Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Lisztérzékenységként ismerik. Gluténérzékenység. Nekem az 5. sikertelen lombik után véletlenül derült ki egy immunológiai vérvételen. A kezeletlen cöliákia meddőséget okoz.
Nagyon drága az a kórház😦 Ha tehetitek, érdemes Krizsa doktorral beszélni, mi neki köszönhetjük a gyerekeinket. Mielőtt hozzá mentünk, volt 11 sikertelen lombikunk.
Szia
Köszi szépen!!!!
Mind volt.
Cöliákia??? Ez mit takar?
Amúgy pont a Róbert Károly dokihoz mentünk masod véleményre, Fülöp doki, de iszonyatosan drága a Róbert Károly.
Jesszus! A 39 beültetés hány lombikban történt?
Mindenhol azt olvasom, mármint tudományos cikkekben hogy az 5 napos blasztocitának sokkal nagyobb esélye van, közben meg a fórumokon hozzászólóknak mintha a 3 naposak többször sikerülnének. Hogy van ez? Az a baj, hogy ha sok embrió van, akkor én nem kérhetem, hogy válasszanak ki belőle csak úgy kettőt, és 3 naposan ültessék vissza, hanem mindig kivárják az 5 napot. Ebbe sztem én nem szólhatok bele, vagy igen?
Sok szerencse is kell hozzá, az biztos. Én pont így mentem mindig a következőre, hogy egyszer csak sikerül a nagy számok törvénye alapján. Valamibe muszáj volt kapaszkodni. Nekem volt 125 petesejtem, ebből 83 embrió, 40 volt beültetethető, 39-et be is ültettek, 1 van még lefagyasztva. 2 baba lett.
Másnak meg van 1 és meg is születik.
Köszönöm a válaszokat és a biztatást!
Nekem azért nagyon furcsa még ez az egész, és egyben borzasztóan nehéz lelkileg, mert van egy 4 éves kislányunk, aki 6 hónap alatt pikk-pakk megfogant természetes úton, persze akkor 35 voltam, 36 évesen szültem. Sajnos csak két éves korában kezdtünk el próbálkozni, mivel azt hittük, mi kis buták, hogy simán menni fog a tesó, álmunkban nem gondoltuk, hogy itt kötünk ki. Volt 4 inszemünk, az első sikeres is lett, de sajnos 8 hetesen elvesztettük. Ennek egy éve és még mindig nagyon megvisel. Ez volt az első, hogy iszonyatosan csalódtam magamban, a testemben, meg úgy egyáltalán az életben... A többi inszem nem is sikerült. Aztán persze megint elkezdtünk hinni a lombikban és olyan jól is alakult minden, aztán meg a nagy pofára esés. És itt a következő...
Ne haragudjatok, hogy így kifakadtam , de jó, hogy végre személytelenül elmondhatom, mit érzek, mert ha ismerőssel beszélek erről, mindig elfog a sírás...és persze azt is tudom, hogy nálam sokkal nehezebb sorsú emberek, párok vannak itt, akiknek csak csodálni tudom a kitartását és az erejét, ebből próbálok meríteni én is.
Intézményt váltottunk, pécsi mediről Kaáli Pécs/Tapolcára Török tanár úrral. Illetve ez az utolsó lombik spermadonoros volt, a többi nem.
Korábban mindig 5 napos embriókat kaptam vissza, már ha lettek... az utolsónál 3 naposakat.
Kb. 10% esély volt a sikerre.
41 éves voltam akkor már, durva túlsúllyal. Kezelt pajzsmirigy alulműködéssel, és magas prolaktin miatt Norprolacot szedtem. Illetve IR-em is van állítólag, amit letojok. Ezt divat mostanában felfújni, szerencsére Török tanár úr sem gondolta, hogy arra is szednem kellene vmit.
30-32 napos ciklusaim voltak mindig is. Szóval akkora baj azért nem volt nálam, a túlsúlyt kivéve a többi a lombikok során akakult ki. Lombik csak a volt férjem baja miatt kellett...
A terhességet nagyon jól viseltem, szülés előtt 1,5 hónapot voltam otthon. 14 hónapos múlt a kisfiam.
A győri Kaáliban ezeket a vizsgálatokat javasolták:
-TORCH szerológia
- szénhidrát háztartás ellenőrzése
- D-vitamin, B12 és folsav szint
- TPO, TG elleni antitest
- antifoszfolipid szindróma
-ovarium és spermium elleni antitestek
- ANA
- Trombofília kivizsgálás: APTI, V faktor, Leiden, homocisztein, MTHFR, Protein C és S, antitrombin III, protrombin mutáció, PAI gén polimorfizmus
- NK arány és funkció
- kariotipizálás (férfinak is)
- méhtükrözés
- férfinál Halosperm vizsgálat (DNS töredezettség)
Nekem 39 évesen voltak ezek a vizsgálatok, valami biztos segített, mert ezután volt egy megtapadás, az sajnos missed ab lett a 8. hétre. Maradt egy fagyibaba. 40 évesen ültették be, a kisfiamat 41 évesen szültem. Akkor még nem riogattak petesejt minőséggel, most 42 évesen tesóért mennénk, most már elmondják, hogy sokkal rosszabbak az esélyek, de próbáljuk meg. Kiírták megint a vizsgálatokat, és nekifutunk. Az utolsó beültetés előtt egyébként volt implantációs ablak vizsgálat is, de ez nem mindig elérhető, nem tudom, most az országban csinálják-e valahol.
Szóval nem kell elkeseredned, ha minden korrigálva van és kivizsgálva rendesen, és akkor sem sikerül, akkor talán lehet fogni a korra. Nekem az 5. beültetés lett sikeres. Ezek mellett talán érdemes rendszeresen mozogni, esetleg jógát vagy Aviva tornát megpróbálni.
A 9. nap még korai, nekem a 10-11. napon volt halvány pozitív a teszt, függ attól is, hogy milyen teszt. Kitartás! Szurkolok!
A 7. sikeresnél változtattak valamit a protokollon?
Úgy értem más gyógyszert kaptál, más intézménybe mentél vagy bármi máshogy alakult, mint az előző 6-nál? Vagy egyszerűen szerencse dolga és a nagy számok törvénye alapján egyszer csak sikerül?
Megkérdezhetem, hogy milyen részletesebb kivizsgálásra gondolsz? Hogy tudják a beágyazódási zavart kideríteni?
Sajnos kijelenthetem, hogy a 2. lombik sem sikerült, Et+9 nap és a teszt abszolút negatív... :(
Szia Szisz3!
6 sikertelen után a 7. sikeresnél semmi különbséget nem éreztem. Pedig a sikertelenek annyira sikertelenek voltak, hogy el sem indult a beágyazódás. Pont ugyanolyan tünetek voltak.
Egy különbség volt, hogy egyszer felkeltem és azt éreztem pár pillanatig, hogy elájulok. De semmi más.
Szóval ha sikerül, nem lesz dobpergés, tüzijáték, katonazenekar. 😉 Legtöbbünknek legalábbis.
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg