Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Szia,
nagyon drukkolok neked!Közelre sem látsz élesen??
Először nekem sem volt éles műtét után!Kellet egy nap hozzá,aztán visszahomályosodott,és azóta is ingadozik,de most beállt egy jó közelire és egy kb 1-2 dioptriás távolira.A bal szemem nekem is határozottan rosszabb:)Neked mi volt a kezdő dioptriád?
Nekem is erősen plusszost (5 fölöttit) műtöttek 2 hónapja Debrecenben Lasik-el, és minden OK. :-)
Olvasáshoz kell csak egy gyengusz szemüveg , de ezt tudtuk előre.
Egyetlen probléma, hogy éjszakai vezetésnél a távoli erős fények csillagszerűen szóródnak, bár ahogy közelednek úgy kontúrosodnak és tisztulnak, illetve a nagyon erős neonszerű fényeknek 12 óra irányába van egy halvány szellemképük ! Én is hivatásos járművezető vagyok, így ez kicsit zavaró sajnos, de mintha lassú csökkenő tendenciát mutatna ! Burmai neked volt esetleg hasonló tapasztalatod ?
Üdv!
Gondoltam, én is megosztom a tapasztalataimat:
47 éves vagyok, fél éve volt a lézeres szemműtétem az Optik Mednél, plusz 3-as volt a dioptriám. IntraLasik kezelésem volt, az orvos azt ajánlotta.
Valóban nagyon gyors volt a felépülés, aznap este már tisztán láttam. Azóta sincs semmi probléma a szememmel. Olvasáshoz kell ugyan a szemüveg, de az én esetemben csak így lehetett megoldani a kezelést, mert hivatásos gépkocsivezető vagyok.
Ha felmerülne a kérdés, újra belevágnék a kezelésbe, örülök, hogy így döntöttem. A klinikát csak ajánlani tudom, profi csapat, türelmesek, segítőkészek.
Nekem alapvetően nem volt száraz a szemem, a kezelést követően viszont kellett műkönnyet használnom egy darabig.
Neked hányas a dioptriád? Hány éves vagy? A pluszos dioptriák kezelésénél úgy tudom, ezek komoly befolyásoló tényezők. Voltál már alkalmassági vizsgálaton?
Justicia, szuper, hogy Te is túlestél a kezelésen, most milyen a látásod?
Milyen érzés? :)
Szia!
Sajnos nem javult.. A bal szemem nagyon rossz.. Tényleg aggaszt, hogy mindenki élesen látott közvetlenül műtét után de nekem a bal szemem akkor is nagyon homályos volt.. szerintem nem fog jól meggyógyulni.
Örülök, hogy neked szépen javul! :)
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy valakinek volt-e tapasztalata sikertelen PRK kezelés után, sikeres lebenyes kezeléssel (esetleg Zyoptix-Elite)?
Egy kis élménybeszámoló, elsősorban azoknak, akik PRK műtét előtt állnak.
5 nap telt el a műtét óta, mely viszonylag gyorsan – 15 perc alatt - lezajlott, fájdalommentes, de kétség kívül kellemetlen. Az orvos nagyon segítőkész és empatikus volt, akár csak a nővér. Műtét után közvetlenül élesen láttam! Ez a felemelő állapot addig tartott, amíg hazaértünk, mert onnantól már nehezen tudtam kinyitni a szememet 2 napig. Amikor megpróbálkoztam a szemnyitással, ömlött belőle a könny, ezért inkább zárva tartottam. Csak a kötelező szemcseppentésekre nyitottam szét az ujjaimmal a szemeimet. Anyukám segített enni, inni, megtalálni a lakásban a dolgokat.
Mikor hazamentem, még a leengedett rollón átszűrődő fény is zavart. Mára eléggé lecsökkent a fényérzékenység, de azért még napszemüveget hordok sokszor.
Első és második éjszaka voltak fájdalmaim, de fájdalomcsillapítóval teljesen jól lehet kezelni. Első napi kontrollon levették a védőkontaktlencsét, onnantól 1 napig azért nem tudtam kinyitni a szemeimet, mert olyan érzés volt, mintha homokot szórtak volna a szemem alá és kinyitásnál erős szúró érzés volt. (Doktor úr is megmondta, hogy az első két napra nem ígér semmi jót.:))
Szerencsére a műtéttől számított 3. napra a hámosodás megtörtént és mindenfajta fájdalmas panasz elmúlt. Már a 3. napon is élesen láttam. Nagyon gyors ütemben gyógyulok. Napról napra terhelhetőbb a szemem, de azért vigyázok rá, kíméletesen használom. Nem látok duplán, nincs fényudvar a fények körül, semmilyen panaszom nincs.:) Első heti kontrollra pénteken megyek.
Minden szempontot figyelembe véve, abszolút meg vagyok elégedve a Budai Szemészeti Központtal (Mom parkban van.) Ha kéne mennem még egyszer - remélem többet nem kell:) – hozzájuk mennék újra.
Mindenkinek éles látást és szép napot kívánok!
Sziasztok,
1 hete volt PRK-m,és most kíváncsian várom,mikor fogok élesen látni.Nektek mik a tapasztalataitok?
Justicia, mi a helyzet?
Megvolt a kezelés? Várjuk az élménybeszámolót! :)
Budai Szemészeti központban lesz. Már várom.
Jó lenne már túl lenni rajta, de mindennek megvan a maga ideje.:)
Szuper, akkor holnapután Te is túlleszel a szemműtéten! :)
Nem kis életminőség-javulás lesz Neked is, majd írd meg az élményeidet! Ha az orvos a PRK-t javasolta, akkor Neked az lesz a megfelelő, sajna nem mindig mi, páciensek választjuk meg a kezelés módját.
Melyik klinikán lesz a műtéted?
Igen, tényleg könnyű megszokni a jót, bár még mindig újra és újra rácsodálkozom a „tiszta” világra!
Babyshambles:
Szerintem ha aggódsz, jelentkezz be egy extra ellenőrzésre, nem hiszem, hogy bárhol problémát csinálnának ebből (nem tudom, hol kezeltetted a szemed, én az Optik-Medben, ott nagyon készségesek). Bár nekem IL kezelésem volt, tájékozódtam a PRK-ról is, az így kezelt barátnőmet is kifaggattam, mielőtt a szemműtét mellett döntöttem, ő mondta, hogy nem feltétlenül kell panaszoknak jelentkezni, egyéntől is függ, ki hogy reagál, Te ezek szerint szerencsés vagy ebből a szempontból. Van, akinél a végleges látásélesség beálltáig türelemre van szükség, de annyit megér, hogy megnézesd a szemed és megnyugodj!
Írtam nkik emailt, két hét múlva lesz az egy hós kontrollom. Sztem azt még kivárom.. de már nagyon rossz érzéseim vannak.
Amúgy láttam, hogy beszélgettetek az első napokról: nekem egyáltalán nem fájt, szúrt, könnyezett a szemem, fényérzékeny se volt egy pillanatig. Lehet ez volt a baj. :) Nem ültem a sötét szobában sötét szemüveggel. Otthon voltam, pihentettem, de nem éreztem semmi extrát. Csak a lencselevétel utáni nap volt olyan "homok a szemben" érzésem délután.
Sziasztok!
Valaki tudna közelítőt mondani, hogy prk után mikor kéne már kb élesen látni? Nekem már két hete volt a műtét, de még közelre se látok, olvasni se tudok, távolra meg.... a két szemem között meg kb egy dioptria eltérés van. Kicsit izgulok
Nekem valentin napon csütörtökön, 11.00 órakor lesz. Már csak 4-et kell addig aludnom.:D
PRK lesz, bár IL-et szerettem volna, csak nem vagyok rá alkalmas, de már belenyugodtam. Huszon éve nem jó a szemem, úgyhogy nekem egy csoda lesz, ha végre élesen és tisztán láthatok mindenfajta segédeszköz nélkül.:)
Neked milyen most a szemed? Kezdesz már hozzászokni reggelenként az éleslátásodhoz?:) Azt mondják, a jót megszokni könnyű!:D
Bizony!
Neked mikor lesz a szemműtéted? PRK-d lesz?
Nahát Lolka33, 120% lett?! Az nagyon jó!
Köszi az infót!:)
Sziasztok!
Túl az egy hetes kontrollon is, képzeljétek, 120%-os a látásom!
Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, bátran ajánlom mindenkinek a szemműtétet, aki gondolkozik, hogy belevágjon-e! Nagyon vicces, hogy reggelente még mindig úgy ébredek, hogy meghökkenek, amikor kinyitom a szemem: élesen látok! Hozzászoktam, hogy korábban rögtön a szemüvegem után tapogatóztam felkelés előtt, de most már kezdek rájönni, hogy el lehet felejteni ezeket a mozdulatokat. :)
Justicia: A barátnőmnek PRK-műtéte volt, ő simán járkált az utcán az első napokban is, csak arra figyelt, hogy mindig napszemüvegben legyen, mert kezdetben eléggé zavarta a fény.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?