Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lekváros derelye recept

Lekváros derelye recept

A Lekváros derelye hozzávalói:
75 dkg burgonya,3 dkg zsír,25 dkg liszt,só,1 db tojás,1 t.fehérje,szilvalekvár (de más ízű is lehet),5 dkg vaj,2 ek p.cukor,zsemlemorzsa,p.cukor,fahéj


A Lekváros derelye elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük,átpasszírozzuk és még melegen elvegyítjük a zsírral (vagy olajjal),a liszttel,cs.sóval,és a tojással.Jól kidolgozzuk,majd késfok vastagságúra kinyújtjuk.Késsel vagy derelyevágóval kockákat vágunk,aminek közepébe lekvárt teszünk kiskanál segítségével.Háromszög alakban kettéhajtjuk a tésztát,majd körben lenyomkodjuk úgy,hogy a töltelék ki ne folyjon.Lehet úgy is készíteni,hogy a kinyújtott tésztára egyenlő távolságokra rakjuk a lekvárhalmokat,majd a tészta másik,üres felét ráhajtjuk a lekváros részre és körbevágjuk a halmokat,széleit lenyomkodva.Forró,sós vízbe dobjuk és néhány perc alatt,fedővel letakarva megfőzzük a derelyéket. Egy serpenyőben vajon (esetleg olajon) zsemlemorzsát pirítunk,amit porcukorral elkeverünk és megforgatjuk benne a derelyéket.Cukor nélküli zsemlemorzsába is forgathatjuk a derelyéket,de akkor utólag kell meghinteni porcukorral és fahéjjal. Készíthetünk gombócokat is hasonló módon!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lekváros derelye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook