Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dupla piskótás rumos tészta recept

Dupla piskótás rumos tészta recept

A Dupla piskótás rumos tészta hozzávalói:
A tésztához: 12 tojás, 12 ek. kristálycukor, 1 cs. sütőpor, 12 ek. finomliszt,
A töltelékhez: 2 cs. rumpuncsízű pudingpor, 5 dl tej, 50 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 0.3 dl bonbonmeggy aroma, 50 dkg margarin, 50 db babapiskóta, 3 dl rum
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 1 ek. olaj


A Dupla piskótás rumos tészta elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgáját a cukor 2/3-ával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd a cukros tojássárgájába forgatjuk. Közben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. A felét egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb.15 percig sütjük. Ha kész, azonnal megsütjük a másik lapot is. A krémhez a rumpuncsízű pudingport tejjel és 10 dkg cukorral néhány perc alatt sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a pudingot és az aromába áztatott mazsolát, a levével együtt. Az egyik piskótalapot a rumpuncsízű krém felével megkenjük. A babapiskótát egyesével megforgatjuk rumban, majd élével szorosan egymás mellé a krémbe állítjuk. A maradék krémmel megkenjük, a másik piskótalapot ráfektetjük. Hűtőszekrényben 1-2 órán át dermesztjük. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, olajjal fényesítjük, végül a tortára kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dupla piskótás rumos tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook