MBT - Az anti cipő (beszélgetés)
Megnéztem, a csizma nagyon drága.
Viszont van három új női utcai modell, azoknak így kép alapján az eddigieknél sokkal vékonyabb a talpa, nem tűnnek olyan bumszlinak. Jól néznek ki.
Van egy kifutó cipő és szandál, ami tetszik, szerintem jövő héten körbehívogatom a boltokat ez ügyben.
szia! milyen típusú cipőd volt? és milyen gyártmány? (a cipő nyelvében levő címkén rajta van hol gyártották).
csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, hogy vajon a tiéd még a régi szériából való volt-e vagy már az újból?
amúgy megjavíttattad? ha igen, a javítás minősége milyen volt? arra adtak garanciát?
Wááá. Lefagyott a net, írhatom le mégegyszer...
Szóval:
Azok eléggé jók, amiket Te mondasz.
Az az én magánvéleményem, hogy ennek a terápiás cipőnek nem feltétlen az a célja, hogy tök puha legyen a járás, hanem "csak" tompítja a terhelést. Nem pihentet, hanem megdolgoztat. Azt is tudom, hogy más, mikor kezdetben otthon próbálod szokni az MBT cipő viselését, vagy kimész utcára. Már egy ideje hordom a munkahelyemen, de mikor az 500 méterre lévő közértbe kimentem és visszajöttem, erősen elfáradt a vádlim; húzodott.
A Softy engem is érdekelne, mert várhatóan olcsóbb lesz mint a konkurencia, és az alapelmélete tetszik. Majd kiderül, hogy mennyire lesz/nek/ jók.
ja ez még egy dolog vele, hogy egyáltalán nem éreztem, hogy különösebben megdolgoztatná az izmaimat. persze olyan sokat azért nem is volt rajtam.
azért próbáltam ki, mert egy viszonylag nagy műtét után lábadozom és gondoltam jót tenne a megtépázott gyomoromnak és belső szerveimnek ha rázkódás mentesen tudnám őket tartani, de azért mozognék is egy pöppet.
a saját Keen cipőm egy Scholl zselés sarokpárnával ebben az időszakban sokkal puhábbnak tűnt.
egyébként engem eddigi hosszú életem során a mennyei boldogság érzése akkor fogott el, mikor megvettem a Merrell Jungle cipőmet. sajna már nem gyártják ezt a modellt, és szanaszét jártam. de túrázni és játszósnak mindig ezt veszem fel!
nna az szerelem volt az első próbára! egyébként én is kifelé csámpázom, de annak egyenletesen kopott a talpa, mert klassz a talpbetéte és tökéletesen tartja a lábat. ezt az érzést keresem azóta mindenhol. ;)
Szia!
MEgértem a problémád, az átlagos utcai cipőknél én is sokat nyűglődök, mire megtalálom a jót. Nem tudom, hogy amiket hordasz, mennyire tompítják a sarkat érő ütést, de az én cipőimhez képest kifejezetten komfortos az MBT szandim. Valamelyik nap elfelejtettem reggel átvenni a melóhelyemen - mert bent hordom a szandált - és furcsa volt lépcsőn lefelé a sima cipőben menni pl. Ott jól érzékelhető volt számomra, hogy már elszoktam a hagyományos cipőktől.
Hello!
köszi az észrevételeket. természetesen nem könnyítettétek meg a válsztás küzdelmét! :) de ezen mindenkinek magának kell túlesnie. egyébként nekem az egyik bajom a 2 alkalmas MBT próbán pont az volt, hogy annyira kellett volna emelnem a lábamat, amennyire nem szoktam és éreztem, hogy horzsolom a cipő talpát. hiába gördülsz, a hátsó lábadat mindenképp előre kell tenni, és ilyenkor csoszogtam benne. a másik bajom pedig a sarok ütéscsillapítása volt. én egyáltalán nem éreztem puhának a sarkát, mikor letettem a lábam a betonra.
nna ezért tortúra nálam mindig a cipővásárlás ;)
ŐŐŐ.. :) Konkrétan a magas sarkú cipőmnél van ez a gond, és a sarka nem attól kopik, hogy hova helyezem a súlyom, hanem hogy "hülyén" járok ezek szerint, és a sarok külső csücskét úgymond húzom egy picit az aszfalton. Tehát attól még befelé dől a bokám, mikor leteszem a talpam. Pedig nem vagyok lúdtalpas.
De talán a cipőtalp kopásában is az lehet a megoldás, hogy nem letesszük a lábunk és "gurulunk" hanem húzzuk egy icipicit a talajon. Ha egy gumit soxor leraksz valamire, attól alapvetően nem kopik, mint a radír.
:-)))
Akkor nekem könnyebb dolgom van, mert én alapból befelé csámpáznék, nekem most a kifelé csámpázásra kell koncentrálnom.
értem.
mondjuk nem igazán tudom elképzelni, hogy van az hogy befelé dől a bokád, de a külső lábéleden van a testsúlyod nagyobb része (mert ugye ott kopik a cipő):)
nekem már gyerekként is kifelé dőlt a bokám, emlékszem.
egyébként szerintem felnőttként is nagyon nehéz arra figyelni állandóan, hogy hogyan megy az ember. mondjuk akinek fáj a járás, annak lehet hogy nehezebb, mert egyébként is figyel arra, ahogy jár, de pl nekem szerencsére nem, és kb 50 méterig figyelek, hogy jól menjek, de aztán már egész máshol járnak a gondolataim, aztán úgy megyek ahogy sikerül:))
de pár napja, hogy láttam, hogy a cipőtalpam külső része kopottabb, mint a belső része (nemcsak a sarkán, hanem végig), próbálok figyelni, hogy több súlyt tegyek a talpam belső részére. mondjuk ettől totál olyan érzésem van, hogy majd kifejlődik a lúdtalpam, mert ez szinte érhezhetően szétnyomja azt a belső íves részt. meg valahogy akkor a térdeim is jobban összeakadnak. de azért próbálkozom...
A befelé csámpázásnál arra céloz, hogy a Softy attól érzi magát forradalminak, hogy a cipőtalpak belső oldalánál megerősítették azt, mert nagyon gyakori probléma, hogy "beesik az ember/gyerek bokája". És egy gyerek nem fog tudatosan odafigyelni arra, amire az MBT-ben kell, hogy tartsa a bokáját jól. Arról nem is beszélve, hogy épp emiatt az MBT eddig nem gyárt gyerekcipőt, mert ezzel tisztában van.
Amúgy nekem is a cipő sarkának a külső része kopik (csak a sarkán) de attól még befelé dől a bokám járás és állás közben.