Lakást eladni ingatlanközvetítővel vagy anélkül érdemes? (tudásbázis)
Felénk is úgy mennek el a lakások, garázsok, házak, kiteszik a táblát vagy ablakba papírt és viszik az ingatlant mint a cukrot. Esetleg szájhagyomány útján. Ismerős nem hirdette a nyaralóját, de valaki keresett nyaralót, megtudta hogy neki van és nem használja, elkérte a számát, felhívta, megnézte, ajánlott egy olyan összeget, hogy azonnal meg is egyeztek.
Adtunk-vettünk már ingatlant, aki ingatlanosokkal találkoztunk szakmailag nullák voltak, ilyen kényszervállalkozók vagy inkább próbálkozók. Maximum arra jók, hogy ne neked kelljen szaladgálni ha valaki meg szeretné nézni a lakást (de a szaladgálás mostanában nem jellemző első 1-2 érdeklő közül valamelyik elviszi), de egyéb hozzáadott értékük semmi. Nekem inkább bajom volt velük mint hasznom.
Nálunk ilyenek a táblák, de vannak kicsik is, amit beszúrszhatsz a földbe.
Pl. itt nálunk vannak táblák, amit lehet venni. Én csak kitettem egy táblát a lakás elé, h eladó. 2 nappal később jött valaki, h szeretné megnézni, mert gondolkodik azon, h vesz itt egyet. Megnézte, azt mondta ilyen szép lakást itt ég nem látott, kérdezte mennyit kérek érte, azonnal adott előleget, a többit/hivatalos dolgokat, időbe kerűlt elintézni.
A házat amit vettem, a tulajdonos felesége meghalt, ő elköltözözz messzire, azért bizott meg ingatlan közvetítőt.
A közvetitők hirdetnek pl. újságokban, nagyon szép előnyös fényképeket készitenek, nyitott-lakás/ház órákat tartanak, amikor bárki bemehet megnézni.
Itt van példa, most ilyeneket nézegetek, mert miután a feleségem elhúnyt, túl nagy nekem ez a ház.
Kápek....
Szia!
3 hónap alatt adtam el a vidéki kertes házamat,fel sem merült hogy közvetítőt fogadjak.
További ajánlott fórumok:
- Miért van ilyen sok ingatlanközvetítő?
- Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma?
- Hogyan lehet lakáshitellel terhelt lakást eladni?
- Ingatlaniroda segítsége nélkül hogyan lehet lakást eladni?
- Mi a különbség, ha ingatlanközvetítőn keresztül veszek ki egy lakást, vagy csak simán a tulajdonostól?
- Kis lakást mikor érdemesebb eladni? Télen, vagy nyáron? Nincs nagy különbség?Az alacsony rezsi miatt kérdezem.