Magzatvédő vitamin: Elevit vagy Gravida? Szerinted melyik? (beszélgetés)
Sziasztok!
Késett a menstuációm és ma van a 10.napja,vettem tesztet és véééégreee pozitív lett :) Most kezdenék el szedni terhes vitamint,de nem tudom hogy melyik lenne a jó. ha esetleg tudnátok mondani olyat ami olcsó,DE jó azt megköszönném :)
Szia nyugodtan szedd két naponta.Én amúgy ilyenkor már csak magneB6ot és neoferrofolgammát szedtem.ez vas.
Bőven elég volt.
Sziasztok!
Csak leírnám én mit tapasztaltam hátha segítek kicsit és már itt sem vagyok :)
Először a Matruelle nevű zselatinkapszulát szedtem semmi gondom nem volt vele mellékhatásilag,csak számomra drága volt,meg nem tudtam felezni,hogy könnyebben bevegyem.A gyógyszertárban ajánlották az Elevitet el is kezdtem szedni,de kicsit több mint 3 hét után tele lettem furcsa apró kiütésekkel és iszonyatosan viszkedetett az arcomon a bőr (pont ugyanúgy mint amikor kijött az algopyrin allergiám).Így abbahagytam a terhesvitamin szedést.
Közben már a terhesség eleje óta szedtem a folsavat a vitaminoktól függetlenül.Aztán pünkösdkor szépen ahogy kell bedurrant a fogam és antibiotikumot kellett rá szednem.Féltem,hogy a fogproblémától meg az antibiotikumtól baja lesz a picinek így akkor kezdtem Gravidát szedni.Azóta is azt szedem,felezem amúgy mert úgy gondolom,hogy annyi is bőven elég mert rendesen eszem,figyelek a vitaminokra is.Csak akkor szedtem egészet belőle amikor elkapott valami hányásos,náthás betegség és nem volt étvágyam.Szóval nekem bejött a Gravida :)Plusz ebben tényleg van jód ami nagyon fontos dolog mert MO-n tényleg nem nagyon van olyan terület ami ne lenne jódhiányos.Az Elevitben meg ha jól nézem nincs.A sóban tényleg van jódozott de a sóbevitelre érdemes odafigyelni főleg a terhesség vége felé amikor már dagadnak a bokák...meg nem használ a magasvérnyomásnak sem.Mindenkinek jó babavárást! :)
Szisztok!
a feleségem az Elevitet szedi mi egyenlőre még csak próbálkozunk, de a folsav miatt ezt ajánlotta a doki.
Sziasztok jelentem hogy újra Elevitet szedek érkezik a Kistesó!Én nekem ez vált be:-D ahogy írtam a Gravida nem!
Jód hiány,természetesen kell a szervezetnek mi jódozott sót eszünk,de azt azért tudni kell hogy a túlzott Jód fogyasztás sem jó.
Ez a terhesvitamin mizéria is már túl van lihegve
Szia Monzo!
Ha a naptár szerint a következő menszeszed (ami ugye a terhesség miatt nem jön meg) időpontjában van ilyen vérzésed, az élettani, az nem gond. Ezt a kialakulóban lévő méhlepény miatt lévő hormonváltozások okozzák.
Hormonvizsgálatod volt? Minden hormonszinted a terhességi korodnak megfelelő?
Hát én két szélsőséges véleményt hallottam a fogamzásgátlóval kapcsolatban, két nőgyógyásztól. Az egyik szerint a bogyó szedésének abbahagyása után "petebombázás" kezdődik, mert a szervezetből kiürül az addig felhalmozódott pete, nagyobb az ikerszülés lehetősége.
A másik változat szerint a szervezet megszokja a fogamzásgátlót, kell idő amíg teljesen kiürül, kb 2-3 baba nélküli hónap a próbálkozás elején normális.
Nálunk valószínűleg az lesz, hogy úgy 3 hónapot várunk a bogyó abbahagyása és a próbálkozások között, legyen idő a második esetre is, ha úgy alakul.
Nagyon sokan esnek azonnal teherbe a bogyi abbahagyása után. :)
szerintem érdemes egy hónapot várni legalább,hogy a méh nyálkahártyája rendeződjön. :)
Köszi szépen a gyors választ! Egyelőre még Yasminnal élek, de úgy tűnik, hogy lehet, hogy esedékes lenne nemsoká, hogy abbahagyjam :)
Kicsit tartok attól, hogy nehogy a fogamzásgátló hosszabb szedése hatással legyen a kicsire, de persze ezek már alacsony hormontartalmúak, stb. De azért köszönöm a tanácsot!
Szia!
A babaprojekt előtt 2-3 hónappal érdemes elkezdeni a szedését. egyrészt így könnyebb lehet a teherbeesés egyeseknél,másrészt így lecsökken egyes fejlődési rendellenességek kialakulásának a valószínűsége.
Pl. folsavhiányos kismamák esetében gyakori a velőcső záródási rendellenesség.
Ez a folyamat azonban már lezárul,mire a kismama észere veszi,hogy babát vár (6. hét körül kb. de lehet,hogy hamarabb...nem tudom pontosan), szóval ha akkor kezded szedni mikor már babát vársz,akkor lehet,hogy a folsav hiány miatt nagyobb eséllyel lesz pl. ilyen fejlődési rendellenessége a babának. Ezért érdemes előre feltölteni a raktárakat! :) (zöldségből és gyümölcsből is kinyerheted ezeket a vitaminokat, de akkor tényleg jó nagy mennyiségeket kell belőle enni)
A vitamint nem doki írja fel. Bemész a gyógyszertárba és vagy a fórum, vagy ismerősök tapasztalata alapján veszel valamit. :)
Érdemes először csak 1 havit venni,hogy ha esetleg hányingert okoz vagy bármi,akkor ne veszítsd el kapásból 3 havi bogyó árát. :)
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek a magzatvédő vitaminokkal kapcsolatban: a baba tervezése, jövetele előtt mennyi idővel kell/lehet szedni? Orvos írja fel, én kérhetem a felírását vagy csak úgy bemehetek a patikába megvenni? Mit segít ez a magzaton?
Ne haragudjatok a sok "kezdő" kérdésért, de ez jellemez, "kezdő" vagyok:)
GRAVIDA !
bár én 1 hétig tudtam nyugodtan szedni...
1 hét után besokallt a szervezetem, és minden bevétel után percekig rosszul voltam...
akkor elkezdtem,hogy csak 3-4 naponta vettem be 1et, és úgy már jó volt.. :)
egészséges babum született, pont időre,3200 grammal és 51 centivel.. :))
Szerintem ha nem vagy vashiányos, akkor vasat fölösleges szedned. Inkább folsavat vegyél, mert az nagyon fontos a baba fejlődésében. Drogériában lehet kapni 500 Ft körül B vitamint + folsavat.
Én az első terhességemnél femibiont szedtem.
A terhes vitaminról nagyon megoszlanak a vélemények. Én mindenképpen ajánlanám.
A terhesség elején sok mindentől lehet. Sokszor teljesen ártalmatlan. Egyeseknél a méhszájon tapadó méhlepény okoz ilyen problémát.
Feküdj sokat ha teheted és kíméld magad!
Kellemes babavárást! :)
Sziasztok Kismama társaim,
Örömmel jelentem be , hogy a terhességi tesztem pozitív lett, most tartok a 7. hétnél. Viszont felmerült egy kellemetlenség és ehhez aki tud tanácsot adni, azt megköszönném. KB. egy hete van barnás nyákos vérzésem. Voltam ultrahangon, több vizsgálaton, de sehol nincs eltérés, nincs hematóma, akkor ez mitől lehet? Van köztetek olyan akinél ez előfordult? Egy kicsit azért félek, mert konkrét válasz nincs rá. Nekem ez a harmadik terhességem, 36 éves vagyok, szerintetek ez befolyásol valamit? Sokat már utána is olvastam, de ha több felé érdeklődünk az nem árthat.
Monzo
További ajánlott fórumok:
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Melyik a jobb? Elevit? Gravida? Materna?
- Szerintetek a magzatvédő vitaminok befolyásolják a baba méreteit?
- Gravida vagy Elevit?Tapasztalatok?
- Véleményetek várom a Gravida vitaminról
- Gravida magzatvédő vitamin okozhat extra étvágyat?