Márpedig én nem akarok gyereket! (beszélgetés)
Nem kapsz nyugdíjat (vagy jóval alacsonyabb összegre számíthatsz), ha nem szülsz x gyereket?
Nem rémlik, hogy a kósza (sokakat felháborító) ötleten túl ebből bármi is létrejött volna, vagy tervbe lenne véve.
Ha linkelsz erre vonatkozó aktuális dolgot, természetesen megkövetem magamat.
Persze, hogy nem véletlen fordultak a középosztály irányába, jóval biztosabb szavazóbázist lehet létrehozni ennek a rétegnek a támogatásával, mint a létminimum alatt élőkkel pl.
De akkor te minek tartod azt, hogy
1. gyerekesek adókedvezményt kapnak
2. Nem kapsz nyugdíjat (vagy jóval alacsonyabb összegre számíthatsz), ha nem szülsz x gyereket?
Mert bocs, de ez nekem:
1. Jutalmazó
2. büntető, zsaroló módszernek tűnik
Gondolom jó okkal léptek feljebb az alacsony kategóriáról a középosztály felé... vajon mi is lehet annak az oka? na?
"kioktató, pikírt hangnemet"
És megkérnélek arra, hogy ameddig én sem címkézlek, jellemezlek és aggatok rád jelzőket, addig te se tedd!
Ismét leírom: azért írtam a gyed extrát, és az adókedvezményt, mert ezek azok a támogatások, amelyek munkához köthetőek azaz, nem azt a réteget támogatják vele, amiről korábban írtak/írtál.
Ezért került a képbe, vissza lehet olvasni.
Az, hogy ezt te úgy értelmezted ezt, hogy akkor erre alapozzanak a gyereket tervezők,gondolom szintén a te beállítódásodon múlott.
:)
Nekem egy gyerekem van, az átlagnál kicsit jobban kereső férjem, nekem átlagfizetésem, félrerakott pénzem, megtakarításom, életbiztosításom-és nem az én érdemem- de szerencsére támogató családi hátterem.
Erre alapozok.
A képviseleti demokrácia mára elavult, viszont a hatalmon lévőknek nagyon megfelel. Abban a korban alakult ki, mikor debrecenből Budapestre több napig tartott az út, akár egy levélnek is. Ma az információ szinte azonnal elérhető bárhonnan. Kétlem, hogy a közeljövőben ez változna, de előbb-utóbb fog.
A gazdaságban ugyanilyen gyökeres változás kellene, a lehetőség meglenne rá, a szándék hiányzik.
Pártokról: tökmindegy, mit ígérnek, 24 év után épeszű ember azt se hiszi el nekik amit kérdeznek, simán tapasztalatból :)
Hát akkor, kérlek oszd meg, hogy mire alapozol?
Mert mintha te vetetted volna fel az adókedvezményt, meg a gyed extrát...
Esetleg van még más amire lehet egy gyerek felnevelését alapozni per pillanat? És 15 év múlva esetleg? :-)
Az hogy te milyen módon olvasod az általam leírt sorokat, meg nem az én hibám, hanem a te beállítódásodtól függ. Tudod: akinek nem inge....
Szerintem meg ne hagyjuk :)
Általános politizálással nem lehet bajuk (hacsak nem balos vagy jobbos elképzeléseket osztod), ugyanis az már a szólásszabadság elvét sértené :-)
Én sem élő munkáról beszéltem, hogy gépek helyett dolgozz, hanem biztos munkahelyről, biztos megélhetésről, kiszámíthatóságról. Az hogy idehozzák az EU-ban gyártott [minősíthetetlen] már-már élelmiszernek nevezett vegyszereket a multik azzal mi nem vagyunk előrébb: sem termelésügyileg, sem élőmunkailag, sem gépóraidőben, sem GDP-ben, sem munkahelyteremtésben, sem egészségügyileg, sem sehogy. Márpedig a "nagy testvérnek" csak felvevőpiacnak kellünk... Persze sok "vaksinak" el van takarva a széles árukínálattal a szemük... holott egy kutya, a tartalom nem változik csak a csomagolás... :-((((
Még egy dolog : az hogy lehet választásokat indítani és nyerni NULLA programmal, az az évszázad, ha nem az évezred poénja....persze ha nincs program, nincs 4 év múlva elszámoltatás sem. Ügyes. Gratulálok! Emlékezzetek vissza, hogy régen legalább az összes párt törte magát, hogy pár pontos irányvonala azért legyen. Most meg már az sincs... ez ám a nem semmi! (az összeset -mert egy kutya - úgy rúgnám ki a posztjukból, hogy csak repülnének) És vajon ma mo-on melyik az az állás amiben nulla a felelősség? Na melyik? érdekes ez is! Míg egy pénztáros ha rosszul ad vissza, levonják a fizetésükből... ők meg a mentelmi jogukkal jönnek... grrrrr
Na így szüljön bárki is gyereket...
Szó sem volt arról, hogy az adókedvezményre alapoznék én, vagy erre biztatnék bárkit is,pusztán bátorkodtam megjegyezni, hogy a jelenlegi családtámogatások nem merülnek ki az általad említett jutalmazó-büntető kategóriában, és már közel sem az a jellemző, hogy az alacsonykeresetű nagycsaládosokat támogatnák kizárólag.
Arról sajnos nem tehetek, hogy elgurul a gyógyszered attól, amit én nem írtam-
kioktató, pikírt hangnemet pedig tartogasd annak, aki nyitott rá, én például nem vagyok az.
Nem tudom hány éves vagy.
De ha még nem vetted volna észre, vagy ha nem tapasztaltad volna, az hogy milyen adókedvezményekkel támogatnak kiket, arra hosszútávon nagyon nem lehet alapozni. Ugyanis egyik évben kapsz például havi +50 ezret, az nem azt jelenti, hogy másik évben (nemhogy négy év múlva!) is kapsz majd +50 ezret. Sőt. lehet addigra el is veszik a kedvezményt. Felhívnám a figyelmedet arra is, hogy az adótörvényeket nem 4-5, vagy 10 évre tervezik, hanem minimum évente változtatnak rajta, ha nem év közben, vagy ha nem havonta (!).
Erre a kiszámíthatatlanságra meg nem lehet felelősségteljesen (!) gyereket tervezni!!!! És még csak egy gyerekről beszéltem. És a gyerek minimum 18 éves koráig gyerek (ha nem 22-24-ig:lsd.diploma)
Ha nem hiszed el, nézd vissza (bár úgysem fogod, mert magyar sajátosság) az elmúlt évek adókedvezményeinek változásait, de ha visszagondolsz még anno az üdülési csekkre (pl: állatkerti belépőként is használhattad, vagy akár magánorvost is fizethettél belőle), és hogy mi lett abból is akkor kicsit majd észbe kapsz. Arról nem is beszélve, hogy régebben a cafatériában volt internetes "kedvezmény" és a többi ami hasznosabb volt az "üdülésnél". Mert teszem azt aki középosztálybeli vagy esetleg alatta lévő, az nagyon nem tud elmenni üdülni, mert ott a gyerek, a beteg gyerek miatt már az összes szabadnapjait is kivette, vagy mert az alacsony bére mellett nincs költőpénze, de azért fizessük ki a mvállaló bérét különböző "kuponokkal" (= Sz. kártya), melynek az érvényességi ideje 3 év, aztán ha nem használja fel, sebaj, mert majd 2 év múlva csődbe visszük a vállalkozást így majd visszajön hozzánk az a pénz amit a mv már egyszer megkeresett... (mert ugyanis a vállalkozás 3 év múlva csak úgy tudja kifizetni a mvállalónak a fel nem használt összeget, ha: 1. létezik még a munkáltató, 2. és nincs felszámolási eljárás alatt, 3. a munkavállaló ugyanott dolgozik, 4. ha korrektek a cégnél, és nem "felejtik" el... szóval ez is nonszensz...
Volt régebben valamilyen tanfolyamdíjas adókedvezmény is (ha jártál valamilyen fizetősre, akkor adókedvezményt számolhattál el utána), de azzal is az volt a probléma, hogy alacsony keresetűek eleve kiestek a körből (adójogilag)
Az hogy most ebben az évben van családi adókedvezmény, és ismerve a szélirányváltozások gyakoriságát az édes kevés egy 18 éves projekthez, tekintve attól hogy jobbról fúj-e a szél vagy balról. A hosszútávú kiszámíthatatlanságokkal ezt ők nagyon elcseszték, amit tudnak is, hisz akkor nem zsarolnák a 20-40 éves korosztályt azzal, hogy szüjjjjéééé különben nem kapsz nyugdíjat.
Kérdezném, hogy szerinted mi lesz azokkal akik azt mondják erre: oké szülök, mert félek, hogy nem lesz nyugdíjam. Erre szülnek 10 gyereket, alig tudják eltartani őket, aztán mikor elérik a nyugdíjas korhatárt akkor vajon mi lesz? Vajon kapnak majd nyugdíjat? Vajon lesz egy asztal akiét lehet majd püfölni 40-50 év múlva???? Vajon lesz spórolt pénzük, ha az állam mégsem fizet semmit? Vajon miért is változtatták meg az alkotmányt arra, hogy lett szülőtartás??? Vajon miért változtattak a nyugdíjjárulék szón, és miért is lett az a neve hogy adó? Vajon mire készülhetnek suttyóba???? Vajon mire??? Remélem leesett már a tantusz...
Miből képzeled, hogy én sose voltam munkanélküli?
Igen, a gond a fejekben van, mindenki csont nélkül beveszi a hangzatos szlogeneket, de nem kérdez bele, nem gondolja végig. Hogyan képzelted a munkahelyteremtést? Leállítjuk a gépeket és vissza az élőmunkához? Nem munkahely kell, hanem biztos megélhetés, a kettő nem biztos, hogy összefügg. A munka nagy részét gépek végzik, több árut, élelmet, bármit termelnek, mint amennyit képesek vagyunk elfogyasztani. A gond a hozzáféréssel van.
De ez már tényleg politika, ha folytatjuk előbb-utóbb kivágnak.
Az hogy neked nincs, az nem zárja ki azt hogy másnak meg lenne... vagy hogy esetleg 3 hónap múlva neked ne legyen az 1000 ft-os számlavezetési díjad teszem azt havonta tízezer!!!
Hogy hogyan? Gondolom kérdezed! Vajon mégis hogyan? Na? ki tudja már? Nem kell sok ész hozzá: a bankok egyoldalú szerződésmódosításainak köszönhetően... tudjátok az áthárított devizahiteles követeléseiket valakiken be kell hajtani szeptemberben lesz döntés a dev. hitelekről, és már most borítékolható a döntés, csak megy az időhúzás). Ha most nem tudják a devizahitelesen, majd akkor azokra terhelik akik tudnak fizetni. És kik ezek??? Na kik? A varázsgömböm azt súgja hogy minimum egy éven belül itt olyan drasztikus számlavezetési díj emelés lesz, hogy mindenki be_hu*gyozik tőle (de ne legyen igazam!) neeeem. Nem fognak versenyezni egymással a bankok, hanem összetartanak, kollobrálnak, kartelleznek majd egyet...így ők nyernek,mi meg szívunk. Az állam meg hagyja, mert ez az érdeke... vajon miért? na miért?
Nem értek egyet veled. Mikor a férjem megkérte a kezem, elmondtam, hogy nem szeretnék gyereket, így tervezzen. Boldog házasságban élek, gyerek nélkül.
Előítéletek, skatulyák...
Dolgoztam multinál is, magyar vállalkozónál is, a magyar semmivel nem jobb munkaadó. Nem a nemzetiséggel van baj, a munkavállaló kiszolgáltatottságával. De ez már tényleg politika...
Ritkán járok Tescoba, viszont itt a kisboltban a legtöbb termék jóval drágább, mint a multinál, és sajnos nagyon nem mindegy.
Akkor tán nem kellene tescóban az automatát használni! ha senki nem használja, akkor csak-csak rájönnek a felsőbb okostojások, hogy ez itthon nálunk nem járja. Csakhogy mindig van pár okoskodó, vadbarom, aki nem tud várni a sorban +10 percet, ÉS aki nem látja át, hogy ezzel a tettel csak saját "magával" (vagy mással) szúr ki: ugyanis bárki kerülhet olyan helyzetben, mikor egy pénztárosi melónak igenis örülne :-( vagy lehet pont a gép miatt rúgtak ki 2 embert, akinek családja van, akiknek gyerekei vannak, akiket ESETLEG EL KELLENE tartani...
Ugyanez van a hazai termékekkel is: vajon hány vállalkozót, vállalatot, céget tettek tönkre a multik? (és mellesleg az EU?) Nézzük csak: győri kekszgyár, szobi szörp, cukorgyárak (eu miatt),+minden nyáron eljátszadoznak a hazai dinnyetermesztőkkel is és még sorolhatnám...(a dinnyék árát folyamatosan lenyomják az "import dinnye ára" miatt, amit tulajdonképpen behoznak más termékek árán. Pl dinnye kilója 120 Ft (pl piacon 160ft), viszont a tusfürdő 900 Ft (máshol meg 500 ft), persze könnyű ezt megoldani, hisz van számítógépes vonalkódos rendszerük, 0 ráfordítással és 2 másodperc alatt meg tudják mondani, hogy melyek azok a termékek amelyeket a leggyakrabban együtt vásárolnak, mert ha valaki már bement egy hipermarketbe utána már nem fog átmenni egy kisboltba...na de mindegy ehhez is ész kellene, amit nem mondhatunk el egy olyan ország lakosságairól akik hiszékenyek, akik befolyásolhatóak 30 forint kedvezménnyel, miközben másik zsebükből 300 forintot húznak ki..
És a multik hány családot tesznek a mai napig kiszolgáltatottá (az állam segítségével, pl: min 6 hónapos próbaidő...stb.)???? Persze lehetne hosszan folytatnia sort a bankokkal, pl: alap számlavezetés havi 1000-2000 Ft (egy évben az már 12-24 ezer forint! Ami régebben 0 volt.)
Mindenki aki időt szentelhet rá, menjen inkább termelői piacra :-) és támogassuk így saját magunkat :-)
Hala a jo egnek, nekem sosem szegeztek a kerdest, hgy mikor lesz gyermekaldas.... Majd lesz /vagy nem.
Utana a terhesseggel kapcsolatban jonnek a jobbnal-jobb kerdesek es a remtortenetek.
Aztan ezt koveti,mikor megszuletik a gyerkoc a legeslegnagyobb okorsegek es belemaszos intimitasok, miszerint :szopik-e? Ettol is kb. A falat lwhet kaparni,mintha barkinek is koze lenne hozzaaaaa, waaaa....
Szval, az elet rengeteg terulten (sot szinte mindenutt), imadnak beleszolni, tanacsokat adni az emberek. Ezt nektek kell a helyen tudni kezelni... Konkrettan, le kell kakalni :D
És igen tényleg csak az szüljön aki vágyik rá és akar gyereket. Nincs azzal semmi baj ha valaki nem akar. Egyáltalán semmi baj.
Irta valaki,hogy tapintatlan megkérdezni másoktól igy direktbe és ez igy van. Más ha mondjuk jó barát,barátnő,családtag. De tőlem is kérdezik néha olyanok akikkel évente párszor találkozom felületes a kapcsolat és az első kérdések közt van a "és..másodikat nem akarsz"? Nem! És ezt már megmondtam és mindenki tudja aki ismer és k...ra zavar amikor ezt kérdezik. (bár az utóbbi kb 1 alkalommal már nem kérdezte)