Logika & számtan (fórumjáték)
FELADVÁNY:
Milyen számok kerülhetnek az egyes betűk helyére 1-5-ig?
A B C D E
B C D E
C D E
D E
+ E
----------
A A A A A
Jó agyalást =:O)))
Jajh...akkor megnyugodtam :)))
Tegnap beírtam éjszaka egy feladatot, de úgy látom elkallódott valahová, hogy csodálkoznak rajta ott ahová tévedt, én is meglepődöm néha mi kerül oda ahol semmi keresnivalója :DDD
Ezért újra bepötyörészem.
Jók vagytok, valóban csak az jön ki az egészből, hogy Csenge lett az első és Daniella hazudott.
Grat :)))
De Pupi csak nem sértődtél meg azért a nyamvadt záptojásért? Ugye nem... ;)
"Ki volt az első valójában, és ki mondott valótlant ?"
Szerintem nixi jót mondott, én is csak azt a variációt tudtam megállapítani, hogy Csenge volt az első, és Daniella hazudott.
Ha Csenge hazudott volna, akkor mindenki hazudott volna. :o)))
Feladvány:
Négy lány akadályversenyen vett részt.
A verseny után mindegyiket megkérdezték, melyik helyen végzett:
Panni: - Nem lettem sem , első sem utolsó.
Biborka: - Nem lettem első.
Csenge: - Első lettem.
Daniella:- Én lettem az utolsó.
Valaki, aki látta a versenyt azt mondta:
- A négy válasz közül három igaz, egy hamis.
Ki volt az első valójában, és ki mondott valótlant?
Nagyon szegyenlem, de szerintem 48 tojasa volt...(((
" viccen kivul ".
Gratula !!!
Nagyon ügyes voltál !!!
Akkor mégis beírom mire gondoltam: 55 tojása volt.
A fél tojás csak arra jó, hogy vicces gondolatokat ébresszen az emberben :DDD
és arra is hogy tudjuk a kosárban páratlannak kellett lennie a tojásoknak!!! mert csak így lehet valaminek a fele+fél= mégis egész tojás. /Ez kitétel a feladatban egész tojásokat ad el a néni./
Én ezt képlettel írtam fel, de azt begépelni nekem bonyolult.
Úgyhogy visszafele gondolkodva:
- az utolsó körben maradt 6 tojása, ami az előző kör fele-fél,azaz 6+0,5=6,5 kétszerese, 13 tojás volt a harmadik kör elején
- ez a 13 tojás szintén az elöző kör fele-fél, azaz 13+0,5=13,5 kétszerese, 27 tojás volt a második kör elején
- ez a 27 tojás szintén ez elöző, mostmár első kör
tojásainak fele-fél, azaz 27+0,5=27,5 kétszerese vagyis 55 tojás volt a nénike kosarában amikor elindult a piacra árulni.
Remélem azért követhető a levezetésem :? A másfél főtt tojást pedig megeszem vacsorára.Hammm...
48 tojas volt nala...
Ha ugy vesszuk, 49 es fel tojas, habar ahogy gondolom, volt nala masfel fott tojas is...
(kulonben hogy adna el a fel tojasokat?)
Minden vevonek adott volna egy fel fott tojast???
Hmmmmmm..
FELADVÁNY !!!
Egy idős néni a piacra ment tojásokat árulni. Az első vevőnek eladta a tojások felét és még egy fél tojást. A másodiknak a megmaradt tojások felét és még egy fél tojást. A harmadiknak ugyancsak a megmaradt tojások felét és még egy fél tojást. A végén 6 tojás maradt nála. Hány tojással indult el, ha mindenkinek csak egész tojásokat adott el?
FELADVÁNY !!!
Az asztalon volt valahány golyó. Megszámoztuk, majd sorba raktuk őket. Először minden másodikat, majd minden harmadikat, utána minden negyediket, majd minden ötödiket, végül minden hatodikat beletesszük egy dobozba. A végén 10 golyó maradt az asztalon. Hány golyó került a dobozba összesen?
Én is erre a megoldásra jutottam:
3 4 2 1 6 7 5
Gyors voltál Pupi. :o)))
FELADVÁNY:
"Sárkányölő" Jánost a nagy művelet előtt így biztatta táltos paripája:
-Megmenekülhetsz kedves gazdám, ha megfelelő sorrendben vágod le a hétfejű sárkány fejét, jól figyelj:
=Egyik fejét sem vághatod le annyiadikként, ahányadik a nyakán!
=Legelőször és negyedikként páratlan sorszámú fejet kell levágnod!
= A 6. fej levágása után már csak ennek a két szomszédját kell levágnod!
János megmenekült, mert hallgatott táltos paripájára. Vajon milyen sorrendben vágta le a sárkány fejeit?
Köszi...
Sajnos tegnap is dolgoztam, és csak 20.30 körül értem haza. :o((( Nálunk most éppen évzárás van. Ne dolgozzatok gazdasági területen, mert akkor reggeltől estig csak meló van. Most is csak kb. 20 perce értem haza. :o((( Egész nap csak a számokkal bajlódik az ember. :o(((
Hogy éjszaka jól vág az eszem, az pedig csak abból adódhat, hogy doppingol, hogy végre itthon lehetek !!! :o)))
A fórumon lévő feladványok pedig nagyon tetszenek, mert legalább egy kicsit a napi robotból kimozdítják az embert.
Tudjuk kedves Nixi, hogy féléves zárás, nagyüzem van a suliban és nem vesszük zokon átmeneti távollétedet, első a bizonyítvány.
Bocsi, hogy nem vártam meg a Te ötletedet is, de Zsuzsa olyan szépen leírt mindent. Te is rácsodálkoztál :)))