Magzatvédő vitamin: Elevit vagy Gravida? Szerinted melyik? (beszélgetés)
Szia Moki-Kopi!
Ezt már mástól is hallottam, hogy hányingere lett a gravidától.
A titok annyi, hogy evés közben kell bevenni, nem éhgyomorra.
Én gravidát ettem mindkét terhességemnél, meg most is kéne, mert még szoptatok, csak általában elfelejtem. :(((
Drukkolok a babóhoz!!! :D
Szia kislibu!
Ne haragudj hogy most írok. Nekem az oraclet, és a maximolt javasoltál, ezek vitaminkészítmények,de nem olcsól. Egy hatóanyag szkértő javaslata. Remélhetőleg 1hónap múlva kedjük a stimulációt és elevitet minden harmadik nap szedek, de lehet csak négynaponta fogom....
szia!
pont azt mondom, hogy nem azért van hányingerem, mert terhes vagyok :(
persze remélem, ebben a hónapban összejön a babó.
Folyt. köv. a 2009-es babás topicban, látom már te is becsatlakoztál :)
üdv
moki
Szia moki-kopi!
Mennyi idős terhes vagy? :)
szia!
ezt azért megcáfolnám.... én is gravidát szedek, és ha evés előtt veszem be, bizony pár perc múlva már olyan hányingerem van, hogy ihajj.... :( és sajnos nem azért, mert terhes vagyok.
sziasztok!
én a gravidát szedem, bár még nem vagyok terhes...
ha éhgyomorra veszem be, akkor hányingerem van tőle, pl. vacsora után bevéve semmi gond nincs vele.
Szia.
Én az Elevitet szedem. Most 3 hónapos vagyok és a terhesség előtt 1 hónappal kezdtem el szedni. Ez nem segítia teherbe esést, csak felkészíti a szervezetet a vitamin szükséglet pótlására. másrészt, nyugodtan eltörheted, nem lessz semmi baj tőle. Nekem az orvosom ajánlotta, és nem kell semmi plussz vitamint szednem. Nem híztam tőle, és nincs hányingerem. Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Szia.
Én 3 hónapos kismama vagyok, és időnként előfordult, hogy ketté törten az Elevitet, mert nem bírtam lenyelni. Attól nincs semmi baj, ha eltöröd. Sztem nagyon jó magzatvédő. a terhességem előtt 1 hónappal kezdtem el szedni, most meg kicsattanok az egészségtől. Nem kell plussz vitamin, és hányinger ellen is jó. Sok sikert a babához.
Sziasztok!
Az első babaánál Elevitet szedtem, még a szopi idejére is,a másodiknál semmit.A végeredmény mindkét esetben ua:nem hánytam,20 kg plusz, 4 kg-os (mai napig egészséges)gyerek.
Szerintem mindenkire egyéni a hatása.
Sziasztok!
Én a Gravidát szedtem kb a 2. héttől! Késöbb jött az émejgés és puffadás ami a 14-15 hét körül megszünt! Hányni nem hánytam, szerintem ha nem szedtem volna a vitamint akkor is lettek volna ezen tüneteim! Viszont a genetikus dokim azt montda, ha most babát szeretnék már elötte 2-3 hónappal szedjek folsavat, hogy most ne legyen fejlődési rendellenesség a babánál! Én megfogadom a tanácsát! Lehet már késő volt a 2. heti Gravida szedésének kezdése....
Sziasztok!
Én a védönöm tanácsára keztem el mos 2 napja a terhesség elött szedni a Gravidát, de... miután beveszem kb 2 órán keresztül hányingerem van. Én többmindenkitöl hallottam már ezt hogy ettöl van hányinger de az Elevittöl nem viszont ez jobb a jód miatt ugyhogy amig nem hányok addig ezt szedem.
A baba súlya pedig szerintem függ attól hogy ki meddig szedi terhesség alatt, én ugy tudom hogy az ideális a 6. hónap végéig szedni.
Én mindenáron kislányt szeretnék reméelm össze jön.
További ajánlott fórumok:
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Melyik a jobb? Elevit? Gravida? Materna?
- Szerintetek a magzatvédő vitaminok befolyásolják a baba méreteit?
- Gravida vagy Elevit?Tapasztalatok?
- Véleményetek várom a Gravida vitaminról
- Gravida magzatvédő vitamin okozhat extra étvágyat?