Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Márpedig én nem akarok gyereket! fórum

Márpedig én nem akarok gyereket! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
2014. júl. 16. 12:25

Márpedig aki nem akar gyereket, az ne vállaljon!

Aki pedig akar, az annyit vállaljon, amennyit el is tud tartani.

120. Mezei Virág (válaszként erre: 119. - 25800e2d09)
2014. júl. 16. 12:14
Jelenleg a B terv a nyerő.
119. 25800e2d09 (válaszként erre: 117. - Michelle.r)
2014. júl. 16. 11:27

és mégis hova tartalékoljak és miből? abból a minimálbérből amiből hónap végén már semmi sincs? jó esetben kiér hó vééig.. vagy abból amiből a bank többet sarcol le mint a kamat és lassan kevesebbet vehetek ki mint amit betettem? naneeem.. inkább leszek tücsök kevesebb évig mint 100 évig hangya aki amúgyis eltartja a sok tücsköt mert a főhangyák odaadják nekik.

B terv: másik országban leszek hangya...

118. Mezei Virág (válaszként erre: 117. - Michelle.r)
2014. júl. 16. 09:08

Na igen. Tök mindegy éppen, hogy mit vernek át.

Úgyis kedvük szerint változtatgatják.

Az a párszázezer, aki nem itthon adózik, nem a mi kasszánkat gyarapítja.

A számok nem hazudnak, forintban sem.

(abban nem vagyok biztos, hogy nem verik át ősszel!)

117. michelle.r (válaszként erre: 115. - Mezei Virág)
2014. júl. 16. 08:53

Akkor mi van, ha mégis? Nem mindegy, hogy milyen zászló alatt nem lesz nyugdíj? Ami volt, azt eltapsolták, ebben a gazdasági környezetben még Jézusnak sem sikerüne újra feltölteni a rendszert.

Aki nem kezd el magának tartalékolni, az csirkelábon fogja leélni az életét, az érettségi öltönyében, egy fűtetlen szobában.

Nem politika, közgazdaságtan.

116. globus (válaszként erre: 103. - Selena78)
2014. júl. 15. 20:42
Inkább figyelgessék azt, hogy ki fizette a járulékokat. Nem egy ismerősöm van, aki még az életben nem dolgozott, max. feketén. Remélem, majd megkérdezik tőle, hogy tessék mondani, miből ÉLT idáig?
115. Mezei Virág (válaszként erre: 110. - Spinneli)
2014. júl. 15. 20:25

Ebben én nem lennék ilyen biztos!

Maaajd ősszel.

Baromság, de nem ez lenne az első.

114. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Schnuffiland)
2014. júl. 15. 19:41

[link]

Márpedig én akkor sem akarok gyereket, a cím. Megtaláltam a cikket, bár lehet nem ez adta az ihletet Neked.

113. spinneli (válaszként erre: 112. - Syria)
2014. júl. 15. 17:16

Vagy nem, majd meglátjuk, egyikünk sem orákulum-reméljük a legjobbakat.

:)

112. syria (válaszként erre: 110. - Spinneli)
2014. júl. 15. 17:11
Ez a k. bármit átver. :( Hol élsz? Vagy tonnányi optimizmusod van?
111. f00f50e709 (válaszként erre: 108. - Csgybzs)
2014. júl. 15. 14:16

Még ennyi sem kell, csak be kell ígérni a rezsicsökkentést...

mondjuk az már más kérdés, hogy ha nem emelték volna fel ennyire, akkor nem kellene ennyire csökkenteni, amit persze melldöntögetősen agyba-szájba reklámozgatnak...

Mondjuk tudok é nis ilyeneket ígérgetni, pl: bárkinek megmondom az ötös lottó nyerőszámait...

110. spinneli (válaszként erre: 103. - Selena78)
2014. júl. 15. 11:29
Az életben nem veri át ezt...még ez a kormány sem.
109. ina87
2014. júl. 15. 11:22
szerintem manapság sok ember azért sem válal mert megváltozot az élet azelöt a családokbna születe akár 8 gyerek is és csak fel neveledtek ma már az sem biztos h akár 30év mulva lesz nyugdij vagy nem e lesz egy uj háboru,tehát az emberek nehezeben válalnak gyereket a nem biztosra,csak aztán elérkezik soknál egy bizonyos idö és akor már késö.
108. csgybzs (válaszként erre: 107. - Michelle.r)
2014. júl. 15. 10:36
Nem is kell a létminimumig menni. Húsvétra egy kiló sonka, 10 tojás, egy kis nasi a Rogán bácsitól, "ajándékba"...
107. michelle.r (válaszként erre: 102. - VendrinerPiroska)
2014. júl. 15. 10:25
"Szerintem a létminimum alatt élőket néha könnyebb motiválni, mint a középosztályt." - yesss. Nem motiválni, manipulálni :S
106. michelle.r (válaszként erre: 97. - Krilion)
2014. júl. 15. 10:21
Gyerek nélkül teljes a élete, ilyen egyszerű.
105. michelle.r (válaszként erre: 96. - Csgybzs)
2014. júl. 15. 10:19
Teljesen egyetértek. A cikkel is, veled is.
104. manó2000 (válaszként erre: 103. - Selena78)
2014. júl. 15. 07:35

Kösz a forrást.Ez egy törvénytervezet, de tudtommal nem fogadták el. Az hogy felvet valaki valamit, az nem jelenti azt, hogy be is vezetik.

Olyat egészen biztosan nem csinálnak, hogy valaki nem kap nyugdíjat. Ez erős túlzás és mint tudjuk az újságírók is a szenzáció és a botránykeltés kedvéért is esnek erős túlzásokba.

Én egészen biztos vagyok abban, hogy olyat nem hoznak be, hogy a sokgyerekesek kapnak a többeik meg nem.

Az hogy valami minimális kedvezmény lesz azt el tudom képzelni. Mellesleg a sok feketemunkát tartom inkább veszélyeztetve a nyugdíjakat.

103. selena78 (válaszként erre: 66. - Manó2000)
2014. júl. 15. 07:17
102. VendrinerPiroska (válaszként erre: 61. - Spinneli)
2014. júl. 14. 23:06

Hát ebben nem vagyok biztos. Tudom, hogy nagyon sok középosztálybeli el sem megy szavazni a reményvesztettség miatt. Viszont tudom, hogy a helyi kolbászosztás, igenis elcsalt embereket az urnákhoz. Szerintem a létminimum alatt élőket néha könnyebb motiválni, mint a középosztályt.

Viszont, ha belegondolsz, hogy a börtönben töltött évek munkaviszonynak számítanak és így annak alapján az adott törvénytnemtisztelő állampolgár nyugdíjjogosult lehet, akkor szerintem, mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi rendszer aligha azokat támogatja, akiket támogatni érdemes.

Személy szerint én nem hiszek benne, hogy a nyugdíjrendszer létezni fog akkorra, mire én lennék nyugdíjas, így ez egy kicsit nyüzsgés a habokra.

A fórummal kapcsolatosan a véleményem, hogy mindenkinek szíve joga, hogy maga döntse el szeretne-e szülni avagy sem. Nyilván, aki szakít a bevett szokással, annak oka van arra, hogy ezt tegye, amit szerintem nem kellene megkérdőjelezni.

101. f00f50e709 (válaszként erre: 95. - Taki31)
2014. júl. 14. 22:28

"Ès mi lesz azokkal akiknek betegség miatt nem lehet babàjuk???"

Ő ilyen színvonalú kérdésekre számíthat:

Miért nem fizettél béranyát?

Miért nem fogadtál örökbe gyereket?...stb. Nem elég hogy gondja, baja van, még tetézik is

[bocsi, de az együttérzést valahogy mostanában nem nagyon tudom kinézni az emberekből :-(sorry]

100. f00f50e709 (válaszként erre: 97. - Krilion)
2014. júl. 14. 22:22

na azért nem vagyok pszichológus :) ne vedd 100%-nak :)

Régebben a GYK-n lehetett ilyen kérdésekről / válaszokról olvasni(ha gondolod olvasgathatsz ott jó kis szaftos sztorikat: "anyám ha nem volt részeg állandóan vert, ha meg részeg volt akkor meg üvöltött... nem akarok ilyen anya lenni") ... lehet ahol minden adott, ott sem tudják miért nem (lehet nem merik még maguknak sem megfogalmazni, nemhogy párjuknak), csak így érzik.

Csak kérdezem, és nem cikizésből: te kiskorodban babáztál vagy inkább autóztál?

99. f00f50e709 (válaszként erre: 96. - Csgybzs)
2014. júl. 14. 22:11

ilyenek a lemmingek is

Viszont a kínaiakkal mi a helyzet? Ott egykepolitika van, mert annyira besürüsödtek népségügyileg, bennük vajon nincs ilyen késztetés? (mármint késztetés arra hogy ne szüljenek) lehet importálnunk kellene kínai gyerkőcöket?! (csak vicceltem)

tudod, lehet természetileg ez okés, de "felsőbb hatalmak" csak úgy tudják szívni az emberekből a vért (=adókat, pénzt), ha van hozzá ember (=gyerek). :-( csak akkor gyakorolhatják a hatalmukat, ha van kin. más magyarázatot nem nagyon tudok találni ami ennyire szembemegy a természet késztetésével (közgazdaságtanilag is mindig van egy +fejlődési görbe, utána jön a nagy összeesés/hanyatlás, majd újra kezdődik egy növekedési ciklus). :-( Szerintem ha független lenne gazdaságpolitikailag, hogy van-e gyereked, meg mennyi, nagyjából 10méter magasból tennének rá, hogy neked van-e vagy nincs... :/ nem lenne ennyire felfújva a dolog, nem lennének "társadalmi elvárások" e téren.

2014. júl. 14. 21:58
Nem hinném, hogy kellene hozzá különösebb ok. Pl. szerintem belőlem simán kimaradt a "gyereket akarok" gén. :D
97. Krilion (válaszként erre: 94. - F00f50e709)
2014. júl. 14. 21:23
Nem a baraátaimtól nem kérdezem meg, hanem mondjuk egy munkatársamtól, akivel nem csivitelünk nap, mint nap, nem kérdezem meg. Viszont a saját ismeretségi körömben tudom mi az ok, én azt nem értem, ha valakinek minden feltétele meg van, ami szerintem leginkább egy szerető társ, szóval ha ez megvan, akkor mi lehet az ok. De a válaszodból sokmindent megtudok.
96. csgybzs (válaszként erre: 94. - F00f50e709)
2014. júl. 14. 21:16

Nem is kell feltétlenül ilyen dolgokra gondolni. Bennem pl. simán nincs meg a késztetés, teljes az életem így, valamint nem akarok ide még egy főt, mert felesleges. Mivel az én életemhez nem adna pluszt, simán ki tudom (sőt akarom) hagyni.

A cikkből, ami a témaindító volt, ezt tudnám kiemelni: "Mi több, a gyermekvállalás elutasítása egyes nézetek szerint kifejezetten érett, ökotudatos döntés. Ezt könnyű belátni, hiszen a világ éppen túlnépesedik. És bár a túlnépesedés számszerűleg leginkább a fejlődő országokat érinti, a fejlett országokban élő emberek – gyerekek és felnőttek – sokkal több erőforrást használnak fel fejenként, azaz egyenként is jóval nagyobb az ökológiai lábnyomuk, mint tíz mezítlábas ugandai kisgyereknek. Vagyis, ha felelősen gondolkodunk az emberiség jövőjét illetően, akkor nem szülünk több gyereket. Ezt a felfogást valószínűleg többen a biológiai, önfenntartó ösztönünk megerőszakolásának érzik, azonban ez sem feltétlenül igaz, a jelenség az állatvilágban sem példa nélküli: már a C. elegans nevű, sokat kutatott féregfajta is észleli a saját túlnépesedését és ilyen esetben egy időre felfüggeszti a reproduktív ciklusát, azaz nem szaporodik tovább."

Tökéletesen egyetértek vele. Jelenleg is több százezer munkanélküli van Mo-n. Hova még még embert? Sokkal nagyobb önzőség szerintem saját érzelmekből ide szülni, mint "lemondani" róla.

95. taki31
2014. júl. 14. 20:53
Sziasztok. Szerintem is magànügy hogy valaki akar-e vagy sem gyereket. Sajnos a mai vilàgb nagyon meg kell gondolni. Èn 32éves leszek. 10 éve dolgozom a fizu nagy rèsze hitelre megy el. A pàrom mèg a volt felesègèvel vett fel hitelt . Amit mostmàr mi fizetűnk mèg majd 20èvig. Lehetett volna babànk sajnos el vetettük. Ên ott meghaltam lelkileg mâr ami megmaradt a lelkemből màs problèmàk miatt. Egyéb endokrin betegségem is van azt mondtàk auz orvosok nagyon nagy az esèly hogy elvetélek ill beteg lesz a baba. E miatt illetve anyagiak miatt is döntöttűnk a 2rossz közül ez mellett. Èn szeretnèk a kèsőbbiekben babàt . Viszont félek. A havi kiadàsunk 240ezer. Ebbe rezsi nincs benne mev a kaja sem . Ezek csak a hitelek. Erre gyereket? Illetve olvastam ezt a nyugdíj dolgot is. Ès mi lesz azokkal akiknek betegség miatt nem lehet babàjuk???
94. f00f50e709 (válaszként erre: 93. - Krilion)
2014. júl. 14. 20:47

Lehet hogy rossz gyerekkora volt, vagy az apa/anya lelépett, nem látott egy mintát, miként kellene viselkednie, vagy volt egy testvére, akit "jobban" szerettek, vagy csak pocsék volt a szüleik kapcsolata (gondolok itt a régi szüljél már gyereket mert már benne vagy a korban és tök ciki lesz ha az első gyerekedet nem 21 évesen szülöd meg című sztorikra, amikből tudjuk mik sülnek/sültek ki)... stb.

De nem értem ezt miért ne lehetne megkérdezni barátnőktől, ismerősöktől? Ha erről nem lehet beszélni, szerintem az akkor nem is olyan jó barátnő... Az már más kérdés, ha interjúnál (álláskeresésnél) kérdezik meg :/ Egyébként tőletek megkérdezték már? mit mondtatok ilyenkor?

93. Krilion (válaszként erre: 85. - 5953ac0df8)
2014. júl. 14. 20:04
Lehetséges, azóta én is gondolkodtam ezen. Csak tudod ez olyan dolog, hogy ez olyan ösztönös érzés, kb. annyira mint maga a szex, és éppen ezért furcsa, ha valakinél ez nem működik. Azonkívül millióan leírták itt, hogy ez magánügy, ez nem is volt kérdés, csak az érdekel legalábbis engem, hogy magában az adott emberben mi zajlik le. De persze nem kérdezem a saját ismerőseimet, mivel tiszteletben tartom azt, hogy ez magánügy, én sem szívesen nyilatkozom szemtől szemben a saját magánügyeimről, de itt most nem konkrétan "Juliska, meg Mariska" lett megkérdezve, hanem csak úgy általában. Az általánosságban feltett kérdések pedig nem hiszem, hogy valakinek a magánügye lenne.
2014. júl. 14. 19:12

Visszatérve az eredeti témára, ha valaki nem akar gyereket, az ne szüljön!

Nem hiszem, hogy aki valaha is szeretett volna legalább egy gyermeket szülni, az azt vizsgálta volna hónapokig előtte, hogy mennyi lesz az adó, a családipótlék, majd a nyugdíj...

Soha nem éltünk nagy lábon, de életemben nem számolgattam, hogy mibe fog kerülni nekem egy gyermek felnevelése.

Egyébként szerintem mindenkinek a magánügye, hogy miért nincs esetleg gyermeke, és illetlenségnek tartom boncolgatni a hátterét. Lehet, hogy valakinek nagyon fájó pontja ez a téma.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook