Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lassan válóok lesz a férjem azon mániája, hogy a konyhai... fórum

Lassan válóok lesz a férjem azon mániája, hogy a konyhai... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
nov. 11. 17:20
Nálunk apa a kuka cenzúrázó. Azt figyeli hogy a vegyes kukában van e szelektíven gyűjthető hulladék. De csak ha rájön. Nem mindig. De még így is idegesítő.
42. michelle.r (válaszként erre: 38. - Érdekes73)
nov. 11. 13:07
Iggen, ez is meggyőzően hangzik. 😉
41. ildi992 (válaszként erre: 40. - Asztanaviszta)
nov. 11. 08:33
Nem lehet vele megbeszélni, vagy valami kompromisszumot kötni? Mindjárt a válás, mert van egy idegesítő szokása? Ilyen világ ez. Tényleg. Akkor ha ez váló ok akkor váljanak el. A másik ember se lesz hibátlan, mert senki se az. Megbeszélni a dolgokat sokat segít.
40. asztanaviszta (válaszként erre: 39. - Ildi992)
nov. 11. 08:10

A nem dobjuk ki, hátha jól lesz még valamire nem ugyanaz, mint a szemétből kiszedni a dolgokat.

Előbbi elfogadható, az utóbbi nem annyira.

nov. 10. 14:15
Ez az idősebb generációban még meg van. Átéltek már nagyon nehéz időket, ahol semmit nem dobunk ki. Lehet nem is tudatos, csak benne ez még még van. Ezért válni? Mindenkinek van valami " dilije". Beszéld inkább át vele a dolgokat. Ő se akar neked kellemetlenséget.
38. Érdekes73 (válaszként erre: 37. - Michelle.r)
nov. 10. 10:01
Klotyótakarítás portörlés helyett a kedvenc gatyóval és már nem is akarná kiguberálni a kukából :)
37. michelle.r (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 09:38
A helyedben én úgy dobnám ki ezeket a dolgokat, hogy ollóval/késsel feldarabolnám. Ez sem kis meló, de csak nem állna neki összetákolni. Egyszer csak leszokna róla.
36. michelle.r (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 09:37
És azóta is azzal töri a port? 😜
35. globus (válaszként erre: 33. - LBO)
nov. 9. 10:42

Reggel kiöntöttem a "vegyes" konyhafiókot. Kimostam, papíroztam, szépen visszapakoltam. De azért igyekeztem a ledobóhoz slisszolni.

Azt is nehéz megértetni, ha minden hosszanti irányban van betéve, akkor ne pakoljon keresztben, nem kötésbeni rakást építünk.

nov. 9. 09:56

Az egyik kolléganőm a múltkor 2 dl-es joghurtos és tejfölös poharat mosott el folyó melegvízzel, mosogatószerrel kb. 10 percig, aztán papírtörlővel szárazra törölte körbeforgatta, hogy nincs-e rajta tejföl, joghurt maradék vagy vízcsepp és úgy dobta ki a szemetesbe.

Hát ez számomra a "többe kerül a leves mint a hús" esete.

33. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 9. 07:16
Anyósom dettó. Amíg náluk laktunk, nagyon zavart. Volt hogy az intim mosakodóm flakonját szedte ki a kukából és folyékonyszappant töltött bele. Na nem mintha nem lett volna ezer flakonja. Ha megyünk hozzájuk, látjuk mennyi szemetet gyűjt, csak már nem érdekel. Meggyőzni úgysem tudjuk, feleslegesen meg nem húzzuk fel magunkat.
nov. 8. 16:22
Szerintem azzal nem bántod meg ha elmondod neki hogy ez már beteges,a betegséget senki sem kéri. nem kell szégyellni. de ahogy gondolod.
31. komor (válaszként erre: 30. - Globus)
nov. 8. 16:02

Mintha a nejemet hallanám...!

🤨

30. globus (válaszként erre: 28. - Komor)
nov. 8. 15:50
Nem a legkedvesebb, hanem legócskább. Ha lenne is olyan göncöm, biztosan nem a városban hordanám. Gyerekkorunkban ünnepnek számított, ha bevittek a városba, többnyire akkor, ha valaki orvoshoz ment, akár a szülő. Legszebb ruhánkat vettük fel. Most meg elköszörülne egy csámpás, levált talpú makkos cipőben, hát hová lett a tartás 😃 Aztán ha azt mondom, vegyünk újat: neki van.
29. komor (válaszként erre: 25. - Miss Angel)
nov. 8. 15:47

Láttam én már jó pár kényszeres gyűjtögető lakását, no ők nem a garázs sarkában gyűjtögetnek, hanem a lakás van kisajátítva erre. Ösvények vezetnek az egyik szobából a másikba, jobb esetben, mert van olyan, hogy az a másik szoba már megközelíthetetlen.

Az egyik rokonunk, aki szerintem a férje halála óta vette fel ezt a rossz szokást, viszont nem halomba gyűjtöget, hanem pedánsan elkülönítve, szortírozva gyűjtöget. Nála is ösvények vannak, de nem ömlesztettek a tárgyak, hanem gondosan sorba rendezve állnak.

28. komor (válaszként erre: 26. - Globus)
nov. 8. 15:38

Ez viszont nem hiba volt, hanem bűn! Az ember legkedvesebb cipőjét, pulcsiját, nadrágját kidobni, csak azért mert neked nem tetszik, merthogy sokat használt, nem új, ez főbenjáró vétség.

Képzeld el mi lenne, ha a te kedves, megszokott, öreg rokolyádat tüntetné el a férje nagy somolyogva! Ugye, hogy elképzelhetetlen?!

27. globus (válaszként erre: 20. - Kacsahercegno)
nov. 8. 15:05
Pontosan így. Halmozása a haszontalan dolgoknak.
26. globus (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 15:03

😂😂😂

Ó, mekkora hepaj volt, amikor kidobtam a legócskább cipőjét. Ilyenkor azt kell mondani, hogy nem tudom, keresd meg.

Nem a kihajítás nehéz, hanem az állandó konfrontálódás emiatt. Pontosabban kis hülyeségek miatt.

25. Miss Angel (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 14:30

nem kell a szemébe vágni ,hogy beteg,sőt ,el is kísérheted oda ahova kell,akár pszichológus akár más szakember-nem tudom ilyenkor hova kell menni.

a gyűjtögetés nem bűn,ha az ember nem a szemétből gyűjtöget. Ezt csak a hajléktalanok esetében tudom elfogadni,vagy aki nagyon szegény és nincs mit ennie.

nov. 8. 14:19
Kényszeres gyűjtögetőK élve eltemetve tlc youtube
nov. 8. 14:04
Rendes vagy, de egy házasság sem jelenti azt, hogy feltétel nélkül mindenhez alkalmazkodni kell, a saját jólléted rovására akár. Egy akármilyen kezeletlen pl. ADHD-s vagy függővel is nehéz együttélni és nyomasztó a másik félnek is. Az, hogy segítesz segítséget kérni, jobban lenni, az nem azt jelenti, hogy nem szereted. Persze ha ő nem akar változtatni, akkor akáemit csinálhatsz.
nov. 8. 13:56
Őszintén szólva, jól esik itt kicsit kiventilálni magamból, inkább, mint hogy veszekedjek vele. Megvannak a módszereim, hogy hogyan járjak el, de van mikor óvatlan vagyok. :)
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Globus)
nov. 8. 13:54

Igen, igen! Még azt a hülye alsógatyát is, amit kimostam, és teregetésnél láttam, hogy a gumija már nem tart. Azt mondja nekem, az még jó lesz port törölni :DDD

Hát mondom a pofámról leégne a bőr, ha egy kiselejtezett alsógatyával kéne port törölnöm. Szóval ő elteszi, én kicsempészem alkalomadtán.

20. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Globus)
nov. 8. 13:54

Igen, de pl. az ételmaradék, ha még ehető lett volna... Mondjuk én ismertem olyat aki a munkahelyi szemetesből kivette és megette a más által kidobott maradékot, miközben tele volt pénzzel.

Szóval igen, kényszerbetegség-féle, nekem nagyanyám volt ilyesmi. Mikor meghalt, ott állt minden halomra. Szatyrok tele szatyrokkal, zacskókkal, csomagolásokkal. Ezernyi tejfölöspohár nála is, mert jó lesz majd a kertben a palántáknak, vagy valamire. Konkrétan szétmállott, elöregedett mind, mert csak elrakta, de sosem vette elő. Dobozok, régi fonalvégek, kis biszb.szok, papírok...

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Miss Angel)
nov. 8. 13:53

Hát ha ez így működne, akkor már senki nem gyűjtögetne semmit. Nem bántom meg azzal, hogy figyelj, beteg vagy.

Tudom, hogy ez egy fura mentális állapot, de ha szeretek valakit, akkor nem fogom azt mondani neki, hogy beteg vagy. Pláne nem azt, hogy mentális defekted van.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Semleges)
nov. 8. 13:51
Én eleve elmosom ezeket, már régóta, mert míg a magam ura voltam, szelektíven gyűjtöttem sokmindent, és pl. az ilyen műanyagokat teljesen tisztán dobáltam ki. Meg amúgy is, ha két napig nem telik meg a kuka, ne bűzölögjön. Szóval legalább tiszták.
17. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 13:46

egyáltalán minek kell a szemetet kotorni,ha -feltételezem-azt dobtok ki,ami már nem jó semmire? ...vagy az ételmaradékokat is kiszedi???

kiakadnék,mert undorító ,rávenném hogy menjen ezzel orvoshoz,mert nem normalis állapot.

16. semleges (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 13:45

És elmossa, úgy teszi el? Mert drágább a mosogatószer és a melegvíz minthogy a 150 doboz ott legyen a sarokban felhalmnozva.

De legalább majd tisztán dobod ki:)

Szerintem is betegség.

15. globus (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
nov. 8. 13:24
Nem szegénység, hiszen ezek a dolgok nem hoznak pénzt, és el sem visznek, ha kidobjuk. Anyósom ilyen volt, náluk be sem lehetett menni a garázsba, annyira tele volt. Nyakát nyújtogatta a nyitott ajtóban. Fia azért idáig nem jutott, fejbe kólintanám. De van a vérében belőle, és ahogy korosodik, egyre jobban kiüt.
14. globus (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 13:20
1-2 darab néha jó valamire, de mikor rudak gyűlnek belőle...2 garázsunk van, az tele ő cuccaival. Mondtam, ha meghalsz, konténert rendelek. Vagy inkább kamiont 😂
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook