Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem 2007 januárban volt a műtétem az Optic-Med-nél.
Nagyon nem bántam meg, teljesen jó azóta is a szemem, mindkettő -3,5 volt. Most nulla!
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szia!
Nekem azt mondták,h a 7. hó végén menjek. De a 3. hónaptól csak 2 havonta jártam. Nekem se volt semmi panaszom, teljesen jól látok, de ők tudják:)
Bár szerintem mindegyik orvos és klinika mást mond.
Én 5 nappal tovább csepegtettem a szemembe, mint a doki mondta, mert minden havi csepegtetésem kitoltam pár nappal, így is 10 nappal korábban befejeztem, 14-én, pedig a műtétem 24-én volt. De a szemcseppem másnap lejárt volna.. úgy pedig nem szabad használni. Másnaponta?! Nekem ilyet nem mondtak, pedig még logikus is lenne.. fura, de bízom bennük.
És mazsolaaa, neked változott a látásod, mióta nem csepegtetsz?
Kellemes Karácsonyt minden Fórumozónak!!
Erin
Erin!
Neked kell menned a 7. hónap végén vagy te is mehetsz, ha akarsz?
Nekem azt mondták, hogy, ha jól látok, akkor csak júliusban menjek legközelebb, de ha gondolom, azért mehetek a 7. hónap végén is.
A szemcseppre meg azt mondták, hogy a 6. hónap végétől, ha marad még a flakonban, akkor másnaponta csepegtethetem, míg el nem fogy. Neked nem mondtak ilyet?
Itthon jöttem rá, hogy ez nem feltétlenül lesz jó, hiszen csak 28 nap a csepp eltarthatósága... Utána én nem szívesen csepegtetnék vele...
Szubjektíven is úgy érzed, hogy ennyire rosszul látsz?
Vagy csak a műszer mér rosszat és te jobbnak éled meg?
Melcsiii!
Én Erin után járok 2-3 héttel. Szóval nekem jan. első napjaiban lesz 6 hónapos a szemem. Ugyanott, ugyanő, ugyanazzal a technikával műtőtt, mint téged.
1.hónap: 100 és 125
2.: 100 és 75 - itt álltunk át a Maxidexre (bár én jobbnak éreztem 75-nél)
2 és fél: 65 és 125 (megcserélődött??? vagy a múltkor rosszul mérték, mint, ahogy éreztem is?)
3 hó: 70 és 125
3 és fél: 60 és 95 - no, itt álltunk le a Maxidexről, mert csak egyre rosszabbul láttam (itt már komolyan elkeseredtem, mert nagyjából vezetni se tudtam, annyira rossz volt már)
Innentől javulni kezdett és az 5. hónap végén már 125 volt mind a két szemem. Mérésre és érzésre is. Úgyhogy legközelebb júliusban megyek a klinika felé. ;o)
Szóval ne csüggedj!! A végére 125 lesz!! :o) Tuti!! :o)
Szia. Bárcsak én is olyan jól látnék majd egyszer mint Te.....de hát most el vagyok kissé keseredve, mert a havi kontrollon 110% volt, ma meg 65% és még 2 hónap se telt el. rendesen csepegtettem a Flucont, aztán most Maxidexet írtak fel ugyanugy 5X.
Neked hogyan változott a látásod a hónapok során %-ban? Gondolom a te orvosi papírjaidon is fel van tüntetve folyamatosan. Hálás lennék ha elmondanád, hátha van remény számomra is :) köszi előre.
Hello. Na ma reggel mentem a kontrollra és hát elég rosszul láttam. A doki szerint kb -0.5 van a szememen és másik cseppet írt fel, Maxidex-et a Flucon helyett.Nem örülök a dolognak, de szerinte ne ijedjek meg, mert ez a csepp segíteni fog ezen a fél dioptrián(ha annyi???). egyik szem 0.70 a másik 0.60. Rosszabb mint a műtét utáni 3 napon volt.65%.Egy héten belül ennyit romlott 110%-ról. Érdekes. Aztán most december30-án megyek újra kontrollra. Kíváncsian várom javul-e addig.
Van valakinek ilyen tapasztalata akit kb -3 dioptriával műtöttek????Nov3-án műtöttek, ugyhogy 2 hónap se telt el. Várom a válaszokat.
Szia! Nekem Lasik műtétem volt. Én is sokat gondolkodtam, melyik legyen, sokmindent olvastam a neten, jót is, rosszat is.
Van egy blog, ahol Lasik beszámolót olvashatsz: www.szemmutetdilemma.blog.hu
Szó van a lebenyről is. Az igaz, hogy ugyanúgy nem forr vissza, de ez nem jelenti azt, hogy nem biztonságos. Nekem is először a PRK volt szimpatikus, de a 6 hónapos szteroid cseppezés és a lehetséges hegesedési probléma, mely újabb műtéttel hozható helyre, eltántorított. Így a Lasik mellett döntöttem, miután több szakorvost is kikérdeztem.
Engem is az Optimumban műtöttek. Engem az orvosi szaktudás, profizmus győzött meg a legjobban. De szerintem a PRK is remek megoldás. A lényeg, szerintem, hol műtenek, melyik orvos. Kitartás! :) Ha túl leszel rajta, remek élmény lesz. Bodza
A PRK még mindig a legbiztonságosabb. Ott is lehet komplikáció, de maradandó kockázat esélye elenyésző.
A Lasik (Zyoptix) semmiképp nem vállalható kockázatokkal jár. Akkor már inkább az IntraLasik, ami sokkal drágább, és ott sem forr vissza a lebeny, de elég gyors a gyógyulása, és kicsi az esélye a lebeny leszakadásának.
Szia!
Nekem prkm volt.Mint később utánanéztem,ez a legbiztonságosabb.Ahol pl a szaruhártyát vágják,az gáz,mert sosem forr vissza rendesen.Kicsit kellemetlen a műtét utáni 2-3 nap,de megéri szerintem..és én továbbra is a Szeged mellett voksolok.Megemelem a "kalapom"a doktornő előtt.
Sziasztok
Mindegyik biztonságos csak más kép folyik a műtét. Engem PRK-val műtöttek. Utána sokat kell csepegtetni ez az egyetlen gond, de ez mindegyikkel így van. Személy szerint ez volt a legrosszabb.
A fájdalom végülis mindegy,és az sem baj ha a legdrágább,csak a legmegbízhatóbb legyen.
Mit ajánlotok?
Sziasztok! Már egyszer se kell Fluconnal csepegtetnem. Mindkét szemem stabilan 125%-os. Most már nem fog változni, romlani, az miatt, hogy nem kell cseppenteni? Akik már abbahagytátok, milyen tapasztalatotok van? El se hiszem, hogy már 6 hónap eltelt a műtétem óta.
Üdv. Erika
Szia!
Szerintem a fájdalom másodlagos,a lényeg,hogy minnél biztonságosabb legyen!
Sziasztok!
Gondolkodom a lézeres szemműtéten.Ahol én lakom ott ekcímer lézer van,más nem.Olvastam hogy van Lasik,Lasek stb. de fogalmam sincs melyik a legjobb,legmegbízhatóbb,és legfájdalom mentesebb.Tudtok segíteni????Előre is köszi!
Sziasztok!
Egy hete műtöttek PRK-val, de a bal szemem még mindig gyengébb és homályosan látok. A doki szerint normális. Nekem kissé zavaró!
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?