Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina recept

Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina recept

Az Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina hozzávalói:
8-10 db nagy méretű, főtt, áttört burgonya,
1 kg finomliszt,
1 Rama,
2 tojás,
5 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 kockacukor,
2 dl tejföl+ a kenéshez a tojásfehérjébe,
6-7 teáskanál só (vagy ízlés szerint).


Az Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina elkészítési módja:
A főtt burgonyát áttörjük.
Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az összes hozzávalót, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg nem válik el az edényfalától és hólyagos nem lesz. Fél órát hagyjuk kelni.
Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és háromba hajtogatjuk. 15 percet állni hagyjuk, majd újra nyújtjuk és hajtogatjuk. Mindezt 3-szor megismételjük.
Harmadszorra csak annyira nyújtjuk ki, amilyen magas pogácsákat szeretnénk. A tészta tetejét bevagdossuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd megkenjük tejfölös tojásfehérjével.
30 percig még kelni hagyjuk, majd 200 fokon, 30-35 percig sütjük.


Az 1 kg lisztnél: úgy is el lehet készíteni ezt a pogit, hogy 70 dkg rétes-, és 30 dkg finomlisztet használunk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , 2008. aug. 14. 10:03
Az isteni burgonyás pogácsa a'la tina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook