Magas vérnyomásra melyik gyógyszer vált be? (tudásbázis)
Tudod, igaza van a legtöbbeknek, hogy a gyógyszer az nem játék. Majd az orvos beállít olyan fajtára, amelyik talán neked a legmegfelelőbb lesz. De azért egyet el ne felejtsen senki: Az orvos is csak ember, aki sokat tanult, de van, hogy még ő sem tudja eltalálni egyből a neked legjobban megfelelő vérnyomáscsökkentő gyógyszert. Emiatt kell visszajelezned neki, hogy bevált-e neked az a fajta gyógyszer, amit felírt vagy írjon fel inkább másikat.
Vérnyomáscsökkentőből is van vagy százféle.
Nekem történetesen kétféle vérnyomáscsökkentőm van.
Az egyik a Talliton, a másik a Coverex-AS Komb Forte 10 mg /2,5 mg. Nekem ezek váltak be. A Talliton leviszi a vérnyomásomat, de csak 3-4 óra hatása van.
A Coverex-AS Komb Forte 10 mg / 2,5 mg viszont hosszú hatású gyógyszer és legalább 8 óra hosszan viszi le a vérnyomásomat. Ezt szedem napközben. A másikat este szoktam lefekvés előtt és jól alszok tőle.
Még azt sem érdemes csak úgy ajánlgatni ha nem ismered az illetőt mert lehetnek bizonyos mellékhatásai, főleg hogy a FI pl vérnyomásra szed gyógyszert.
Szóval bizonyára jo szándékkal osztottad meg a véleményedet de nem tudhatod ki lehet a gép túloldalán. Nem tudjuk mi baja van, mire lehet allergiás stb.
Anyumnak pl olyan a szomszédja hogy kapott magas vérnyomásra gyógyszert. Pár napig szedte aztán önkényesen abbahagyta mert h ő jobban van. Aztán ment át anyámhoz hogy segítsen mert ő milyen szarul van. Mikor a gyerekei kicsik voltak meg rendszeresen átment, hogy az orvos felírt nekik antibiotikumot, adjon már pár szemet ha van....🤦♀️
Szóval sosem tudhatod.
Igen... én sem értem.
Aki beteg, az forduljon orvoshoz.
Nem lehet ajánlgatni semmit, mert nem ismerjük a kérdező egészségi állapitát, egyéb betegségeit, az arra kapott gyógyszereket, valamint a vérnyomáscsökkentő ezekkel való kereszthatásait.
Gondolod, az orvosok viccből tanulnak annyi évig?
A gyógyszer nem kísérletezgetêsre való. Lehet benne olyan összetevő amire allergiás, rosszul reagál, meghal, rossz dózisban adja be magának, stb...
A legegyszerűbb, leghêtköznapibb fájdalomcsillapító sem válik be mindenkinek. Nem mindenkire hat úgy, mint mondjuk rám aki beveszi és elmúlik tőle a fájdalom. Mondjuk nekem pl egy algoflex kevés fejfájásra. Valakinek pont elég 1 szem is. Érted?
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Magas vérnyomás elleni teendők, gyógyszerek, mi az ami segít?Bármi.
- Magas vérnyomásra, felírt gyógyszert életfogytig kell szedni. Miért?
- Omicral gyógyszert szedek körömgomba miatt, okozhat magas vérnyomást?
- Magas vérnyomásra Coaprovel 300mg/12. 5 mg gyógyszert kaptam, napi fél szemet. Ismeri, vagy szedi valaki? Mik a tapasztalatok?