Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Gondolod hogy a szteroid bezavar a látásban?Képzeld ,nekem vátottak a szemeim:)Mármint élességben:)))
Te még csöpögtetesz a jobb szemedbe??
Nem, a jobb szemem mindig annyira szar volt, hogy esélye nem volt az összehasonlításra se. Még úgy se, hogy a bal szemem is csak kb. 1 év alatt lett franyó, de arról lehetett érezni már a szteroid elhagyása után, hogy próbálkozik jó lenni.
jaja:)Igazad van:))
Neked volt olyan, hogy hol az egyik volt élesebb,hol a másik??
Köszönöm megnyugtató, gyors válaszod :)
Ez egy gyakori tünet, pár hét alatt elmúlik magától.
Sziasztok! Engem 1 hete műtöttek, PRK -val. Nálam távolra egyenlőre minden ok, hisz szemüveg nélkül "élesen" látok távolra. Ami aggaszt picit, hogy olvasásnál vannak gondjaim, a jobb szemem egyenlőre közelre igen homályosan lát. Azt mondták, a hegesedés miatt van, ne ijedjek meg.Türelmes vagyok, probálom megszokni.Másnál is előfordult ilyen?
Jahogy! Azt akkor sem merném bevállalni, ha ők ajánlanák fel. Addig csiszolják a szemem, míg magától kifolyik egy fuvallattól is :-D
Dehogynem:)Persze nem ér ér meg egy gyomorfekélyt:)
Én úgy veszem észre,a gyógyulás erősen szenélyfüggő.Van akinek csiríbííí...van akinek félhomály.Persze nem könnyű így pl. vezetni ,közlekedni,mozizni stb.Ezek valahogy kimaradnak a prospektusokból...De nem tudsz mit csinálni csak várni a 6.hónap végét.Vagy kicsit tovább...
Én a harmadik műtétre gondoltam:)De persze nam is lesz rá szükség,mert mire 1 éves lesz már pengeéles lesz:)
így legyen, és az enyém is:)
Ó, én nem törődöm bele, szent meggyőződésem, hogy 120%-os lesz, mert nincs más választása, én így akarom :-)
vagy már beletörődtél....nekem csak másfél hete volt de türelmetlen vagyok..nem akarok vakegér maradni. Sajnálom, h neked így alakult..én is félek, h az agy nem akar majd átállni és megszokni a jót
Végtelenül türelmes vagyok, ez a nagy szerencséjük, vagy az én szerencsém :-)
szóval ha még fél évig nem látok csak 50%-ot akkor ne aggódjak ezek szerint?:))) Remélem javulni fog, hiszen így az éles látás meg úgy, de arról szót sem ejtenek, h valójában mennyi idő is, h valóban élesen lásson is az ember:(
Már megtörtént :-)
Az első kétszemes műtétem volt 2 éve, a jobb szemem újraműtése pedig bő 8 hónapja. Ennek a javulását várom már körömrágva, de még semmi.
1 év volt, de a türelem rózsát terem :-D
Igen,az OM-nél 139/szem.Újraműteted a rosszabbik szemed??
Nekem a 3D+3c-RE vállaltak 2 D garit...
Szia,
nekem másfél hónapja volt,ugyanezekkel a paraméterekkel.Nekem sem volt rögtön éles a látásom műtét után,most sem az.De vannak változások,a jobb szemem javult,a bal kicsit rosszabb lett.Kb,0.75-1 D maradhatott még rajta.Először én is hiányoltam a szuper éleslátás élményt,de mivel azt mondták a dokinénik,hogy várjam ki a 6. hónapot,mert még változhat,ne legyek türelmetlen,így belenyugodtam.Szerintem neked is javulni fog,csak csöpögtess rendesen.De Lucának,ha jól emlékszem a 6. hónap hozta meg a 120 %-ot a bal? szemére:)
Nem gondoltam volna, hogy ekkora diónál ilyen nagy hibaszázalékot hagynak maguknak.
Sajnos nem garis, mert -9 körül volt a szemem és -3at garantáltak, ez pedig ami most van, jobb.
Ebből még lehet bármi is, ne aggódj :-)
Sziasztok, nekem 2013.márc.12-én volt prk műtétem az optik mednél, azonban közel se látok élesen...bal szemem-2,75 jobb -4,25. 1 hetes kontrollon látás élesség 80%, a jobb szemnél 50% volt. Ez rendben van így? Aggódomm, hogy így marad..ugye javulni fog?:(
Vivi, a helyedben én újranyomatnám, ha garis. Akkor is, ha macerás mindent elölről kezdeni. Ez így túlságosan félbemaradt dolog.
Pontosan tudom, hogy a 80% az túró. Ezért sem szeretem a %-ot használni, mert a napnál világosabb, hogy az 1,2-es vizust simán tudja produkálni mindenki, tehát elvileg ennek kéne a 100%-nak lennie. Ebből a nézőpontból meg csak 2/3-ot tud a szemed.
Az én látásom mind2 szememen 80%-os, ez van, beletörődtem. Jó sok dioptria is van rajta (kb: -1,5-2), nem műttetem újra.
Két éve még csak 80 ezer volt, de nyilván így is bőven a piaci ár alatt van.
A SOTE-n 110e ft egy szem,PRK-val....
Elég zavaró, mert ballal most is lehasítom a 120%-ot, így a jobb vezérszemem csak a 2/3-át tudja. Még durvább, ha fordítva nézem, a bal másfélszer jobb. Nagyon idegesítő
További ajánlott fórumok: