 19:48
Hosszanti vagassal tavolitottak el mindent.
48874. justina71
2020. jan. 14. 18:52
Sziasztok!4 hete volt a mutetem. A munkahelyemen sokat kell hajolni emelni. Mikor mrheek bisdza dolgozni? Ezt ki donti el?
48873. Panka77777
2020. jan. 14. 17:39
Sziasztok! Szeretném én is megosztani a tapasztalataimat veletek, 4 hónappal a műtétem után. Ha egyszerűen kellene fogalmaznom, azt mondanám jól vagyok (végre normális a laboreredményem, a hemoglobinszintem a régi, és már nem vagyok vérszegény, nem alszom el állandóan stb.) , nem önt el a vér az utcán és nem kell kiszámolni a napokat, ha nyaralást tervezünk és aggódnom sem kell (mivel már nem kell védekezni sem). Tehát ezek a pozitívumok. DE! Lelkileg nem vagyok túl az egészen, és persze "kényelmesebb" így az élet, de van egyfajta megmagyarázhatatlan űr bennem - ami érthető - és emiatt el is kezdtem pszichológushoz járni. Hormont nem szedek, habár olyan hangulatingadozásaim vannak - igaz szerencsére ritkán - hogy csodálom a környezetemet, akik elviselik ezt.A fő gondom a pisilés, a műtét óta sokkal nehezebben tartom a vizeletet, van úgy, hogy elcseppen és ez sportolás közben előfordul. A házasélet tekintetében pedig úgy érzem, hogy nem annyira "érzem" a párom. Ez normális?És ő sem engem..Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy kinek milyen pozitív/negatív változás állt be műtét után az életébe?
48872. yallah2 (válaszként erre: 48871. - Marika Szebeni)
2020. jan. 14. 13:33
Valószínű vérszegény vagy.
2020. jan. 14. 12:38
Sziasztok! Ma vagyok 5 hetes. Aránylag szépen regenerálódtam, már idebent csinálgattam a dolgom. Persze fekvés is megvolt. Ma reggel menni kellett a körzeti orvoshoz vérvételre. Azt hittem már milyen jól bírom, hát az a néhány perc autózás, a férjem vezetett, meg a várakozás teljesen kimerített. Fáj a hasam is. Hétvégén menni szerettem volna a fiamékhoz 100 km-es út, de így sehová. Mostmár ők is aggodnak. Menjek vissza a dokihoz, egyre csak azt mondják. De az is, Orosházán van.
48870. K.Tamara2
2020. jan. 14. 10:51
D. Kriszti. Igen igazad van. Őszinte leszek már alig várom hogy túllegyek ezen az egész műtéten. Jó lenne már ha február lenne. Attol félek , hogy milyen lesz a műtét után. Remélem annyira nem fog fájni. Mindenkinek szép napot kívánok
48869. D.Kriszti
2020. jan. 13. 19:18
Sziasztok! Nektek is volt műtét után 1 hétre hőemelkedésetek? Holnap lesz 1 hete hogy műtöttek. Ma kíváncsiságból megmértem a lázam, mert a 24 fokos lakásban fáztam. A lázmérő 37.6-ot mutatott, majd 1-2 óra múlva 36.7-et, megint pár óra múlva 37.4-et, és nem vettem be gyógyszert. Egész nap így megy. Amúgy pénteken kell mennem kontrollra
48868. D.Kriszti (válaszként erre: 48867. - K.Tamara2)
2020. jan. 13. 06:27
Szia! Nekem is voltak ilyen gondolataim. Ez szerintem természetes, hiszen azt a részünket veszítjük el, ahol a gyermekeink fejlődtek, és egy új élet születhetett meg. Az az a gyerekeink első gyerekszobáját. Műtét után lezárul egy korszak, és egy új korszak veszi kezdetét. Félelmetesnek tűnik, de nem az. Gondolj bele, amikor mész az utcán, és jön veled szemben egy nő, nem lehet tudni róla, hogy neki van e még méhe vagy sem. Rajtad se fogja észre venni senki, csak az fogja tudni akinek elmeséled. Tudom hülye hasonlat. De én a műtét előtt így csináltam, és elég hamar sikerült túl tennem magam az e féle gondolatokon, érzéseken. Próbáltam mindig arra koncentrálni, hogy a műtét után csak jobb lehet. Megszünnek az örökös fájdalmaim, a gyakori nagyon erős vérzés. És nem kell majd állandóan azon stresszelni, hogy most mikor fog újra megjönni, mert tuti mindig a leg váratlanabb időpontokban jött meg. Ne izgulj minden rendben lesz. Amikor sikerül a lelkedben ezt rendbe tenni, utána könnyebb lesz.
48867. K.Tamara2
2020. jan. 12. 20:59
Sziasztok! Kérdezek valamit ami lehet , hogy butaság lesz. Nem éreztetek olyat hogy műtét után nem lesztek ugyanazok. Nem a nőiességre gondolok.Hanem hogy már nem olyan leszek ahogy megszülettem. Lehet, hogy hülyeség de mostanába ezen gondolkodom. Szép estét mindenkinek.
48866. D.Kriszti (válaszként erre: 48865. - Tim70)
2020. jan. 11. 07:44
Rendben! Köszönöm a tanácsot 😊!
48865. Tim70 (válaszként erre: 48863. - D.Kriszti)
2020. jan. 10. 15:51

Szia Kriszti!

Kimélő étel, a hagymát és az uborkát hanyagolnám. Almakompót, kaukázusi kefír, barackbefőtt első körbe segít a kaki témán 😉. Narancs, aprómagvas, puffasztó étel tíltott. Rengeteg folyadék, és leves az viszont kell!

Üdv: 💖Timi

48864. Bekkababa (válaszként erre: 48862. - D.Kriszti)
2020. jan. 10. 14:34

Szia Kriszti.

Örülök, hogy jól vagy. Ami hajolást illeti, én inkább leguggoltam, ha fel kellett venni valamit. Ami az étkezést illeti, én mindent ettem, csak a nagyon puffasztó dolgokat nem. Igyál sok folyadékot, lazítja a székletet. Gyors felépülést kívánok!

48863. D.Kriszti
2020. jan. 10. 13:49
Uborkát, póréhagymát, jégsalátát lehet enni?
48862. D.Kriszti
2020. jan. 10. 13:44
Sziasztok! Helyzet jelentés. Ma haza engedtek a kórházból. Jól vagyok. Kicsit fájdogál a hasam. Kaki téma kicsit nehézkes. Amióta megműtöttek, ugyebár azóta nem szabad lehajolni. Nos én azóta rendszeresen leejtek apró dolgokat, hajgumi, papírzsepi, stb 😂😂😂. Pihenek és járkálok felváltva. Remélem mindenki jól van. Akik a műtét előtt állnak, azoknak üzenem, hogy nem olyan szörnyű. Kitartást kívánok mindenkinek. 😘
48861. Bekkababa (válaszként erre: 48858. - Ari1980)
2020. jan. 10. 10:08

Szia Ari.

Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod!

Neked sem lehetett könnyű, ennyi műtéttel a hátad mögött. Remélem rendben lesz minden miután vissza mentél a dokidhoz.

48860. Timcsi0121 (válaszként erre: 48840. - D.Kriszti)
2020. jan. 9. 14:33
Mielőbbi felépülést kívánok örülök hogy jobban vagy!
48859. yallah2 (válaszként erre: 48857. - Bekkababa)
2020. jan. 9. 12:48
Nem. Semmit. A jól bevált Actival Maxon kívü semmit. 😉
48858. Ari1980 (válaszként erre: 48854. - Bekkababa)
2020. jan. 9. 11:11

Szia.

Nekem 2012 ben kisfiam születesenel kivettek a méhem ..intenziv ..tuleltük..2017 ig nem volt problema..de akkor ciszta jelent meg 1 ...2019 ben masik petefeszkembe is...kivettek azt is..masodiknal bent maradt egy koromnyi petefeszek darab ami 5 het utan derult ki iszonyu fajdalom utan...ujabb mutet mehnyakat is eltavolitottak...igy semmi női szervem nincs szinte.

Kaptam hormont estrofem..nem valt be...2 hete lecsereltuk ladybonra...ettol is migrenem van rossz közérzet..2 napja nem vettem be...egyre jobban vagyok..dokimhoz megyek vissza mit javasol ujra...de addig nem szedem be. 40 eves leszek par nap mulva...

48857. Bekkababa (válaszként erre: 48856. - Yallah2)
2020. jan. 9. 09:41
Köszönöm Yallah! Te sem szedtél hormonokat?
48856. yallah2
2020. jan. 8. 23:10
Még egy szavazat arra, hogy semmi brutális dolog nem történt a teljes méheltávolítás után. Én 51 voltam mikor megoperáltak. Minden ment. Igazság szerint már el kellett volna híznom, meg kellett volna öregednem folyamatosan szakadni kellene a víznek rólam, ha a legendák élnének. Persze lehet, hogy nekem is szerencsém van. Egy korú kolléganőm egyben van és már nem menstruál, de rettenetesen szenved a hőhullámoktól. Na ő viszont elhízott, rengeteg problémája van. Ami nekem hál istennek nincs. Szóval nem kell készpénznek venni amit ezzel kapcsolatban mondanak.
48855. Bekkababa (válaszként erre: 48852. - Kriszti1981)
2020. jan. 8. 21:52

Szia.

Köszönöm, hogy segítesz a hozzászólásoddal. Tudom, hogy mindenki másként éli meg és mindenkire más hartással van a klimax, de minden tanács, tapasztalat sokat segít.

48854. Bekkababa (válaszként erre: 48851. - Tim70)
2020. jan. 8. 21:48

Szia Timi.

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod, sokat segítettél vele. Az a legnagyobb baj, hogy senki nem magyarázza el részletesen miről is van szó, mire is számíthat az ember, csak röviden közlik a tényeket, nem gondolva arra, hogy ami nekik természetes és egyértelmű, a páciensnek valószínűleg kínaiul van. Mire kérdeztem volna még pár dolgot a doki elköszönt, mert ő siet, és otthagyott a nővérrel.

Próbáltam a neten keresgélni, de rájöttem, hogy nincs értelme. Egyik oldal hormon-párti, a másik ellene van. Egyik azt állítja, hogy a hormonoktól hízol, szőrösödsz, trombózist kapsz, mellrákod lesz, a másik azt, ha nem szeded őket megöregszel, elsorvadsz, agyvérzésed lehet, csontritkulásod, stb. Őszintén szólva a nőgyógyászomtól is többet vártam.

48853. Bekkababa (válaszként erre: 48850. - Kajszi72)
2020. jan. 8. 21:32
Köszi. Tudtommal nem volt rákos megbetegedés női vonalon.
48852. Kriszti1981 (válaszként erre: 48847. - Bekkababa)
2020. jan. 8. 20:05

Szia!

Nekem 2 éve kivettek mindenemet mert petefészek rákom van-volt.Hormonokat nem szedhetek semmit.39 éves vagyok,a változókorból annyit észleltem eddig hogy nyáron jobban ömlött rólam a víz. Mást nem vettem észre magamon.

48851. Tim70 (válaszként erre: 48847. - Bekkababa)
2020. jan. 8. 19:00

Szia!

Még egy kis infó, mert most láttam mivel műtöttek.

Nekem is Borderline típusu petefészek "ciszta" -tumor miatt volt a beavatkozás, ami nem volt valami kicsi.

48850. Kajszi72 (válaszként erre: 48847. - Bekkababa)
2020. jan. 8. 18:53

Most akkor megint leírom...

Csak a jó isten tudhatja, hogy kinél mikor kezdődik a menopauza. Van aki a 30-as éveiben kezdi, van, aki 60 valahány évesen is petét érlel és menstruál.

Talán azt is figyelembe kéne venned, hogy a női felmenőid között voltak-e daganatos megbetegedések, hogy terhelt-e a családi genetika nőgyógyászati vonalon.

A gyors menopauzához nincs infóm, az enyém k urva lassú.😁😵😁

48849. Tim70 (válaszként erre: 48847. - Bekkababa)
2020. jan. 8. 18:51

Szia Bekkababa!

Ezt a döntést Neked kell meghozni, de a saját tapasztalatomat elmomdom.

2 éve teljes méh eltávolításon estem át. (Baloldali petefészek cisztával indult a történet). Ment minden tokkal vonóval, méhnyakkal, vakbéllel. Nekem is döntést kellett hoznom, és egyetlen percig nem bántam meg, hogy így döntöttem.

Hormont a mai napig nem szedek, semmi brutál dolog nem tőrtént a hirtelen" kapott" menopauza miatt.

Talán 2-3 hónapig volt egy-egy hőhullámom, amit túl lehetett élni minden kúlönösebb cécó nélkűl.

Sportolok fittebb vagyok mint valaha, nyoma sincs 🙏 az öregedésnek.

Még egy nagyon lényeges dolog. A szex is működik minden gond nélkűl, és nagy barátom lett a sikosító gél.😉

47 éves voltam a műtétkor, és közelébe sem voltam a változó kórnak.

Egyik pillanatról a másikra szinte nullára redukálódott a hormon katyvaszom, mégse éltem meg negatívan egyetlen percét sem. 🙏

Biztos nagy szerencsém is van, de én egyetlen pillanatig sem éltem betegség tudattal, "csak" egy állapot volt.

Nem agitálni akarok a műtét mellett, de tapasztalatot kértél, és ez az enyém.

Ha segíthetek még valamit, kérdezz nyugodtan.

A most műtötteknek gyors felépülést, és totyogjatok, menjetek, és igyatok!!!!😘

A műtét előtt állóknak "no para". Minden rendbe lesz!

Az erő legyen Veletek!

48848. Kajszi72 (válaszként erre: 48840. - D.Kriszti)
2020. jan. 8. 18:43
Kriszti nem kell, hogy fájjon, azért van a fájdalomcsillapító, hogy használjuk! Ha fáj, akkor nincs pihi, csak stressz van, az pedig a gyógyulás ellensége. Kalap kakit, jó totyogást! 🌻
48847. Bekkababa
2020. jan. 8. 17:02

Sziasztok.

Tegnap voltam onkológiai tájékoztatáson....hát, mit mondjak, semmivel sem lettem okosabb azzal kapcsolatban, hogyan döntsek. Ha a petefészek eltávolítása mellett döntök, laporoszkópia lesz, és biopszia a környező szövetekből. És megkezdődik a klimax,a drnő szerint nagyon durva tünetekkel hormon mellett is, ami pár hónapig fog tartani. Ha csak a biopsziát választom, szintén lapar, azzal, hogy ha rossz lesz a szövettan, megintcsak el kell távolítani a petefészket, viszont ha nincs baj, akkor háromhavonta ellenőrzés, uh, tumormarkerek, stb. De 10 év múlva halezajlik a menopuza, mindenképp kivennék a petefészket. Na most akkor hogy a fenébe döntsön az ember....

Véleményt senki nem mond, csak annyit, hogy mérlegeljek és döntsek.

Most akkor vegyék ki, hormonpótlás, és azon stresszeljek milyen hatással lesznek a hormonok a szeervezetemre, vagy maradjon és éveken keresztül, háromhavonta azon stresszeljek, hogy jók lesznek-e az eredményeim......

Nektek mi a véleményetek az egészről? És milyen tapasztalataitok vannak a hirtelen bekövetkező menopauzával kapcsolatban?

Most tényleg félek ettől az egésztől....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook