Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sziasztok!
Pénteken lesz prk műtétem és az lenne a kérdésem, hogy fogászatra lehet menni műtét után kb 1 hónappal? (uv lámpát használ de szemüvegbe, csukott szemmel nem lehet gond nem igaz?)
Sziasztok! Mindkét szemem -4,75 dioptriás és már évek óta szkségem lenne a műtétre. A PRK-ra még csak-csak lett volna pénzem, de nagyon nem ajánlotta senki, csak rosszakat hallottam róla. A Lasik pedig nagyon drága, mindenhol 400-500 ezer lett volna a 2 szememre. Most találtam egy nagyon jó lehetőséget a Bónusz Brigádon és iszonyat boldog vagyok, itt a 2 szem csak 237 ezerbe kerül. [link]
Meg is vettem rögtön és ma voltam alkalmassági vizsgáltaon is a Mom Prakban. Hogy ott voltam még jobban meggyőzött, de azért érdekelnének a tapasztalataitok a Budai Szemészeti Központtal kapcsolatban! Köszönöm előre is!
Szuperbruttó :-D
Hát nekem magasabb dióm volt, mint neked, de 10 és 20%ot kaptam a műtét előttire szemüveg nélkülire.
Na jó, de tudod, hogyan osztják a vizust: műtét előtt mindenkinek a nullához konvergál, műtét után pedig szuperbruttóba csap át :-D
Továbbra is azt vallom, hogy nem érdekelnek a számok, mert látom, hogy mit látok :-)
Az újak kedvéért leírom minden évben egyszer, hogy az én állítólagos műtét előtti 5%-os szemeimmel balesetmentesen levezettem 12 évet motorral, autóval (szemüveg nélkül). Nem emlékszem rá, hogy a műtét előtti vizsgálaton egyszer is elém tettek volna egy 20 cm magas, 30%-nak megfelelő számot, hogy látom-e :-D (Biztos, hogy simán leolvastam volna, de hatásosabb, ha azt mondják, hogy szinte vak vagyok)
4 és fél havi kontroll:
Dioptria sph. -0,75 D-ről leugrott -0,25-0,5 D közé, kettőslátás lényegében elmúlt, már csak homályosan és szellemképesen látok.
Kaptam egy ígéretes 0,8-as vizust.
Következő kontroll 1,5 hónap múlva a 6 hónapos zárón.
sziasztok!
Én is voltam már az OM-nél, de sajnos nem voltam alkalmas plusszos szemem miatt. Miért nem vállalják?
Elég rossz hogy egyik szemem jó másik homályos :(
Sote-n mennyi lenne az esély a lézeres műtétre vagy Focusnál?
Prk vagy Intralasik jobb?
köszi a válaszokat.
szia Mikkie, nekem egy ismerosom volt tavoli es kozeli is, egyik szemen az egyiket korrigaltak, masikon a masikat es nagyon elegedett es boldog!
Nekem volt a mutet elott szemszarazsagom, ez a mutet utani 1 honapra eleg jellemzo volt, foleg ejszaka szenvedtem, reggel alig birtam kinyitni a szemem, de kaptam ra gelt es meg szemcseppet, es ejszakankent is csepegtettem. De csak kb 1 honapig tartott, mar azt sem tudom mi az a szemcsepp :)
Sminkelni egyaltalan nem szabad az elso 10 napban, utana lehet ovatosan, de lemosni nem szabad dorzsolessel, utana is meg 3 honapig sehogy oldalra mozgatassal, csak ovatosan fentrol le, nehogy a lebeny elmozduljon. Megoldhato csak kicsit maceras, ugyh en nem hasznaltam szempillaspiralt honapokig mert igy nem birtam volna lemosni.
Van köztetek olyan aki távoli plusszos volt és megmütötték, vagy esetleg távolit és közelit is végeztek a szemén, ha igen mik a tapasztalatok?
Akinek már volt ilyen szemmütétje a lebeny készités miatt smik-mosakodás ,esetleges szemviszketésnél, hogyan müködik ez a dolog?
Esetleg olyan tapasztalat is érdekelne aki a mütét előtt is szárazszemüséggel -mükkönny használattal élt, mütét utá rosszab lett-e a szárazszemüsége? Esetleg-e miatt rosszabb lett az eredménye. Köszi!
szia,
én már beszéltem velük és tényleg azt mondták, 45 év alatt nem csinálnak plusszost, én 52 vagyok
Sziasztok,
Van itt esetleg olyan akinek plusszos volt a távoli dioptriája és olvasószemüveget is kellett hordania és megműttette magát? Mik a tapasztalatok? Műtét előtt állok, de plusszos dioptriás tapasztalatot még nem igazán találtam.
Mit ajánlottok, FocusMed vagy Debrecenben az Orbident esetleg?
Köszi
Helló csillancska!
IL-es vagyok, az OptikMed-nél voltam.
Leirom a tapasztalataimat privátban. Irj rám: sarabarta1980@yahoo.com
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?