Leggyakoribb utónevek 2004-ben (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Leggyakoribb utónevek 2004-ben
Én régen Annát szerettem volna, mert nem volt gyakori név! Szép, egyszerű, és a még élő dédimamám neve. De mára szinte ez a vezető lánynév, úgyhogy lemondtam róla, de szerencsére találtam egy új, szép nevet, amit nem árulok el, mert lenyúljátok... :DDD
A fiú név még kérdéses, a Márton/Marci tetszett volna, de anyuék most ezt a nevet adták a macskának...(no comment)
Sziasztok!
Mindig úgy terveztem, ha lányom születik, Nórának fogom hívni. A terhességem legelején kiderült, hogy ikreket várok, nemsoká az is, hogy lányokat. Vagyis kezdhettem gondolkozni másik néven is. A naptárban a Nóra mellett szerepel egy másik név is, a Lili. Mivel a vezetéknevük elég hosszú, így ezek a rövid keresztnevek pont illenek hozzá. Így aztán egy napon van a szülinapjuk és a névnapjuk is megint egy napon. Tök egyszerű, nincs veszekedés. És ráadásul gyönyörűek a csajszik. Egyébként ha fiúkat szültem volna, talán Bálint és Bence lennének, ill. Dávid és Ádám.
Nekem a Dani nev nagyon tetszett igy megbeszeltuk a ferjemmel, hogy ha fiunk lesz Daninak fogjuk nevezni. Az erdekes az volt, hogy a ferjem imadott nagypapaja es az en dedi-papam neve is Daniel volt, de mivel az ember sose szolitja neve a nagypapait, csak akkor jottunk erre ra, amikor a szulok megdicsertek, hogy milyen szep csaladi hagyomanyu nevet valasztottunk! :-D Nekunk eszunkbe se jutott.
Raadasul, 23 evvel ezelott Daniel nem volt nagyon divatos nev magyarorszagon, aminek en nagyon orultem, hanem amikor kijottunk Ausztraliaba, akkor kicsit lekeseredtem, mert minden harmadik kisfiut Daniel-nek hivtak! Oh well! Such is life!
nekem a kedvenc fiú nevem: Szabolcs.
Ha lány lesz, apuci választ neki nevet.:)
Sziasztok
A kisfiam Attika lett az apja után, ezt közösen beszéltük meg, a kislányom Zsüliett, ez a név nekem nagyon tetszett és a páromnak sem volt ellene kifogása:)
Kisfiam első keresztneve az apjáé-- Kálmán, ehhez én ragaszkodtam, és senkinek se volt beleszólása. Anyósom húzza rá mindmáig az orrát, mert párom apja is Kálmán, és nincsenek beszélőviszonyban.
Ő a második keresztnevén szólítja a fiamat-- Kevin lett, ebbe a párom is beleszólhatott.
Ezért meg én vagyok pipa, mert egyébként mindenki Kálminak szólítja a fiamat, csak anyósom nem.
Volt is emiatt kötekedés... :p
Sziasztok!
Én évek óta tudom, ha fiam lesz, akkor Balázsnak fogják hívni, néha azt gondolom, ha lányunk születik, akkor is Balázs lesz, mert ezen témában nincs közös nevező. De azt gondolom Tőlem kérdezik majd meg:)
Anyósomnak annyi kérése volt, hogy legyen két neve az unokának. Beleszólni sosem akart senki.
Szép napot mindenkinek!
Tizenéves koromban hallottam először a Marcell nevet. Akkor döntöttem úgy, hogy ha kiskfiam lesz, biztosan így fogom elnevezni. Elsőre be is jött.
Második babám Bianka Nóra lett, nevét édesapjával közösen választottuk.
Tetszik még a Jázmin is. Nekem. Apának sajna nem.
De szerintem nem lánynevet kell választanunk, mert ha hihetek a jóslatomnak /és miért ne hinnék, eddig 100% bejött / akkor harmadik baba kisfiú lesz.
Már 16 évesen megjósolták Nekem ezt a sorrendet tenyérből. Eddig stimmel.
Nekem ha lanyom lenne akkor Rebekanak hivnak.
Ha fiam azt nem tudom:)
Nálam is magyar nevek jőttek ugy mint János,Csaba.Tibor.
Az unokáim már a kislányok azok nekem kicsit uj volt a nevük de már meg szoktam ugy mint
Cintia,Alekszandra,Viktoria.kinek mi tetszik ha lányaim letek volna nem tudom mi lett volna nevük de sajna nincsen egy sem.
Igaz, hgoy manapság tudatnév, de a kislányom Lili Anna lett, a nagymamám után, az ő idejében még nem volt ilyen gyakori. Az Anna az én második nevem, és nagyon szép névnek tartom, csak azért nem ez lett Lili első neve, mert szerintem nem passzolt vezetéknevünkhöz. De így szerintem gyönyörű a neve Solymosi Lili Anna. És nagyon illik hozzá a neve, mindíg ilyennek képzeltem egy Lilit (szőke, kék szemű, huncut kis örökmozgó).
Ha fiú lett volna, Péter, Márk jöhetett szóba. Ha húga lesz a Luca nevet választottuk, ha öccse, még mindíg Péter, Ábel, Benedek. De szerintem a Kamilla és a Virág is gyönyörű.