Létezik olyan gyümölcsös bébiétel ami nincsen tele rizzsel meg minden mással? Szóval csak a gyümölcs? (tudásbázis)
A frutapurát én is adtam a kisfiamnak, 100%-os gyümölcs. Mi nagyon szerettük.
Jó próbálkozást, de tudom nem egyszerű. legalábbis én sokat kínlódtam, és sajnos az első gyermekes anyákat mindenhol hülyének nézik, sajnos még a gyerekorvos is. Azt gondolják, hogy ezzel születünk...
Miért nem? Én alma után finoman adtam neki a krumplit, a legsemlegesebb nem üti ki a gyereket, viszont laktató. Aztán ugyis mindent azzal keversz majd. Sütőtök is ment neki, nagyon tápláló. Cékla tele van vitaminnal, és a babák imádják. Az enyém is téli baba, akkor kezdtem a hozzátáplálást, én adtam neki üveges barackot, semmi baja nem lett, pedig az enyém elég kényes bőrű hipoallergén tápszeres baba :) A fagyasztott cuccok is jók. Meggy már mehet korán, azt vettem lefagyasztva neki.
Köszönöm mindenkinek, főleg azon TAPASZTALT MAMÁKNAK, akik megértették a kérdésemet.
Vagyis, nincs a fagyasztómban gyümölcs, most szeretném megetetni a 6 hós kislányomat:)
A hipp barackban amit szörnyülködve inkább nem adok neki, abban is 45% barack van, a többi rizs, meg ilyesmi:S
Szóval nem lusta rossz anya vagyok , aki tróger és nem ad neki friss gyümölcsöt, csak nem tudok mit:) ... És ugye anyatejes, most kezdtük a hozzátáplálást, alma után nem jöhet a bio krumpli meg a sütőtök rögtön.
Tehát köszönöm aki felhívta a figyelmemet a Frutapurára, ez lett volna a kérdésen lényege:)
Szép napot mindenkinek:)
ha egy kevés étkezési zselatint olvasztassz és beleöntöd miközben turmixolod sokáig meg is őrzi az állagát akár 2-3 napig is ehetitek :)
dehogy baj :)))) használjátok egészséggel
Ezt az ötletet ellopom, ha nem baj. :-)
Aszalt szilvát tudsz beáztatni, és akkor eheti. Meg más aszalt gyümölcsöt is fel lehet így használni. A sötét színűek között könnyebb kezeletlent találni, mert pl. a barack csak akkor marad sárga, ha kezelik.
azt biztos hogy igazi. :)
enyém már 7 éves és meg se várja h kiolvadjon rendesen a gyümi félig ilyen fagyiként eszi :) szoktam neki tejszínnel összeturmixolni még fagyasztottabb állapotában az igaz fagyi :DDDD
ezt megjegyzem, ha odakaerülök hasznosítom.
Pont ezt akartam írni én is, a kommentek olvasása közben, de látom már előttem más is tanácsolta.
egyébként a legpraktikusabb ha nyáron teszel el a fagyóba gyümiket. am a legtöbb nagy bevásárlós helynek jó kis fagyasztott gyümijei vannak és sok olyan is van amit egy 6 hós baba megehet
persze létezik amit te csinálsz neki otthon.... én elvből se adtam a gyerekemnek ilyeneket mint bébiétel max ha végszükség volt pl nyaralni mentünk....
Mélyfagyasztott gyümölcsből is lehet pürét készíteni. Az meg sok fajta van hazai is boltok hűtőiben a piacon lehet kapni még sült tököt az is jó babának.
négyesével van, olyan kiszerelésben mint egy joghurt, kartondoboz borítással. keress rá a neten.. déem, rosszman, meg gondolom nagyobb boltokban lehet kapni.
Nekem a védőnő a mirelit dolgokat javasolta még, de sosem vettem, mert én nyáron fagyasztottam le csomó gyümit.
Frutapura gyümölcsvelő. abból sokféle van és szeretik a gyerekek, változatos.
meg tán némelyik hipp, rémlik hogy az őszibarack az tiszta őszibari volt.
Nos most éppen három ismertebb márka van itthon. Megnevezés nélkül írom melyikben mi van, pedig az elnevezés alapján nem ezt várná az ember.
Sütőtök-alma(ez konkrétan télen frissen beszerezhető): sütőtökvelő(70°%), víz, almalé 12%(almasűrítményből), burgonyapehely, rizskeményítő
Őszibarack: őszibarackvelő(70%), ivóvíz, cukor, rizsdara, rizskeményítő
Őszibarackos-banános alma: alma(46%), banán(18%), almalé almalésűrítményből, rizsdara, C-vitamin
:-((((
nekünk a védőnő javasolta,hogy télen inkább vegyem meg a üveges gyümölcsöt,mint a tacskó vegyszertől és mérgektől hemzsegő import vackát...és nagyobb a választék valóban,mert ilyenkor ugye még pl barack nincs a fán,a konzerv meg tele van cukorral,ami a babának nem biztos hogy jót tesz(nem vagyon a cukor ellensége)
a DMnek vannak árban és minőségben megfelelő bébiételei....azokat próbáld meg...elég széles a választékuk...:)
lesett már kedves Ezti mi a probléma.
a Hippnek is van olyan ami csak gyümölcs,ha jól tudom akkor a Kecskemétinek is.nagyobb bevásárlóközpontban nézd meg,vagy a rossmannban.
mi szoktunk eltenni télire és akkor azt tudjuk neki adni, nincs tartósítva még is ilyenkor jó mert még nincs a piacokon.
Miért nem olvassa el senki rendeseeeeeennnn????
Aaaaaaaa:))))
amit magad készítesz abban biztos nem lesz.
Ez az egyik, hogy ki tudja honnan, hogyan érkezik. A másik meg az, hogy egy idő után marha unalmas a repertoár. Ezért van jó sora azoknak a babáknak, akik nyáron kezdik a gyümölcsöket. Jobb, ha megismerkedik az ízekkel picinek, így nagyobb korban nem lesz idegen a gyümölcs, bár mint ahogy a fórum indítója is nehezményezi, mindig van valami adalék az üvegekben. :-(
Kedves Arita!
Almán kívül mit adjak most 6 hós babának ami hazai?
Örömmel várom az ötleteket:)
(banánt még nem ehet pl. szilva nincs, körte import és kemény mint a kő)
ja értem már, hogy esetleg nem valami egészséges az import dolog. köszi.
A Nestle-nek és a Hame-nak is vannak 100%-os gyümölcsös bébiételei.
További ajánlott fórumok: