Kávékocka recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kávékocka hozzávalói:
A tésztához:
sütőpor: fél zacskó
rétesliszt: 3 evőkanál
darált dió: 20 dkg
kristálycukor: 12 dkg
tojásfehérje: 6 db

A töltelékhez:
Rama sütőmargarin: 12 dkg
feketekávé: 1,5 dl
csokoládédara: 12 dkg
vaníliás cukor: 1 csomag
kristálycukor: 20 dkg
tojássárgája: 6 db


A Kávékocka elkészítési módja:
A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 °C fokon. Kihűtjük.A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládéport és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor lehűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, aztán a krémet rákenjük a tésztára.A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kávékocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook