Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombás vagdalt recept

Gombás vagdalt recept

A Gombás vagdalt hozzávalói:
25 dkg laskagomba
2 közepes nagyságú burgonya
1 db tojás
4 evõkanál zsemlemorzsa
1 nagy fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
fél dl tej
1 teáskanál piros füszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors
2 gerezd fokhagyma.


A Gombás vagdalt elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fûszerekkel, 2 evõkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a megmosott, letisztított és nagyon apróra vágott gombát. Az egészet addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot mind felveszi, és formázhatóra összeáll. Nedves kézzel 8 pogácsát alakítunk belõle, majd zsemlemorzsában megforgatva, kiolajozott tepsire tesszük. A tetejüket is bekenjük olajjal, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombás vagdalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook