Májtisztító kúra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Májtisztító kúra
Engem a keserűsó nem zavar, sőt a Mg tartalma kimondottan jó hatással van rám.
Esetleg szívószállal nem elviselhetőbb meginni?
A kőtörőt nem ismerem.
guzmi
Örülök, hogy túl vagy a harmadikon. Nálam is volt már, hogy 11-kor ki kellett menni, de semmi gond azzal.Nekem is hamarosan kell a következőt csinálni.
juzsuri
A csodálatos máj és epehólyag tisztítás - a könyv címe. Tényleg érdemes először elolvasni, sok jó tanács van benne.
Na, én meg filmet néztem, meg telefonáltam.
Azért gondoltam rád 10 órakor.
Remélem jól alszol. Én soha nem veszek be altatót.
Nekem az ilyen esték nem problémások.
Inkább az első kövek, amikor kijönnek, mert általában hajnali 3-kor már ébredek. Csak utoljára volt, hogy reggelig tudtam aludni, és csak akkor jöttek a kövek.
Szép álmokat kívánok!
Szia!
Szomjan ne halj!
Én szoktam vizet inni. Főleg a hashajtásnál fontos a folyadék bevitel, mert amúgy is sok távozik.
Vízen kívül mást nem szabad inni.
Szorítok neked, hogy könnyen menjen.
Szerintem a szövettant a májkőből nem tudnak venni, mert kemény és lecsúszik amivel kicsípnék. Talán a közvetlen mellette lévő szövetből sikerült.
Na, ezek csak elmefuttatások.Remélem hamarosan Te is megcsinálod a májtisztítást és jobban leszel.
A kövek meg szerintem nem egyenletesen képződnek, nőnek. Sok függ az étkezéstől is.
Majd rendbe jössz csak idő kérdése.
Nem hiszem, hogy az utolsó tisztításból maradt, mert ilyen világos zöld színűek utoljára nem jöttek.
Amúgy ezek a frissen képződő kövek és szerintem elsőnek távoznak, mert különben eldugaszolják a máj vezetékeit.
Olvastam én is, hogy ajánlatos a beöntés, de megbeszéltem magammal, hogy inkább azoknak fontos, akik hajlamosak a székrekedésre.
Amúgy, nekem is a tej és a tejtermék hiányzik az előkészítő diétánál.
Majd számolj be, hogy sikerült a hétvégi májtisztítás. Én, kicsit később csinálom.
Azt nem gondolnám, hogy koplalás lenne, ha valaki nem eszik 5 napig állati eredetű élelmiszert és a tejet és tejterméket mellőzi.
???Ki érti???
Reggel, nem tudom miért hasmenésem lett.Hashajtót, vagy keserűsót nem vettem be.
A 3. alkalommal ugyanolyan zöld bogyók jöttek ki belőlem, mint a májtisztításnál. Kisebbek, mint a zöldborsó és tízen valamennyi. A gyurmánál kicsit keményebbek voltak.
Spontán májtisztítás? Vagy a szervezetem már tudja, hogy mitől kell megszabadulnia?
Almalét ittam, de 3. napja már nem. Tegnap sajtos-tejfölös lángost ettem (tudom, hogy nem egészséges, de olyan finom)és este egy kis mogyorót, és 3 mandarint. Ezek válthatták ki?
Én is csak tervezem a következő tisztítást, és nem értem, hogy ezek, a valószínűleg fiatal "kövek" mitől jöttek ki. Persze örülök, hogy ennyivel is kevesebb van bennem.
Esetleg a megfelelően működő szervezet automatikusan kilöki magából, csak eddig nem tudtam róla?
Mi a véleményetek erről?
Köszi a válaszokat, én is úgy gondoltam, hogy még várok vele...
Guzmi: a máj laboreredményeim bőven a határértéken belül vannak.
zinnia2
Ügyes vagy, hogy Te is megcsináltad a májtisztítást. Lehet, hogy epehólyag nélkül még hasznosabb a májnak. Szerintem is elég havonta.
Tempest
Ismerősöm tésztaszűrőt vett erre a célra. Persze nem a konyhában tartja.:)
szilvi1110
Szerintem a rákészülés fontos, pláne, ha problémád van. Én almalevet 3 hétig ittam az első tisztítás előtt, mert az epehólyagomban lévő poliptól tartottam. Nem volt semmi gondom.
Nálad lehet, hogy a májadban alakult ki nagyobb kő és nem ártana, ha puhulna.
Parazita mentesítést az ismerőseim nem nagyon csináltak.
Sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak,(ismerős) de reménykedem, hogy neked is segíteni fog.
juzsuri
Mivel a máj méregteleníti a szervezetett és, ha az el van dugulva, akkor „visszamérgezi” azt, amitől rengeteg betegség lehet. Tehát sok embernek hasznos lehet, hogy elmúljanak a különböző tünetei. Amikor a máj megfelelően működik, akkor már rendesen kiszűri a méreganyagokat.
A májtisztításról van egy könyv és azt érdemes elolvasni.
guzmi
Örülök, hogy a koleszterined lecsökkent. A máj értékek talán, közvetlen a tisztítás után, kicsit eltérőek. Nekem nem volt ilyen kontroll.
Karácsony előtt még meg szeretném csinálni a 7.tisztítást. Az biztos, hogy nem újholdkor, mert múltkor alig tudtam aludni, pedig 1 nappal előtte csináltam.
Ismerősök (2) a 9-en is túl vannak, még mindig jött ki belőlük is kő. Igaz, kicsit gyakrabban csinálták, mint egy hónap. Most már ők is csak havonta tisztítanak. Rájöttek, hogy, ha gyakrabban csinálják, nem lesznek hamarabb túl rajta.
Gondolom az én szervezetem is eléggé tele lehet kövekkel, hogy a gerincemmel ilyen problémám lett. (Amit korábban leírtam)
Amúgy, én is sok embernek elmeséltem már és, vannak akik lelkesen elkezdték és mások meg félnek tőle. De nem tudom miért.
Bevallom őszintén, az utolsónál, a reggeli kávémat pici tejjel megittam a diéta alatt is. A tisztítás napján persze már nem és akkor alig ettem. Talán 2 banánt.
Szia!
Ez egy nagyon hasznos és hatékony módja a májtisztításnak. Ha a googleba beírod, hogy májtisztítás keserűsóval, olvasd el, akkor minden fontosat megtudsz, és ha van még kérdésed írj!
Sziasztok!
Tegnap találtam rá a fórumotokra, most értem a végére.
Nálam a helyzet:
kb 3 éve epés panaszok, tehát fájdalom a jobb bordaív alatt, ami sokszor kisugárzik a lapockámba is... Több ultrahang, ami nem mutatott ki semmit, le lett rendezve azzal a dolog, hogy nincs kövem, de attól lehetnek epés panaszaim, kicsit diétázzak... Ez ment egészen februárig, amikor megint ultrahangon voltam, más probléma miatt. Ekkor jött a döbbenet, egy majdnem 3 centi átmérőjű valami a májamon... innentől kezdve másfél hónap, mindenféle vizsgálattal telt, mert nem tudták kizárni a daganatot. Volt MR, gyomor és vastagbél tükrözés, vérvizsgálatok, izotópos vizsgálatok, majd miután még ezek alapján se tudták, mi van a májamon, így jött a biopszia. Annak se lett értékelhető eredménye,a mintában tipusos májszövet, epeutak és izomszövet volt. Magyarul senkinek halvány fogalma nem volt, hogy mi is az. Azóta volt már kontroll MR, és két ultrahang, ami nem mutatott változást, de sajnos a tegnapi ultrahang kicsit megnagyobbodott májat írt le, és annak az elváltozásnak a mérete is nőtt :( Most újabb biopszia következik, valószínűleg jövő héten.
Ennek fényében, szerintetek most hétvégén csinálhatok egy ilyen májtisztítást? Vagy jobb lenne várni vele? Egyáltalán,minden rákészülés nélkül van értelme? Úgy értem, hogy a parazita mentesítést sincs már időm megcsinálni jövő hétig, meg a kímélő étkezést se nagyon, bár alapból nem kajálok nehezeket...
Amúgy a jobb bordaív alatti fájdalom szinte állandó :(