Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós tekercs kávé krémmel recept

Mogyorós tekercs kávé krémmel recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mogyorós tekercs kávé krémmel hozzávalói:
20 dkg darált mogyoró
2 evőkanál étkezési keményítő
6 db tojásfehérje
15 dkg nádcukor darálva
A krémhez:
4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix por
3 evőkanál porcukor
1.5 dl lefőzőtt krém


A Mogyorós tekercs kávé krémmel elkészítési módja:
A tojásfehérjét keményre felverjük a nádcukorral együtt, amikor már kemény lesz, akkor beletesszük a darált mogyorót és az étkezési keményítőt. (így gluténmentes is a recept) Kb. egy 32-40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült a tésztánk hagyjuk kihülni egy kicsit, és húzzuk róla le a sütőpapírt, és hideg vízes konyharuhát teszünk rá és megfordítjuk majd feltekerjük úgy, hogy a konyharuha ne tekeredjen bele. A habtejszínt felverjük keményre, hozzáadjuk a porcukrot majd a zselatin fix port és a végén az 1,5 dl kávét. A feltekert tésztát megkenjük a krémmel és bevonjuk olvasztott csokoládéval.

Ha valaki nem szereti a kávé krémet, akkor mascaponét elkever 1 dl tejszínnel, amelyet habosra keverünk és hozzáadunk 10 dkg olvasztott csokoládét. Ezzel a krémmel is meg lehet tölteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós tekercs kávé krémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook