Logika & számtan (fórumjáték)
1. Először is mondd meg, hányszor gondolsz egy héten arra, hogy CSOKI-t szeretnél enni! A szám legyen nagyobb egynél, de kisebb legyen 10-nél (még ha a teljes igazság 20 és 35 közt volna, akkor is:)!
2. Szorozd meg ezt a számot 2-vel. (A szorzás maga nem hízlal...:)
3. Adj hozzá 5-öt.
4. Az eddigi eredményt szorozd meg 50-nel. Na jó, várok, míg +keresed a számológéped. :)
5. Ha már volt idén szülinapod (itt mindegy, hogy hányadik), adj hozzá 1756-ot, ha majd csak lesz, 1755-öt!
6. Az eredményből vond ki a születési éved (négyjegyű!) számát!
Most kaptál egy háromjegyű számot (hacsak nem egy időben születtél Kleopátrával, Nagy Sándorral vagy Matuzsálemmel).
A háromjegyű szám első számjegye: amire eredetileg gondoltál (tudod, 1 és 10 között, a csokifalhatnék korlátozott száma...)
A következő két számjegy pedig azt mondja meg, hogy hány éves vagy!
Csak idén - 2006-ban - működik!
:D
ez így kerek, nehogymááá valakinek álmatlan éjszakája legyen!!?? :P
Akkor jöhet a következő???....!!!
A király szépséges lányát a vártorony legmagasabb szobájába zárta, hogy rábírja az ország érdekeit szolgáló házasságra. A királykisasszony ugyanis nem Aranyföld uralkodójának legidősebb fiába volt szerelmes. Szíve a hős Lovi lovagért dobogott. Néhány apróságot magával vihetett a toronyba. Szolgálója tanácsára így a madarait is. Ezek között volt hét szélsebesen repülő saját nevelésű postagalamb is.
- Toll és papír lesz nálad, királylány az ablakot pedig bármikor kinyithatod. A lovagnak is van hat saját postamadara, a többi már rajtatok áll.
Pontosan hány levelet válthattak a galambok segítségével?
Sziasztok!
Itt egy kedves rejtvény, csak hogy ne unatkozzunk!?? :-D
Kuk@coló
Három kukac megy a sivatagban. Az első ezt mondja: előttem egy kukac, mögöttem egy kukac. A második ugyanezt mondja. Hogy lehet ez?
Csuklott a férfi. Azért kért vizet, mert az segít a csukláson. A kocsmáros meg inkább lőtt egyet, hogy megijedjen az emberke. Az megijedt elmúlt a csuklása. Megköszönte a kocsmárosnak, és távozott.
:)
Asszem ez egy kicsit nehéz feladat.
A terepet átadom ezennel másnak!
Nekem most egyenlőre kifújt, majd legközelebb;)
Nem, nem. Értették egymást.
Egy kis segítség: A férfi nem azért kért vizet, mert szomjas volt.
A két férfi különböző nyelveket beszéltek, és míg az egyiknél azt jelentette, hogy kér egy pohár vizet, addig a másik úgy értette, hogy azt kérik tőle, hogy lőjön egyet a levegőbe...
A fantáziám határtalan, csak ez egy kicsit bonyolult ;)
Nem, nem:)
A férfi nem kapott végül vizet.
Talán a plafont tartó egyik gerendán volt egy pohár víz?
Elég gyengus, de nincs jobb ötletem...
Van egy újabb.:)
Egy férfi a vadnyugaton bemegy a kocsmába, és kér egy pohár vizet, mire a csapos előveszi a pisztolyát, és a levegőbe lő. A férfi megköszöni, és távozik.
Mi történt?