Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnahabos csokitorta recept

Málnahabos csokitorta recept

A Málnahabos csokitorta hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg cukor
30 dkg margarin
30 dkg liszt
5 tojás
1 cs sütőpor
10 dkg keserű csokoládé

A málnás töltelékhez:
50 dkg málna
8 dkg cukor
4 dl tejszín
5 levél zselatin
1 cs vaníliás cukor


A Málnahabos csokitorta elkészítési módja:
1. A cukrot, a margarint a tojást, a lisztet és a sütőport egy nagy keverőtálban összekeverjük. A csokoládét felolvasztjuk, és azt is hozzákeverjük. 2. A masszát kizsírozott tortaformába töltjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük. Ha kihűlt, a tésztát kettévágjuk. 3. A málnát egy villa segítségével szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a cukrot. A zselatinlapokat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a málnás püréhez. 4. A tejszínt keményre felverjük, és ezt is hozzáadjuk a málnapüréhez. A krémmel megkenjük az alsó tortalapot, a tetejét elegyengetjük, majd ráhelyezzük a másik tortalapot.

Hogy igazán hűsítő deszertet kapjunk, legalább egy órára tegyük hűtőbe. Ízlés szerint tejszínnel és málnával díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnahabos csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook