Magas prolaktin szint (beszélgetés)
terhes tuti nem vagyok.ma reggel voltam vérvételen,mindent kértem,prolaktint is,a héten kiderül.Az eredmény is és hogy megjön e.Bár a mellem már nem olyan kemény.Ma kiborultam nagyon,h nem jött meg,mert eddig mindig pontos volt és mostantol probálkozhatunk!
Köszi az üzit!Igazad van:)
Narancsika!
Sajnos a hormonok egyik napról a másikra csak úgy "elromolhatnak". Ezellen nincs igazán ellenszer. Minden hormont néztek nálad? IR kizárva? D-vitamin szinted normális? Terhességi tesztet csináltál már?
Igen,rendszertelenné teszi a mensit. Nekem úgy derült ki,hogy magas,hogy nem jött meg..
a magas prolaktin szint azt is okozza,h nem jön meg vagy késik?Nekem annyira nem magas,de napok ota tiszta ideg vagyok-lehet ezért sem jön meg.
sztetek?
én már 2 éve szedem, sajnos baba ügyben nekem sem segitett. nem lettem kismami:(Így marad az inszem... De azért jó mert tényleg 2 hét alatt vitte nekem is most le..
Lányok!27.,28.,29.,30. és ma a 31.napon görcsolgetek,de nem jön egy csepp vér se.Nem szokott ilyet csinálni!
Most kaptam zöld utat a babaprojecthez,nem hiszem el,h most sz.rakodik.A doki azt mondta csak egy kicsit magasabb a prolaktin,de nem vészes.
Volt már vk aki igy is teherbe esett?
Eddig mind2szer elsöre lettem terhes,de akkor nem is volt semmiféle hormonbajom.
sziasztok. szép jó reggelt mindenkinek és kellemes hétvégét kívánok nektek. Remélem mindenki jól van. puszika
Sziasztok!
Ma vagyok a 30.napon és 4 napja görcsölgetek,de nem jött egy csepp se.Ebben a honapban vettek vért 2szer és az alapján mondta a doki,h magas a prolaktin.De számadatot nem tudok.
Csak azt tudom,h ez lesz a 7.mensim a missed ab ota és már egyszer volt barnás,többször élénkpiros...ez a prolaktintol van?
Agyamra megy,h nem jött még meg,nem szokott ilyet csinálni,sose volt hormongondom.
persze tényleg jó.csak én már több mint 1 éve szedem és semmi változás nincs se baba ügyben .se mensi ügyben.barnázás azóta is van meg most közti 5 napos vérzésem.
bromocriptin nagyon jó gyógyszer 2 hét alatt leviszi a szintet.
848 volt nekem és 530 a határ
Neked előtte milyen magas volt a prolaktin? Remélem nekem is hamar hatni kezd...
nekem kb 2 hét volt és le is vitte:)
és akkor te bromot nem is szeded????miota használod???érzel valami változást??és mennyibe kerül?és meddig elég??
jajj szegénykém:'(. nagyon sajnálom ami veled is történt.:(. el is sírtam magam:'(. drága szerintem próbálj meg nyugodni,először is.Majd ha késznek érzed magad másik babához,nem szabad hogy kijöjjön a félelmed mert az úgy is fog történni hogy elveszted.az agy nagyon tudja irányítani a szervezetet érzéseket.Nagyon meg szenvedtem én is. nekem is elhalt az előző babám, majd a művim meg nem sikerült.Bennem kb 8hetesen halt el a magzat majd 12ik hétbe vették ki,és ki alakult a molám is,és a legrosszabb,hogy a művi után meg kiderült bennem hagyták valamelyik testrészét.majd fertőzés hegyén hátán jött,majd 1 év alatt 6 műtéten ment keresztül a méhem:(. bennem is van félelem de nem gondolok rá.ritkán.Nem lehet most baja a babának!!!Ezt mondom mindig magamnak.ami megint durva a vastag belemet meg valamelyik barom doki oda varrta a hasfalamhoz.Meg mondták ha a baba meg marad én haltam volna meg,mert kiszakadt volna a belem.iszonyat,és idegileg is ki buktam.de a leendő babám érdekében ezt rendeznem kellett magamba,mert ezen változtatni már úgy sem lehet.az az a múlton.Neked is nagy kitartás kívánok és össze fog jönni a baba aki egészséges lesz!!!!!! csak rakd magad rendbe belülről.
hát nagyon sokat szenvedtem az biztos,meg minden de volt értelme.hát most jobban figyelik és eddig mindent rendbe találtak.remélem így is marad.Na megyek elolvasom a te eseted.addig is fel a fejjel drága!!SIKERÜLNI FOG!!
o,sajnálom.De akkor ez miatt jobban odafigyeltek rád hormonilag,gyogyszerileg és most emiatt gratulálok is a terhességhez!Biztos nagyon várhattátok!
Mi sem várjuk kevésbé..olvasd el az adatlapom.Kicsit gázos volt eddig ez nekünk,de bizom benne,h most már rám is kellöképpen odafigyelnek.Nagyon jo a dokim,endokrinologus is,sztem vmt tuti nekem is fel fog irni.
igazad van.Bocsika elírtam :D.köszi hogy ki javítottál
hát igen kicsit hosszú idő mire kismama lettem,de lehet ha normálisan meg csinálják a missed abort-ot akkor elöbb lehetett volna baba.Sajna műhiba történt.és tavaly novemberben átplasztikáztak és most lettem kismama.closti segítségével
Valaki megtudná mondani, hogy a Bromo kb mennyi idő alatt viszi le a prolaktin szintet?
BioCica...hogy vagy? Van valami újság veled?
Szia! Én úgy tudom, hogy a tünetek lehetnek tejcsorgás magától vagy préselésre, menstruáció kimaradása. De nekem pl semmilyen tünetem nem volt. Egyszerűen csak nem jött össze a baba. Ekkor derült ki a 3600as prolaktin szintem ami a normál érték felső határának 7szerese.
még megvárom mit mond a doki,ha megyek hozzá.
egyébként mi még a tünete a magasabb szintnek?A mensiben hogyan mutatkozik meg?
Sajnos attól, h egészségesen étkezel, mozogsz, relaxálsz, stb. még nem fog magától lejjebb menni a prolaktin szinted. Próbálkozhatsz barátcserjével, de annak legalább 2-3 hónap kell, mire kifejti a jótékony hatását, vagy pedig az orvos által felírt bromocriptin-t kezded el szedni. A lényeg, h valamelyiket kezd el szedni!
Szia!
Bocsi, hogy közbeszólok, de az Utrogestan progeszteront termel, nem prolaktint. :-) Ez ellensúlyozza a kicsit magas prolaktint.
2 évre rá lettél terhes?
Az nagyon hosszu idő,nem?
mármint mikor maradt ki a mesid?Bocs,ha nehéz felfogásu vagyok.
nekem mesi kimaradáson kívűl nekem se volt más tünetem
2009 ben volt 1 elhalt magzatom.Utána ment fel a prolaktinom.és most hogy kismama lettem abba hagytam a bromo szedését,de kúpot kell használnom az utrogestant.ez is prolaktint termel.
Ne haragudj,nem értem,Hogy volt neked?
Először elvetéltél,aztán utána ment fel a prolaktin és abbol is magzatelhalás volt?De most megint kismama vagy?
Köszi a válaszokat,de mindig makulátlan volt a hormonvizsgálatom,2szer teherbe is estem egyböl.
csak most volt magas a prolaktin augusztusban,pont mikor vérvételre kellett járnom.biztos a missed ab mütét miatt.
ugyhogy lehetséges olyan sztetek,h ahogy áll vissza a szervezet,ugy alakulok honaprol honapra?ugyértem lehet a most havi vérvételben meg tök normális a prolaktin.-amugy érzem is,h az lehet,mert nem dagadt meg a hasam és a mellem.
én mindenesetre bizom a testemben,én sem hagyom cserbe öt.mindent megteszek az egészséges életmodért.
További ajánlott fórumok: